agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Enerji
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-03-2011, 01:03   #271
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Alıntı:
Nuclear safety worries spread to Europe
Alıntı:

Disaster puts pressure on governments, with protests in Germany and concern over new plant plans in Italy and the UK


  • Tracy McVeigh
  • guardian.co.uk, Saturday 12 March 2011 23.53 GMT

Tens of thousands of people have taken part in an anti-nuclear demonstration in southern Germany. The demonstration had been planned for some time, but after the news of Japan's nuclear emergency, organisers were overwhelmed by crowds of around 50,000 people who turned up.
The demonstrators, who stretched in a 45km chain from Neckarwestheim power plant to the city of Stuttgart, were demanding that the German government move away from nuclear power.
...
Kaynak



Avrupalılar da nükleer istemeyiz diyeysiymişler. 45 kilometrelik insan zinciri yapmışlar filan. Gelişmişlik ve değişmişlik bunamasıdır herhalde.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 02:01   #272
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-02-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 47
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster

Değişim için enerji gerektiği sürece ve de mevcut teknolojiler ile bu gereksinme karşılanmayacak ise Nükleer Enerji kaçınılmaz olarak TEKNOLOJİSİ ile birlikte gerekli olacaktır.

Nasreddin hoca hikayesindeki gibi herkes haklı. Üzülerek söylüyorum REAKTÖR PATLASA dahi Japon lar ya da diğer gelişmiş ülkeler bu patlamadan da ders alarak yenilerini inşa edeceklerdir.
Bu kadar kesin konuşmak doğru değil, 1970lerdeki Three Mile Island kazası dünyadaki nükleer enerjide dönüm noktasıdır. Kaza sonrasında planlanan çok sayıda reaktörün yapımından vazgeçilmiştir, kaza sonrası güvenlik tedbirleri arttırılmış bunlar da santrallerin maliyetlerine ciddi etki yapmış, nükleer cazibesini yitirmiştir. Three Mile Island nükleerde o yıllarda yaşanan patlamayı tek bir olay ile bitirmiştir.

Mevcut kazanın ciddiyeti şu an için 4'tür, uzun süre her şey yolunda hiç bir şey yok denildiğini düşünürsek, bu kazanın da Three Mile Island gibi 5 seviyesine çıkması olasılık dahilindedir.

Maalesef insanız, olasılığı düşük olan büyük riskler gerçekleşmedikleri sürece kabul edilebilir iken, gerçekleştikleri durumda kabul edilemez oluyorlar. İnsanların bakış açısı sadece bir olayla değişebiliyor.

webgezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 07:33   #273
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2010
Şehir: Bulgaristan/Istanbul
Mesajlar: 225
Sn. webgezer,, hesabinizda hic bir hata yok, uygulamada eksikler var,, bildiginiz seyleri tekrar edersek,, bu panelleri nereye yerlestireceksiniz? bilgisayarinizda kullandiginiz UPS ile bu isi yapamazsiniz,UPS maaliyetini hesaba katmamissiniz, ayrica UPS icindeki akulerin omru kullanilmasalar bile 3 yildir. geceleri elektrigi nereden bulacaksiniz? bu sorunlar sadece evinizin catisindaki sistemler icin gecerli , Turkiye`nin enerji ihtiyacini karsilayacak panellerde daha buyuk sorunlar cikacaktir. forumda 6m2/kw alan verilmis bu hesaptan gidelim,, 1000MW icin 6milyon m2 alan gerekecek. bu alani nereden bulacak siniz? PV`lerin altinda tarim yapamazsiniz, PVlerin golgesinde kalan canlilar bundan etkilenmeyecek mi? kucuk PV ler catilarda olsa (cok guzel bir fikir) o kadar catiyi nereden bulacaksiniz? 1000MW gibi bir PV sitemi yaptiginiz zaman bunu 1000metre uzaga tasimak isteseniz bile trafo kullanmaniz gerekecek, biri gerilimi yukseltecek, digeri tekrar dusurecek, yani kayiplar gene olacak, kayiplarin onune gececeginiz teknoloji maaliyetinizi arttiracak, daha kotusu toplam veriminizi dusurecek, isinan UPS leri sogutmak icin benim gibi klima calistiracaksiniz, v.s.
bunlarin hepsi asilabilir diyorsaniz,, ki dogru asilabilir. ama ekonomik ve verimli degil.

dunyada enerjisinin tamamini yenilenebilir enerjiden elde eden bir evden fazlasini gostermeniz gerekiyor. sizin evinizde ve ya calistiginiz ofiste elektrik kesintisini ve ya elektrik dalgalanmasini normal karsilayabilirsiniz ama benim calistigim fabrikada her elektrik kesintisi veya elektrik dalgalanmasi YANGIN riski ve uretimin durmasi demek.

Gunes panelleri elektrigin olmadigi noktalarda , cok kucuk guclerde, acil durumlarda aydinlatma ve haberlesme amacli mukemmel bir cozumdur, odediginiz paranin kat kat fazlasini hakeder. ben kablo cekmenin cok maaliyetli oldugu noktada gunes paneli kullanacagim. LED aydinlatma ile 40W. Gordugunuz gibi bende yenilenebilir enerji kaynaklari kullaniyorum,, bunlara karsiymis gibi forumdaki arkadaslar bana saldirmasin lutfen.

sizce benim hesabimda nerelerde hata var?
sizin gunes panelleri ile hangi cihazlari calistiriyor sunuz?
Yukarda bi yerlerde tesvik verilmesi halinde termik santrallerde ormanlarin yakilacagini soyledim, sizce bu hesapta bir hata var mi?

Enerji nakil hatlarinda %19 kayip var yaziliyor.. bu bilginin kaynagini ogrenebilir miyim?

kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 08:57   #274
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Kimsenin saldırdığı yok. Konu konuşulurken gerçekleşen sorunu , daha önce olanları görmezden gelmeniz konusunu anlatmaya çalışıyoruz.
Bulgaristan'da gerçekleşecek benzer kaza sonucu çocuklarınızın radyoaktif sızıntılardan ektilenmesinden sonra vatan sağolsun mu dersiniz. Tüh mü dersiniz? Ne dersiniz?
Japonya'da etkilenenlere ne demeli. Oluyor işte böyle kazalar, allahın işi mi demeli. Japonların dini inançları oldukça farklı olduğuna göre böyle desek işe yarar olur mu?

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 10:47   #275
Ağaçsever
 
Kirmit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Alanya / Antalya
Mesajlar: 55
Türkiye'de bir deprem ülkesi ve her nedense, Türk olduğumuz için bize birşey olmayacağı inancı neredeyse beynimize kazınmışken, deprem konusunda da alınan tedbirler! görünürdeyken ya da daha doğrusu göremezken, böyle bir kaza bizim ülkemizde olsaydı, evimizi terkedip, iyot tabletleri içerek kurtulabileceğimizi de hiç sanmıyorum.

1 no'lu nükleer istasyonun 3. reaktöründe bir hidrojen patlaması olabileceği açıklandı NHK WORLD kanalında. Bunun boşaltılan bölgede bir sağlık problemine neden olmayacağı söyleniyor ama inanın ben endişe içerisindeyim. İnanın bu başlığın depremden sonra olan kazadan sonra tartışılacağını bile sanmıyordum.


Düzenleyen Kirmit : 13-03-2011 saat 11:01 Neden: Ekleme
Kirmit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 12:47   #276
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Alıntı:
Enerji nakil hatlarinda %19 kayip var yaziliyor.. bu bilginin kaynagini ogrenebilir miyim?
Önceki yazıları okuduğunuzu söylemiştiniz? Ayrıca, bu kadar nükleer enerji lazımdır derken kayıpları ve verimlilik potansiyellerini bilerek konuşuyor olmalısınız, dolayısıyla bu rakamları biliyor olmasınız. Öyle değil mi?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 15:37   #277
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Kazanlik
Şu anda %16-23 arasında değişen panel veriminin çok kısa bir süre içinde yeni ve üretimi daha ucuz ve kolay malzemelerle %70-80'lere çıkacağını biliyor musunuz? Bu araştırmaları takip ediyor musunuz?

Birden fazla (2-3-4) enerji bandı boşluğu olan yeni malzemeler üretildiğini biliyor musunuz. Bu yeni malzemeler, güneşten yararlanma verimini çok yüksek değelrere çıkarıyor. Çatıya koyacağınız ~1 m2 lik bir panel ile tüm evin ihtiyacı karşılanabilecek. Ben bu araştırmaları yakından takip ediyorum.

Ayrıca, bahsettiğniz teklifte verdiğiniz rakamlar geçrketen çok yüksek. Teklifi hangi firmadan aldığınızı bilmiyorum ama sanırım tek kristal Silisyum panel kullanıyor olmaları gerekir. Bunlar en pahalı panellerdir. Şiödi onlarla hemen hemen aynı verimde, alaşımlandırılmış çok kristalli, amorf silika ya da P veya O ile doped Alümiyum veya Çinko oksit paneller var. Fiyatları yaklaşık 1/10'a kadar daha ucuz. Ben, küçük panellerden bahsetmiyorum. Ayrıca, yarı saydam paneller de var. Bunlar evlerin camlarına monte ediliyor. Ayrıca, evlerin duvarlarına monte edilen (karo seramikler gibi) paneller de var. Hem dekoratif hem enerji üretiyor.


Düzenleyen Dogasever : 13-03-2011 saat 15:54 Neden: ek
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 17:41   #278
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Bir kaç saattir Onagawa santralinde radyasyonun 700 misli daha yüksek olduğu bildiriliyor. Henüz bir detay gelmedi.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 18:56   #279
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2010
Şehir: Bulgaristan/Istanbul
Mesajlar: 225
icinizde 8000m2 duz cati uzerinden kac KW lektrik uretecegimi hesaplayacak ve teklif verebilecek var mi? Fiyat 1/10 dusmus ise 280euro/kWh maaliyet demektir, verimde % 11,1 yerine %80 olursa ayni alandan 7 kat fazla elektrik elde edebiliriz demektir.o zaman da kWh maaliyeti 40euro/kW olur, guneslenme suresi 2600saat.yil devlet garantili alis fiyati 0,36euro /kWh,,, demekki 2600saat x 0,36euro = 936 euro .yil, ---> 15,6 gunde kendini amorti etti. valla bravo,, ama dedigim gibi gercek olamayacak kadar guzel, ustelik %19 nakil kayiplarini daha hesaplamadim bile.
fabrika burda,, cati 8000m2 duz alan, celik konstruksuyon,, daha once aldigim fiyati ciddiyetsiz bir firmadan , oylesine teklif aldigimi dusunen ciddi firmalardan cidden fiyat teklifi bekliyorum,, satin alma devlet garantili elektrik alim fiyati cidden 0,36 euro/ kWh`dir. isteyen gelip istedigi yatirimi cidden yapabilir. her turlu tercume ve resmi islemlerde seve seve yardimci olurum, ciddiyim,,

kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 19:17   #280
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2010
Şehir: Bulgaristan/Istanbul
Mesajlar: 225
1kWh`e kadar kucuk PV santrallerde alim garantisi , 0,40euro/kWh dir. ben kendi evimin catisini bu yaz tamir ettirmek zorundayim,, en azindan 1000TL harcayip hasarli yerleri onarmam gerekiyor . guneye bakan cati alani en azindan 35m2. bu alandan su anda 220V 50Hz, kac kWh elektrik elde edebilirim,, maaliyeti nedir? burada evler icin elektrik fiyati ortalama 0,082euro/kWh

78. mesaj da nakil hatlarindaki kayiplarin ve kacaklarin %23 oldugu yaziyor,, %19 bilgisini goremedim. yardimci olurmusunuz lutfen.


Düzenleyen kazanlik : 13-03-2011 saat 20:54
kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 21:16   #281
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
1982 yılında hem öğrenci hem de Univac Türkiye merkezinde çalışırken, o zamanlar 8 inç çapındaki çok plakalı ve kapasiteleri 5, 10 ve 15 MB olan değiştirilebilir manyetik kartuş disklerin yerine, içinde hiç mekanik parça olmayan, elektronik chip'lerden oluşan disklerin 2000 yılına kadar gelmiş olacağını söylediğimde bana deli gözüyle bakmışlardı.

Oysa böyle bir tahminde bulunmam çok mantıklıydı. O sıra zaten eeprom teknolojisi vardı. Küçük miktarda veri chiplere yazılabiliyor, enerji kesilse bile yazılan veri tekrar enerji verildiğinde kaybolmuyordu. Zaten var olan bir teknolojinin, kapasite arttırımı ve kullanım değişikliğiyle gelişiminin basit bir tahminiydi. Bugünkü SSI diskler o zamanki tahminimden biraz daha gecikmeli geldi. Aslında, o zamanki kapasiteler açısından bakılırsa 2003 yılında flashdisk'ler şeklinde, optimum rekabetçi kapasiteler bakımından 2009'da (>120G kapasitelerle) piyasaya girdi. Daha önce olmamasının sebebi ise, elektro-mekanik disk üreticilerinin mevcut teknolojiyi sonuna kadar satmak istemeleriydi.

1993 yılında 33Mhz 80386 işlemciler 32 bit işlem yetenekleriyle bir devrim gibi ortaya çıktı. Bugün 8 çekirdekli, 64bit 3.5Ghz işlemciler fiyat performans bakımından kolayca satın alınabilir durumdalar. Gelişim ve yeteneklere bakınca aradaki farkın geometrik olduğunu görürüz.

Güneş enerjisi panellerinde halen yaygın satılan verimlilikler %16 civarında. Dolayısıyla gelişme potansiyeli yüksek. Bildiğim kadarıyla %30 verimli teknoloji hazır. Hızla yükselmemesi için bir sebep bulunmuyor. Bu yüzden önümüzdeki zaman dilimde birim metrekare üretilen güç miktarının hızla ve bu günkü ile karşılaştırılamayacak şekilde yükseleceğini göreceğiz.

Farklı kaynaklar (rüzgar, güneş, biomass vs.), farklı ölçekler ve dağıtık besleme/tüketim ağı için mevcut şebekenin neredeyse tamamının değişmesi gerekiyor. Aslında, mevcut kayıpların da kaynağı olan şimdiki şebekede nükleer ile bile doğru dürüst işletim yapmak tartışılır. "Smart Grid" (akıllı şebeke) denen alt yapının acilen planlanarak hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu yönde çalışmalar olduğunu da biliyoruz.

Böyle bir şebekenin varlığı, ülkemizde çok büyük boyutlarda olan kayıpları engelleyeceği gibi, irili ufaklı her türlü enerji kaynağının sisteme girebilmesinin, tüketimin ve üretimin dengelenmesinin önünü açar ki, bu başlı başına planlanmamış yüzlerce santralin devreye girişi anlamına da gelir. Kendi adıma tekrar edeyim, bu günkü teknolojilerle bile yıllık toplamda şebekeye borçlu kalmayacağımın garantisini veririm.

AB ülkelerinin de, çok değil 9 yıl sonrası için minimum 20% hedefi koyarken, tüm alt yapının akıllı şebeke yapılacağı var sayımı var. Bir çok ülke bu hedefi şimdiden geçmiş durumda. Bazılarının hedefleri ise çok daha yüksek.

Alıntı:
23/09/2010

Scotland's renewable electricity target for the next decade is being raised from 50 per cent to 80 per cent, First Minister Alex Salmond announced today.
Kaynak

İskoçya %80 diyor. Finlandiya %38, İsviçre şimdiden %52, İsveç şimdiden %42.
Bu stratejilerin birinci hedefi karbon dioksit emisyonları.

UK Renewable Energy Strategy
The EU Target for Renewable Energy 20% by 2020
Australia will maintain 20% Renewable Enery Target
Finland has sat their target at 38 percent

Düşünülmesi gereken, nasıl yapılabileceği, nasıl yapılamayacağı değil. Her zamanki gibi ilk düşünen de biz değiliz.

Her ne olursa olsun, çocuklarımın evlerinden sürülüp iodine tabletleri yutmak zorunda kalmaları, ikide bir radyasyon taramasından geçmeleri asla istediğim bir şey değil. Öyle ki, gerekiyorsa mum ışığında oturmaları bile bundan iyidir. Gelişmişliğin ölçüsü çok tüketim değildir. Gelişmişliği medeni olmakla ölçmek gerekir, yoksa vahşi kapitalizmin acımasızca tüket, daha çok tüket, tüketmek için kazan ilkelliği ile değil.

Nükleer santral patlatarak ders almaktansa, nükleere hiç bulaşmadan, doğadan ve doğa ile uyumdan ders almayı yeğlerim.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 21:19   #282
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-02-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 47
Sn. Kazanlık sizin kafanız biraz karışık galiba, tek çözüm nükleer santraldir diye öne sürdüğünüz gerekçeler tam tersini kanıtlıyor. Gelin hesabı beraber yapalım.

Öncelikle çatıda elektrik üretmek için UPS, bunu soğutmak için klima da gerekmiyor, PV'lerde üretilen elektriği şebeke elektriği ile karıştıran bir alet kullanıyorsunuz, adı şebeke bağlantılı evirici - grid tie inverter (benim verdiğim fiyata dahil idi). Bu sayede normal şebeke elektriği kullanıyorsunuz sadece tüketiminiz PV'lerin ürettiği kadar düşük oluyor.

Siz 2.8euro=3.9$/watt almışsınız, ben $3/watt aldım. Bahsettiğim rakam farazi bir rakam değildir, 1500watt'lık bir sistem için gerçek değerdir. Biliyorum çünkü bilfiil siparişi verdim, ürünler de yolda... buna panellerin çatıya montajı dahil değildir ve de öngörülmeyen %20-30 maliyet olabilir. Sizin için $4/watt veya kolaylık olsun diye 3euro/watt.

Bulgaristan için yıllık PV'den şebekeye enerji üretimini 1,22kwh/watt olarak buldum.
Güneye bakan eğimli sabit panelde yansıma, ısınma, evirici kayıpları için %25 düşülmüş olarak. Farklı seçenekler için: http://re.jrc.ec.europa.eu/pvgis/apps4/pvest.php


Sizde alım 0.4euro/kwh miş demek ki 1.22kwh/yıl*0.4euro = 0.49euro/yıl ( 1 watt yani 3 Euro yatırım için)

Bu durumda yatırım geri dönüşü 6 yıl.
Böyle bir destek Türkiye'de olsa inanın biz değil nükleer santral yapmayı bırakın mevcut santralleri kapatmaya başlardık. Herkes birden çevreci kesilirdi.

Peki bu destek olmazsa ne olur ? geri dönüş 6 değil 15 yıl olur, toplam maliyet $3/watt seviyesinde olursa 10yıla düşebilir, yine de birileri devlet destek vermese bile ben destek veririm illa kısa geri dönüş beklemem varsın uzun olsun diyebilir ( benim gibi )... Ama sonuçta panel fiyatları düşüyor, elektrik tüketim bedelleri yükseliyor, bu ikisi eninde sonunda çakışacak. Buna da grid parity deniyor. Bugün karar versek nükleer santral en az 10 yıl sonra devreye girecek, o zaman grid parity haydi haydi geçerli olacak. İster hesabı yapın 10 sene sonra paneller kaça düşer, devlet nükleer üreticisinden şu anki 7-8sent aldığı elektriği 18sente alırsa son kullanıcıya kaça satar ?

Eğer bir işe olmaz diye bakarsanız olmaması için istemediğiniz kadar neden bulabilirsiniz, doğru bakış açısı yenilenebilir enerji ile çözüm bulacağım bunu nasıl yaparım olmalı.


Düzenleyen webgezer : 13-03-2011 saat 21:23 Neden: hesap
webgezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 21:22   #283
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Alıntı:
78. mesaj da nakil hatlarindaki kayiplarin ve kacaklarin %23 oldugu yaziyor,, %19 bilgisini goremedim. yardimci olurmusunuz lutfen.
202 nolu mesajdaki ilk linke bakın.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 21:34   #284
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Bulgaristan'da gerçekleşecek benzer kaza sonucu çocuklarınızın radyoaktif sızıntılardan ektilenmesinden sonra vatan sağolsun mu dersiniz. Tüh mü dersiniz? Ne dersiniz?
Cernobil den sonra, etrafımda kanser ölümleri o kadar arttı ki. Çok yakınlarımızı verdik toprağa bu yüzden. Ne cocuklarımın, ne de torunlarımın bunu yaşamasını asla istemem. Hatta nükleer i savunanların bile yaşamasını istemem. Çok acı cokk...

Mum ışığında oturmaya razıyım.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 21:37   #285
Ağaçsever
 
Kirmit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Alanya / Antalya
Mesajlar: 55
Sayın kazanlik, eski ve riskli ve risk sonuçları çok büyük zarar olan nükleer enerjiyi bu kadar savunma sebebinizi anlayamadım. Affınıza sığınarak, bu merakımdan profil bilginize baktım orda da tam tersi, ilgi alanınızda yenilenebilir enerji yazıyor. İlginizin kaynağı bu enerji türünü karalamak anlamında mıydı? Sadece şaşırdım, o yüzden kusura bakmayın.

Kirmit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 21:39   #286
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Alıntı:
Nükleer santral patlatarak ders almaktansa, nükleere hiç bulaşmadan, doğadan ve doğa ile uyumdan ders almayı yeğlerim.
Bu sözler az ve öz ama her şeyi gayet güzel anlatıyor.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 22:20   #287
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-02-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 47
Şu anda bir arkadaşım Japonya'da, dolayısıyla japonya'da olanları takip ediyorum, 3 reaktör yeterince soğutulamıyor, pratik olarak santraller dursa da bu reaktörler çalışmaya devam ediyor, insanlar ortaya çıkan müthiş enerjiyi kontrol etmeye çalışıyorlar. Bunlardan birisinin beton muhafası reaktörde yüksek enerji nedeniyle oluşan hidrojenin patlaması sonucu havaya uçtu, 3 tanesinde reaktörü çevreleyen çelik muhafazasının sağlam olup olmadığı bilinmiyor, 3ünde de basıncı düşürmek için dışarıya radyoaktif sızıntıyı kabul ederek buhar püskürtüyorlar, reaktörlerden birisine son çare deniz suyu basıyorlar. (artık o reaktörü kurtarma umudunun tükendiğini gösteriyor, artık nükleer çöp) Özellikle bu reaktörde her an ciddi bir sızıntı olabilir, çünkü reaktör çekirdeğinin ne durumda olduğu bilinmiyor.

Bunun sizin ülkenizde olması durumunda, sizi, çocuklarınızı, yaşadığınız toprağı yıllarca etkileyecek bir sızıntı olmasının bedeli nedir ? Böyle bir olasılıkla yaşamak yerine daha fazla bedel ödemez misiniz ? Şu kurulacak 2 nükleer santralin üreteceği elektriği üretmek için gerekli yeşil enerji yatırımları hesaplansa, mutlaka o kadar enerjiyi daha pahalıya yeşil olarak almayı tercih edecek kadar kişi çıkar. ( bu arada daha pahalı da olmaya da bilir, o da ayrı konu )

webgezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 10:00   #288
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2010
Şehir: Bulgaristan/Istanbul
Mesajlar: 225
Sn. Kirmit, Forum`un agaclar.net olmasi, forum uyelerinin bizim gibi dogasever olmasi, Japonya`da bir nukleer sizinti RISK`inin olmasi gibi sebebler nedeniyle dunyada nukeeri savunan tek insanin ben oldugum izlenimi dogmus.
Forumda bolca gecen risklerinde farkindayim, radyasyon bagimlisi, tiryakiside degilim, Profilimde yazdigim gibi yenilenebilir enerji kaynaklari konusunda hem ilgili hemde bilgiliyim, ayrica termik santrallerin ve HES lerin yaptigi doga tahribatinin da farkindayim, Ozellikle termik santrallerin sebep oldugu sera gazi salinimlarini bizzat yasiyorum,, 15MW gucunde kurutucularin bacagazi emisyinlarini her gun olcup normlarin altina cekmek icin harcadigimiz para, emek, tecrubeyi dusundugumde vardigim sonuc yenilenebilir enerjinin ne kadar GEREKLI oldugu savidir. ozelliklede cozum yollarinin ormanlarin gelecegini ne kadar yakindan ilgilendirdigininde bilincindeyim, Hatta ruzgar enerjisinin ormanlarda yuzey sularinin tasinmasi icin kullanilmasi yolunda PATENT almayi bile dusunmustum, calistigim fabrikadaki atik isidan yararlanarak enerji uretmenin yollarini ararken jeotermal kaynakli santraller konusunu arastirdim, (su anda teklif asamasinda ) kendi cabalarimlada Peltier element kullanarak dusuk isi kaynaklarindan yararlanma yollarinida kucuk duzeneklerde test ettim. 1000m2 bahcemdeki kuyu suyunu ruzgar enerjisi ile sulama sistemi icin kucuk denemeler yaptim, Gunes panelleri ile elektrik uretme yontemleri konusunda seminerlere katildim, teklifler aldim, butun bunlarin yani sira evimde ve is yerinde enerji tasarruf yontemlerini arastirip uyguladim, Bu nedenledir ki nukeer baslikli forumdaki ilk mesajim isi yalitimi konusundadir. Su anda fabrikayi klima , elektrik sobalari ve dohalgaz yerine atik isidan faydalanarak isinan ofisimde calisiyorum, yaz aylarindada buz gibi balkan suyuyla serinleyecegiz. yatirim maaliyeti 40000euro, geri donusumu (devlete satmadan-tesvik almadan)2,8 yil.

Defalarca yenilenebilir enerji yontemlerinin arastirilmasi gerektigini soyledim, Devlet tesvigi ve yenilenebilir enerji konusunda tecrubelerimi paylasmami ``karalama`` olarak nitelendirmeniz cok yazik.Halbuki hersey sandiginiz kadar toz pembe degil.

ben yenilenebilir enerji yontemlerini dahada ileri goturup YENEBILIR enerji kaynaklarini daha cok savunuyorum, soya fasulyesi , aycicek gibi.

ben oncelikle nukleer santrallerin kurulup daha sonra HES lerin, termik santrallerin kapatilmasi gerektigini savunuyorum,

Ben tasarruf yontemlerinin devlet tarafindan desteklenmesi gerektigini, izolasyonsuz bina insaatlerine musade edilmemesi gerektigini, tungusten lambalarin yasaklanmasini, kiremit yerine gunes panellerin konulmasinin tesvigini savunuyorum,

Ben AR-GE calismalarinin arttirilmasini savunuyorum,,

bence nukleer japonyadaki depremden sonra RUSTUNU ispatlamistir. Dunyanin merkezinin kaydigi bir depremde radyoaktif kirlenme neredeyse yok. tekrar HELAL olsun.

Yeni teknolojilerle verimin %80 olacagi, kullandikca fiyatinin dusecegini yazmissiniz. bu konuda bilimsel veriler var, haklisiniz sonuna kadar hepinizi destekliyorum, ama nukleerin zararlarinin yok edilebilecegini, gunun birinde arabalarda bile kullanilabilecegini niye kabul etmiyorsunuz.? gunun birinde nukleer kaynak olarak siradan maddelerin kullanilamayacagini ne biliyorsunuz? siz hic dizel motorlu yuk gemisi motoru gordunuz mu? bir piston icine ayni anda 3 insan girip birbirlerine degmeden temizleyebiliyorlar, ve bu pistonun icinde gul suyu yanmiyor, petrol kaynakli yakit yaniyor, CO emisyonlari dogayi kirletiyor. petrol kaynakli yakit bitince gemileri neyle calistiracaksiniz? yelken lemi?

Ben nukleer sevdalisi, yenilenebilir enerjiyi karalamaya calisan sermaye yanlisi biri degilim, ben gercekleri goren , hatta Teknolojik cihazlarla OLCEBILEN, dogayi seven , bilgiyi paylasan tecrubeli bir muhendisim, Japonyada 3 degil 3milyon insan hayatini kaybetse bile,, japonlar cinlilerin somurgesine girse bile hic kimse nukleerden vazgecmeyecektir. japonlar bile.

Gaz yagini tercih eden arkadaslara gelince,, gaz yagida petrol kaynaklidir ve CO salinimi vardir. burdaki antikacida varmi diye bakar ilgilenenlere bildiririm, bulamaz isem USB porttan beslemeli 4 LEDli kucuk aydinlatma armaturleri var.bilginize.

kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 10:46   #289
Ağaçsever
 
memoxenerji's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2011
Şehir: Gebze-Kocaeli
Mesajlar: 61
Dün akşam Okan Bayülgen konuklarıyla deprem konusunda konuşurken sarfettiği bir cümle dikkatimi çekti.

DİLEK Mİ ? NİYET Mİ ? GERÇEK Mİ? bu olgular iyice karışmış durumda.

Ne yazıkki bambaşka yerlere,yer yer hakaretlere varıyor tartışma.

çok enteresandır ben nükleer enerjiyi savunan kimse göremiyorum topikte ? fakat bir kaç kişinin ''evet çok ciddi olumsuzlukları olmasına rağmen '' dünyanın mevcut ve yakın gelecekte çok daha büyüyecek enerji krizini aşmanın yegane yöntemi füzyon dur...

bugün bu uranyum yarın hidrojen öbür gün..... dır.hop diye belli aşamaları yok sayıp geçemiyoruz malesef.

kazanlıktan çokda farklı düşünmediğim için aynı alınganlığı bende gösteriyorum.

memoxenerji Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 11:18   #290
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Nasıl bir rüşt ispatından sözettiğinizi hayretler içinde kalarak anlamaya çalışıyorum.

Santralde felaket henüz sürüyor Önlemler yetersiz kalıyor. Patlamalar oluyor. Sızıntı olup olmadığına dair bir fikrimiz yok. Soğutucular çalışmıyor. Daha ne kadar büyük bir felaket size rüşt ispatı değil felaket olduğu fikrini edindirecek.

Üç milyon insanı bile hiçe sayan bir mantığınız da olduğuna göre, sizin insan hayatını hiçe sayan bi anlayışınız var. Olsun nükleer santral olsun o sırada ölen ölsün. Kimin öldüğü kendi çocuklarınıza gelen kadar önemli değil. Bu konuya birkaç kere değinmiştim benim sizde edindiğim izlenim kendi çocuklarınızın da ölmesini önemsemeyeceksiniz. Yeterki nükleer santral olsun diyeceksiniz.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 11:49   #291
Ağaçsever
 
Kirmit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Alanya / Antalya
Mesajlar: 55
"Sözün özü şu: Endüstri ülkeleri devasa malîyetler ile yaşamı tehdit eden çok büyük tehlikeleri göze alarak dünyadaki toplam uranyumla ancak iki kuşak [5] boyu, yani daha 60, 70 yıl nükleer enerji üretebilirler. Gelecek bütün kuşaklara da babalarından dedelerinden yalnızca radyoaktif atık sorununun amansız derdi miras kalacak!

Çünkü atom çekirdeğinin erimesiyle açığa çıkan Americum izotopu 5400, uranyum 238'den açığa çıkan plütonyum izotopu ise 24 000 yıl etkinliğini kesintisiz koruyor, yani ölümcül alfa, beta ve gama ışınları yayıyor. Dahası, bu derece tehlikeli plutonyum izotopu açığa çıkan en uzun ömürlü tek izotop da değil!

Hayal gücümüz bu kadar uzun zaman dilimlerini algılamakta korkarım zorlanacak, hatta eminim yetersiz kalacaktır. Onun için tarihin yardımına baş vuralım:
Americum izotopu 5400 yıl, Plutonyum izotopu da 24000 yıl etkinliğini koruyarak durmaksızın ölümcül ışın saçıyor ve ikisi de ancak bu kadar zamandan sonra eriyip yok oluyorlar!

İmdi:
- Americun izotopunun ömrü 5400 yıl; Mısır piramitleri 7000 yıl önce yapılmışlardı.
- Plutonyum izotopunun ömrü olan 24 000 yıl, 700 kuşak ise günümüzden geriye doğru gidildiğinde üçüncü buzul çağının ortalarına rastlıyor.
- Bin yıl önceki Büyük Selçuklular, sekizyüz yıl önceki Anadolu Selçukluları, daha dün kadar yakın altyüz yıl onceki Osmanlılar tarihin ulu çınarları oldular. Ya “nükleer aids” olarak tanımlanabilecek izotopların zehir saçan binlerce, onbinlerce yıllık ömürlerine ne diyelim?
Türkiye’nin açtığı nükleer enerji santralı ihalesini hangi yüksek teknoloji ülkesinden yine hangi deneyimli ve yetkin yüksek teknoloji firması alırsa alsın, santralı kuralacaktır. Ama o ülke ve o firma nükleer reaktörden çıkacak nükleer atığın doğaya ve yaşama zarar vermeksizin nihai biçimde depolanmasına ilişkin sorunu da kesin olarak çözmüş müdür acaba? Çünkü bugüne kadar dünyada ne böyle bir ülke, ne de böyle bir firma var!
Yıllardır yararlandıkları nükleer enerjiyi bırakmak isteyen endüstri ötesi ülkelerin bulundukları bir ortamda düşünmek, düşünmek, yine düşünmek ve bir kez daha düşünmek lazım. İş işten geçtikten sonra çok ama çok geç olur…"


http://dogader.org/index.php/bilgi/5...oaktif-atiklar

Sn Kazanlik, biraz sert yazdığımın farkındayım ancak bu konunun bende oluşturduğu endişe boyutundan kaynaklanıyor. Şahsen yaptığınız yenilenebilir enerji çalışmalarını takdir ediyorum ancak bende, nükleer enerjiden ne olursa olsun vazgeçemeyiz der gibi bir izlenim oluştu yazdıklarınızdan. Yanılıyorsam özür dilerim.

Bu sertliğimin sebebi şahsınıza değil, tüm nükleer enerjiyi risklerine, halen var olan tehlikeli sonuçlarına rağmen uygulayanların, benim, başkalarının, (başka canlıların da dahil) yaşam haklarını ve özgürlüklerini hiçe saydıklarını düşündüğümdendir.

Düşünün ki böyle bir kaza oluştu, (olmayacağını da kimse garanti edemez), ben benim gibi insanlarla birlikte, hayatta kalmış isem, evimi, yaşadığım yeri bırakıp gitmek zorunda kalacağım. Sadece bu bile benim hakkıma büyük bir tecavüzdür, haksızlıktır diye düşünüyorum.
En fazla 60-70 yıl dünyaya enerji sağlayabilecek bu kadar riskli bir kaynakta ısrar etmektense, yaşananların tehlikeleri, yıkımları halen devam ederken, "mecburuz" demek yerine "alternatifleri değerlendirmek" daha akıllıca geliyor bana.

Düşünün ki şimdi vazgeçemediğimizi düşündüğümüz tv, makineler, bilgisayar ne kadar yıl öncesinde girdi hayatımıza! Bu kadar kısa sürede insan yaşantısının bu kadar değişimi söz konusu oluyor ve hızlı bir tüketime yönlenebiliyorsa dünya, bunun da elbet bir bedeli olacaktır. O zaman öncelikle gereksiz tüketimleri azaltmakla bile bireysel olarak çok yol katedeceğimizi düşünüyorum.
Bizden sonraki nesilleri düşünmek de bizim insanlık görevimizdir diye düşünüyorum.

Kirmit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 12:06   #292
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2010
Şehir: Bulgaristan/Istanbul
Mesajlar: 225
Sn. memet sizin gibi dusunmeye baslarsam yoga dersleri alip Fenshui kitaplari okumam gerekecek.

beni insan hayatini hele hele kendi cocuklarimin hayatini hice saymakla itham ediyorsunuz,, sizce japaonlar kalan 54 nukleeride yikacak mi? yikilanlarin yerine 3 tane daha yeni santral kurduklarinda japonlarida salaklikla mi itham edeceksiniz?

284. mesajda nukleeri savunanlarin yasamasini dahi istemem diye yazmis bir hemsehrim (karabuk)buna bir yorum yapmamissiniz,, herhalde sizde oyle dusunuyorsunuz,,

nukeeri savunanlari once umursamazlik sonra riyakarlik, simdi canilikle sucluyorsunuz. yarinda katil diye polise bildirirsiniz herhalde. bu forumun keyfi kacti.

ayni depremle ruzgar gulleri yikilinca, paneller devrilince elinizdede HES,TES, nukleer yok, neyle haberlesip , insanlari neyle tedavi edeceksiniz? haaa,pardon dumanla haberlesip, gulsuyunuda yaralarin ustune serptik mi tamamdir,,

benim yukarida bu kadar yazdigimdan cika cika bu sonucumu cikardiniz, colugu cocugu yok olsun,, eneji olsunda nerden olursa olsun,, valla sizede bravo.

Ben yukarida tecrubelerimi paylastim,

kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 12:31   #293
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Kusura bakmayın. Bunu yaratan sizsiniz. Kaç kişi ölse makuldür diye soruyoruz, sıfır diyorsunuz. Sonra da kaç kişi ölürse ölsün önemi yok anlamında şeyler söylüyürsunuz (bunu söylerken de sanki siz söylemiyormuş gibi cümle yapısı kuruyorsunuz -bu da ikinci riyakarlık-).

Üstüne üstlük okuduğunuzu bile anlamıyorsunuz. Bahsettiğiniz mesaj, nükleer savunanların bile nükleer etkileri yaşamasını istemem anlamında yazılmış (nükleer savunanlar ölsün anlamında değil). O kadar körleşmişsiniz ki, her türlü algılama yeteneğini dahi muhafaza edemiyorsunuz.

Bu anlamda kim adına konuşuyorsunuz, kimi temsil ediyorsunuz? Buradaki herkes düşündüğünü, hissettiğini, duruşunu yazıyor. Japonlar yeni santral kurarlar diyorsunuz. Belki kurarlar. Ama bu evlerinden sürülmüş 200 bin kişinin, radyasyondan etkilendiği şüpheli 160 kişinin, tedaviye alınan 9 kişinin isteği olmayacaktır.

Floridada köpek balığı, uçak kazası vb. şeylerle özdeşleştirmeye çalışıyorsunuz. İstiyorsanız gidip kendinizi ısırtırsınız balığa kim karışır. Sen ısırılacaksın diye ben ne diye ısırılayım diyorum, verilecek cevabınız yok. Aklınızca gaz lambası diye dalga geçiyorsunuz. Merak etmeyin, ayrıca keyif almazsak gaz lambasına düşmeyiz.

Biraz dürüst olmak lazım. Deyin ki, "nükleer lazım. Bunun sonunda ölen olur, binlerce yıla sirayet eden kirlenme de olur. Olsun varsın. Çernobil de, Japonya da bunun bedelidir. İnsan ve çevrenin önemi yoktur. " buna kimsenin diyeceği bir şey olamaz. Sizin düşüncenizdir. Nitekim böyle diyenler de oldu.


Düzenleyen MeyveliTepe : 14-03-2011 saat 13:11
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 13:05   #294
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-02-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 47
Vallahi 3 milyon kişi de ölse Japonya nükleer kullanmaya devam eder diyorsanız bir şeyler yapsanız iyi olur. Yoga mı olur, fenshui mi olur bilemem... Çünkü değer yargılarınızda bir hata var. Gelişmiş bir ülke için 3 milyon kişinin canının karşısına denk gelecek bir ekonomik fayda söz konusu olamaz. İsterseniz şöyle bakın japonya nufusu 120 milyon, şimdi bir japona sorsak sana 3 seçenek veriyoruz
a) elektrik tüketimini %25 azalt (nükleere gerek yok)
b)elektriğe %25 fazla para ver ( nükleer yerine 2 kat pahalı alternatif enerji, farkı abarttım ama olsun )
c) Seni,aileni, tanıdıklarını bir rus ruletine sokacağız, 40 kişiden birisi ölecek, 3ü de ömür boyu sakat kalacak.

hangisini kabul ederler ? Siz hangisini kabul ederdiniz ?
Kaç kişiyi tanıyorsunuz ? Hangisinin daha fazla enerji tüketmek veya daha ucuza tüketmek için ölmesini sakat kalmasını kabul edersiniz ?


Düzenleyen webgezer : 14-03-2011 saat 13:14 Neden: hesap hatası
webgezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 13:11   #295
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Yogaya başlamak kötü bir şey değil. Tavsiye de ederim. Japonların santrallerini yıkmıyor olması da beni ilgilendirmez. İşte sonucunu görüyorlar. Bile bile insan yaşamını riske atmak onların huyu ise bundan bana ne. Bütün bir halkı 2. dünya savaşı gibi bir felakete maruz bırakan bir yönetim anlayışından ne beklentim olur.

Nükleer santrali savunmayı tam da dediğiniz gibi cinayeti istemek olarak düşünüyorum. Çernobilden etkilenen çayların ne olduğunu daha önce anlattım. Okuma gereği de duymamışsınız belli. İçirdiler o çayları bitene kadar .Sonuçlarını şu anda yaşadığımız felaket ortadayken başka da bir şey düşünmem imkansız.

Heryerleri nükleer santralle dolu olduğu için mi japonların da iletişim sistemi kesildi. İletişimin kesilmesi ya da kesilemmesi enerjini elde ediliş biçimiyle ilgil ideğil. Telefon sistemiyle ilgili.

Yukarıda yazdıklarınızdan felaketleri gördükten sonra yokmuş gibi davranmanızdan riskler sayıldıkça önemsemeyişinizden sadece bu sonuç çıkıyor.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 14:33   #296
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Yoga ve Fenshui kitaplarindan söz eden arkadaşlara teşekkür ediyorum. Nihayet sonunda insanın kendi içine doğru yolculuk geç de olsa başlayacak demektir. Bu forumda şimdilik fazla teknik bir şey yazmama gerek kaldığını düşünmüyorum çünkü her şey ortada. Elmayla armudu birbirine karıştırmayalım yalnız. Nükleer farklı türden bir tehlike.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 15:10   #297
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2010
Şehir: Bulgaristan/Istanbul
Mesajlar: 225
tutturmussunuz risk diye,,

trafik kazalarinda kac kisi oluyor haberiniz vardir herhalde,,o zaman niye cocuklarinizi servise bindirip okula gonderiyorsunuz? yuruyerek gidin isinize,,

dersenizki ben yururum,, kusura bakmayin ama siz tabanlari sisireceksiniz diye beni yurumeye mahkum edemezsiniz,,

lafi cokda guzel anlamissiniz ama safliga veriyorsunuz,, riyakar falan diye,,

Nukleer lazimdir,, cernobilde olsa , japonyada olsa BEN ve hayatta kalan kalan herkez yeni ve daha guvenli santral kuracaktir. NOKTA.
Bunun boyle oldugunu sizde gayet iyi biliyorsunuz,

gecen yorumlarda nukleer kaza olasiligi, kirlenme , gelecek v.s. istatistikler vardi. bende size bir istatistik bilgisi vereyim,, hemde %100 dogru, milyonlarca yil kanitlanmis bir sonuc. her insan ölur, madem cocugunuzunda yaslanip ölecegini biliyorsunuz , neden cocuk yapiyorsunuz? evlat katili misiniz?

yenilenebilirle ilgili olarak bir daha soyleyeyim, önce kurun santrali sonrada istediginiz kadar panel v.s. yerlestirin,, Ben 500kW motora her start verdigimde calismasini isterim.

balkondaki panelden iki tane eko lambayi calistirip sonrada insanlari cinayetle suclamayin,, bana benim gibi damdan dusmus adam getirin, catisindaki panelden , balkondaki pervaneden camasir makinasi calistirmis adamdan fazlasini,,, fabrika calistirmis adam gosterin,, bende nukleere karsi cikayim,,camasir makinasi emperyalizmin v.s. ...... diyecekseniz ,,

bekara kari bosamak kolay geliyor,,

su anda camdan baktigimda ruzgar gullerini goruyorum,, balkanlarin tepesinde 11 adet, 1000kW ve sadece biri donuyor,,
ayrica yan taraftaki arsada buyuk 20m lik bir kule var,, gunes isinlarini toplayip havayi isitiyor,, isinan hava pevaneyi ceviriyor, 3 kW elektrik uretecekmis,, guya,, avrupa birligi fonlarindan yesil enerji diyerek 10bin euro aldi adam bu gunes paneli icin,,
merak edenlere fotolarini yollarim.


simdi, ruzgar kesildi,, havada kapali,, bu fabrika nasil calisacak? baska sehirlerde ruzgar varsa mi? ee, ne oldu %19 nakil kayiplari..


riyakar olmayan arkadaslar gelip uflesinler pervaneleri,,

ben gercekleri konusuyorum, kendi fikirlerimi ve kendi tecrubelerimi,,

tasarruf yontemlerini destekledigimi daha kac kez yazmam gerekecek.

insanlar öldu diye lafini daha kac kez carptiracaksiniz, Canakkale savasindada insanlar öldu, dedelerimiz öldu, o zaman savasma , sevis,,

kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 15:20   #298
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2010
Şehir: Bulgaristan/Istanbul
Mesajlar: 225
konuyu kendi adima toparlayayim,,

nukleer gereklidir. nukleere evet
eski santraller sokulmeli ve yenileri yapilmalidir.
daha guvenli santraller kesvedildikce modernize edilmelidir.

yenilenebilir enerji desteklenmelidir, ama tek basina yeterli degildir.
tasarruf yontemleri desteklenmelidir.

Bunlar benim goruslerimdir. baskasinin degil , daha once yazdiklarimin hepsiyle harfi harfine uyumludur.

kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 15:24   #299
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Ha şöyle sadede gelin. Dürüst olun ki, tuhaf olmasın. halk arasındaki deyim ile baklayı çıkartın ağzınızdan. Sözün özü, insalarda da ölecek, radyasyon da olacak, kanser de olacak. Hem nasılsa ölmeyecek mi sonunda diyorsunuz. Neden baştan söylemiyorsunuz? Kaç kişi ölse makuldür diye sorulduğunda sıfır filan diyorsunuz. Bunun sözlük karşılığını söylediğimde de kızıyorsunuz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 15:27   #300
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2010
Şehir: Bulgaristan/Istanbul
Mesajlar: 225
Sn. meyveli tepe ,,

Motorlu araclardan vaz gecmek icin trafik kazalarinda kac kisinin ölmesi makuldur?

kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025