agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Enerji
(https)




Beğeni Düzeni10Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-02-2012, 09:59   #33
Ağaçsever
 
memoxenerji's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2011
Şehir: Gebze-Kocaeli
Mesajlar: 61
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Sayın Memoxenerji

Verim hesabını nasıl yaptığınızı da vaktiniz olunca kısaca bir paylaşabilir misiniz? Pervanenin dönme hızını kullanarak bir girdi değeri hesaplayıp bunun ısı olarak ne verimlilikte dönüştürüldüğünü mü hesaplıyorsunuz?

Teşekkürler
Merhaba Çamtepe

Rüzgar da net bir verim kıyaslaması yapmak çok zor olur.Onun yerine alternatörlerimin veya adı geçen ısı jeneratörünün verim ölçümlerini sabit hızda dönen bir yapıda tespit ediyorum.Ürettiğim bu cihaz elektrik motoru formunda,tahrik mili olan bir makine.Verim hesabını,mili bağladığım torna makinemin motorunun tükettiği enerji ile birim zamanda üretilen ısıl enerjinin watt cinsinden karşılaştırılması ile buluyorum.Tabi bunu yaparken tahrik motorunun etiketinde yazan verim değerlerinide ekliyorum.

Bu arada geçtiğimiz hafta sonu birkaç deneme yapmama rağmen %70 verimi geçemedim.Sonra üzerine tektar düşeceğim ama şimdi biraz ara vermem gerekti.

memoxenerji Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025