agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > El Yapımı Ürünler, Hobilerimiz
(https)

Beğeni Düzeni158Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-01-2007, 17:35   #1
Yeni Üye

aygans's Avatar

Giriş Tarihi: 22-01-2007
Galeri: 2
Name:  DSC07295.JPG
Views: 37711
Size:  51.3 KB

geçen yıl biz de okulumuzda öğrencilerimize "TOPLUM HİZMETİ" olarak karnelerinde de değerlendirmek üzere (tabii ki isteyenlere) kuş yuvaları yaptırmıştık. Ben de onlardan birinin fotoğrafını paylaşmak istiyorum sizlerle..
Bu arada okulumuzun reklamını da yapmadan olmaz: Sincan Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu ANKARA

kasap.94 ve aleydi beğendi.
aygans Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2007, 12:47   #2
Ağaç Dostu

kürşad's Avatar

Giriş Tarihi: 27-10-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aygans Mesajı Göster
Eklenti 6855

geçen yıl biz de okulumuzda öğrencilerimize "TOPLUM HİZMETİ" olarak karnelerinde de değerlendirmek üzere (tabii ki isteyenlere) kuş yuvaları yaptırmıştık. Ben de onlardan birinin fotoğrafını paylaşmak istiyorum sizlerle..
Bu arada okulumuzun reklamını da yapmadan olmaz: Sincan Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu ANKARA
aklıma karakovan balı geldi.
kurdun aklına kuzu düşürdün abicim iyi mi oldu ballı süt çekti canım.
karadenizde tahta fıçılar yapıyorlar dışında metal çemberle. ağaca asıyorlar. buralarda ise pek kalmayan karakovanlar var.
30-40 cm çapında içi oyulmuş yekpare kütüklerin iki tarafına ağaçtan kapak yapıp bal üretiyorlar. balı da diğerlerinden kıymetli. zırt pırt içine tütsü basmadıkları için is kokusu da olmuyor. senede 1 kez açıyor ve balı alıyorlar. diğer kapaklı kovanlar gibi bakım yapmadıkları için içine haşarat ve diğer arılar girdiğinde kovandaki arılar zayi oluyor. bu yüzden de diğer kovanlara eğilim artıyor.
bu gisişle balını almak için değil ama kiraz ağaçlarındaki çiçeklerin döl tutması için bahçeye 3-5 kovan arı alacağım. gerçi dönüme 2 kovan diyor ya 5 dönüme 5 kovan yeter herhalde.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2007, 22:28   #3
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Bu aralar bende su kabağından kuşevleri yapma merakı başladı.Henüz tamamlayamadım ama netteki araştırmalarım sonucunda çok beğendiğim fotoğrafları paylaşmak istedim.Belki fikir verirler.

Eklenen Resimler

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025