kavak çıtasını zımpara makinasında kenarlarını oval yaparak oval bir kavela yaptım.
matkap ile deleceğim yeri işaretledim. deliğin hemen altında tünek olacak böylece kuşlar yuvaya girmeden önce tüneğe konup içeri girecek veya yavruları besleyecek.
matkabın ucunu çıtanın bakması gereken yönde tuttum. susağa dik olsa kavela aşağı bakacaktı.
susağın üst kısmı çok uzundu. kuşlar eğri duran sapa konup susağın üstüne pislemesin diye sapını kestim.
susağın tepesini zımpara makinasında düzelttim. daha sonra susağın kesik olan sapını tepesinden içeri soktum ve dışarıda kalan yeri işaretleyip kestim. kısa olan parçayı da zımpara makinasında düzelttim.
poliüretan tutkal ile tepesini içeriden tutkalladım ve kısa parçayı öndeki delikten sokup tepe kısmından dışarı çektim. daha sonra kavelayı da tutkallayıp öndeki delikten içeriye soktum ve kuruyuncaya kadar kımıldamaması için maske bandıyla bantladım. bu arada tutkal kutusu donmuş kesip tornavidayla çıkardım ve tutkal masaya dökülmüş. elinize elbisenize bulaşırsa elbiseden kolay kolay çıkmaz elinizde ise birkaç hafta kalır. kurumadan akrilik tinere batırılmış bir bez ile tutkalı temizlerseniz çıkacaktır. kuruduktan sonra yine resimleri ekleyeceğim. az zımpara ve vernik faslı kaldı.