![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Kendi saksımız kendimiz yapalım mı :)
Biraz çimento ,kum ,çakıl istenirse torf ve perlit ekliyerek hazırladığımız karışımlarla saksılarımızı kendimiz de yapabiliriz. Kalıp olarakta evlerimiz de kullandığımız pek çok malzemeyi kullanabiliriz. İstediğimiz boyuttaki saksıya göre ,yoğurt kabından küçük bir leğene ,kovaya ya da karton kutuya kadar pek çok şey...hayal gücümüze kalmış ![]() Aynı yöntemle kuşlar için su kabı veya adım taşları da yapabiliriz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
İki örnek verelim.İlk saksının üzerine yaprak bastırılıp şekli çıkarılmış, ikinci fotoğrafta aynı yöntemle yapılmış adım taşları.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşımız Dağ çiği bu yöntemle çok güzel saksılar yapmış.Deneyimlerini paylamasını bekliyoruz ![]() Ve Sn.Yamadorian , siz den de çok şey öğrenebileceğimizi biliyorum .O güzel saksılarınızın yapım aşamalarını bizimle paylaşırmıydınız ? Düzenleyen nurcanaybay : 01-03-2012 saat 15:56 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2009
|
Sevgili,Nurcan Abay sizlere saksı yapımını daha iyi anlatabilmek için dün gece saksı yapıp resimledim.Sitede sorun vardı her halde giremedim.Bu gecede elektiriklerimiz yoktu.Elektirikler geldi hemen bilgisayarı açtım bu seferde net yok.Neyse şükür burdayım.Yazılarınızı gördüm hemen anlatıma geçiyorum. Saksı yapımı malzemeleri: 2-ölçü çimonto 3-ölçü perlit 3-ölçü torf sıvı yağ(ben çiçek yağı kullanıyorum) kıvırcık bulaşık teli Önce Kalıbımızı iyice yağlıyacağız malzemeleri bir leğene dökerek iyice karıştırıp yavaş yavaş suyunu dökeceğiz.Suyu çok iyi ayarlamak lazım fazla sulu olmucak.Resimde gördüğünüz gibi avucumuzda toparlandımı tamam. Yağlanmış kabımıza dipten başlayarak iyice bastırarak şekil vereceğiz.Resimlerede görüldüğü gibi. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2009
|
İşlemler bitince naylon poşet içine alıp kurumaya bırakıcağız.3-4 gün kurumasını beklicez. 3-4 gün sonra yapılıcak işlemleri yine resimleyerek sizlerle paylaşıcağım İnşallah. |
|
|
|
![]() |
|
|