agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ekmek (https://www.agaclar.net/forum/ekmek/)
-   -   Ekmek makinesinde ekmek yapmak (https://www.agaclar.net/forum/ekmek/11568.htm)

Mine Pakkaner 04-02-2011 14:52

Bugün makinemde Brioche ekmeği yani fransız ekmeği yaptım. İnanılmaz lezzetli oldu.

Makinem Kenwood marka. Ekmeği 4 numaralı programda pişirdim. Tarif kendi kullanım kılavuzunda vardı. 2 senedir makinede ekmek yapmama rağmen, bu tarifi bugün denedim. Bundan sonra başka ekmek yapmak ister miyim bilmem :))))

130 ml süt
80 gr erimiş ılık tereyağı
1 yumurta
350 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı bira mayası

Aynı yukarıdaki sırayla malzemeyi koydum ve yine tarifte yazıldığı üzere 4 numaralı programı seçip çalıştırdım.

Dİğer programlardan farklı olarak çok uzun süre yoğurdu. Hatta durdu durdu yoğurdu. Bu ne ya habire yoğurdu kabarmaya fırsat kalmıyor diye gidip baktım bile.

Sonra pişirmeye geçti. Size ne diyeyim, mutlaka deneyin.

Baktım internette de bir dolu tarifi var. Ben yukarıdakini denedim ve çok memnun kaldım. :))

Müjgan 04-02-2011 15:25

Ellerine sağlık :)) Arçelik ekmek makinesinde de aynı tarif geçerli mi acep?

Denemek gerek :)

Mine Pakkaner 04-02-2011 15:43

Hazır elime kalemi almışken :) oğlumun kahvaltılarda pek sevdiği domates ve zeytinli ekmeği de yazayım.

Her zaman yaptığımız normal beyaz ekmeğe su yerine domates suyu koyuyorum. Bu arada 7-8 kuru domatesi küçük doğrayıp 15-20 dakika ılık suda bekletiyorum. Yarım bardaktan biraz fazla siyah zeytini de kabuklarını çıkarıp ikiye bölüyorum.

Ben ekmek yaparken süttozu da kullanıyorum. Pınar'ın süt tozunu alıyorum. Arzu edenler süt koyabilir, bu durumda domates suyunu eksiltmek gerek. Domates suyu, süttozu ve bir yemek kaşığı tereyağı ekleyip üzerine un, şeker, tuz ve maya koyuyorum. Makineyi çalıştırıyorum.

Bip sesi gelince, sudan çıkıp iyice silkelenerek süzülmüş domates, zeytin, 1 çorba kaşığı tepeleme kekik ve bir tatlı kaşığı çörek otu ekliyorum. Haznenin içinde karışmayanları hamura itekliyorum. Sırf bu iş için bir silikon spatula aldım :), çok memnunum.

Piştikten sonra ılıkken zeytinyağına banıp yemek harika oluyor, yanında da İzmir tulumu. Oğlum üzerine krem peynir sürüp yemeyi seviyor. Eşimse hiçbirşey istemiyor, çayla ekmeği kek gibi yiyor.

Bir pazar kahvaltısına denemenizi öneririm :))

Mine Pakkaner 04-02-2011 15:56

Gevezeliğim üzerimde, makinede kek de harika oluyor ve çok pratik. Artık ayrı kapta çırp, ayrı kapta pişir. Mikser, çırpma kabı, kek kalıbı yıka, yakmak için fırındaki tepsileri boşalt derdim kalmadı :))) Elbet konuklara süslü kalıplarda yapıyorum yine ama, evde kendimize yaptığım ekmek somunu şeklinde keklerim pek gözde.

YAŞASIN PRATİK HAYAT:D

Güler 04-02-2011 16:03

Sevgili Mine Hanım, kullandığınız un hazır ekmek unlarından değil mi? Hani Dr.Ökter veya Söke'nin var ya, bir kutudan iki paket çıkanlar.

Mine Pakkaner 04-02-2011 16:09

Güler Hanım' cığım ben normal un kullanıyorum. Söke unun normal böreklik sade unu.

Tahıllı ekmek veya tam ekmek yapacağım zaman bu una eşimin köy fırınından aldığı kaba unu 3te bir oranında katıyorum. Tam buğday unu almış eşim ama 1/3 ten fazla katarsam ekmek neredeyse hiç kabarmıyor, tıkıs oluyor.

Güler 04-02-2011 16:46

Teşekkür ederim.
Benim normal unla pişirmeye çalıştıklarım başarılı olmadı. Ölçüyü tutturamadım galiba.
Hazırları ne kadar diye ölçtüm, aynı miktarda un koydum, biraz tuz, biraz şeker de ilave ettim ama olmadı.

Müjgan 04-02-2011 17:02

Dün gece ruşeym katkılı unla yaptığım ekmek favorimiz oldu.
Ve fakat, 4 gün önce denemeye başladığım ekşi mayayı becerebilirsem, üstelik de ondan iyi ekmek yapmayı becerebilirsem, değmeyin keyfime:))

Mine Pakkaner 04-02-2011 17:12

Sonucu bekliyoruz Müjgan. :)

Sevgili Güler Hanım, acaba maya mı sorun? Dİğerleri aynı ölçüde olduğuna göre. Ben mayadan yana pek dertliyim :) Hazır karışımlarda maya 6 gr yanlış hatırlamıyorsam. Oysa kuru maya pakette 10 gr. Sonra tepesi çöken ekmeğe mayası çok gelmiş diye yazıyor...

Müjgan 09-03-2011 09:50

Likapa'lı ekmek

3 Eklenti(ler)
Dün gece aklıma geldi ve ekmek makinesinde denedim.

10 gün önce AKM'deki "Rize günleri" haftasından aldığım kurutulmuş blueberry, ya da likapa ya da... (çok ismi var)... ile, her gün kendime çay demliyordum. Retinamdaki sorunun ilerlememesi için içtiğim birşey. Tadı ve aroması da pek hoş :))

Eklenti 195849

Ekmekte nasıl olur dedim... ve şöyle oldu :)

Eklenti 195850

Eklenti 195852

Kiraz 09-03-2011 10:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 751726)
Sonucu bekliyoruz Müjgan. :)

Sevgili Güler Hanım, acaba maya mı sorun? Dİğerleri aynı ölçüde olduğuna göre. Ben mayadan yana pek dertliyim :) Hazır karışımlarda maya 6 gr yanlış hatırlamıyorsam. Oysa kuru maya pakette 10 gr. Sonra tepesi çöken ekmeğe mayası çok gelmiş diye yazıyor...

Mine Hanım, kuru maya paketlerinin büyük olanları var (gramajını hatırlamıyorum). Bir kavanoza döküp buzdolabında saklıyorum, kaşık hesabı kullanıyorum, küçük paketlere göre daha pratik oluyor.

Bazı un daha az su istiyor (makinede, 2 kaşık su miktarı farkı bile ekmeği etkiliyor). Çöken ekmekte, su oranını değiştirmeden unu 3-4 kaşık arttırarak deneme yapabilirsiniz. İlk zamanlarda tam un ekmeklerim çöküyordu, ununu biraz arttırınca çökme yaşamıyorum. Bir de yazın maya kavanozunu buzdolabına koymadığımda, sona kalan mayayla yaptığım ekmekler kabarmamıştı.

Kiraz 09-03-2011 10:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan (Mesaj 765666)
Dün gece aklıma geldi ve ekmek makinesinde denedim.

10 gün önce AKM'deki "Rize günleri" haftasından aldığım kurutulmuş blueberry, ya da likapa ya da... (çok ismi var)... ile, her gün kendime çay demliyordum. Retinamdaki sorunun ilerlememesi için içtiğim birşey. Tadı ve aroması da pek hoş :))

Eklenti 195849

Ekmekte nasıl olur dedim... ve şöyle oldu :)

Eklenti 195850

Eklenti 195852

O çaydan ben de kullanıyorum, tadı çok hoş. Ekmeğiniz güzel görünüyor, tadı nasıl oldu?

Müjgan 09-03-2011 12:14

Valla sabah kahvaltısında bir dilim yiyebildim. Evde misafir de olunca çoğu bitti. Ekmek için sabah sabah bayaca iltifat aldım.:)) Ben de çok sevdim. Umduğumdan iyiydi...

Tura 09-03-2011 15:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan (Mesaj 765741)
Valla sabah kahvaltısında bir dilim yiyebildim. Evde misafir de olunca çoğu bitti. Ekmek için sabah sabah bayaca iltifat aldım.:)) Ben de çok sevdim. Umduğumdan iyiydi...

Müjgan Hanım.

Çok güzel görünüyor. iltifatlarla emeğiniz karşılığını almışsınız. Siz de beğendiyseniz... oh ne güzel.

s.toprak 07-06-2011 22:08

Sevgili Ekmek Dostlari,
Yeni aldigim, Sinbo 4705 te ilk defa ekmek yapmayi denedim.
Ekmegim tamamlanmasina 1 saat 04 dakika kala kabarmisti.
Tasmasindan endise etmistim. Programin 53 dakikasi kalinca
ekmegin coktugunu gordum.
Ekmek sekersiz bir kek gibi oldu.
Su ve un ve maya olculerini 700 gr.a gore yaptim,
yalniz sivi yag, tuz ve sekeri verilen olcunun yarisina indirdim.
Aslinda sonuc pek basariz gorunmuyor ancak, saniyorum
kizartip yemek daha iyi olacak.Neden kek coktu ve neden
kek gibi oldu cevaplarinizi bekliyorum.
Sevgi selam ve tesekkurlerimle.

Kiraz 08-06-2011 09:04

Sevgili S.Toprak, ekmek makinalarında, su biraz fazla gelince ekmek çöküyor. Suyunu bir kaç kaşık azaltarak deneyebilirsiniz, bir kaç deneme sonunda sizin ölçünüz de çıkar.

Müjgan 08-06-2011 11:51

Ekmek makinesini yeni aldığımda benim ekmeğim de öyle çökmüştü. Hüsrana uğramıştım. Daha sonra kardeşime aldığım makineyi ilk kullanırken de elektrikler kesilmişti... Bunlar işin cilveleri sanırımm...:p
Hatırlıyorum da, ilk kullanımlarda makineye milimetrik, miligramlık ölçülerde malzeme koyuyordum. Yani malzeme kısmını doğru yapayım da, gerisi makinenin suçu olsun diyordum :)) Ve çok da şahane ekmekler olmuyordu.

Şimdilerde ekmek yaparken halimi görseniz şaşarsınız. Göz kararı un, göz kararı su vd. tabiii.. Hatta içine farklı yoğunlukta sıvılar da kattığım halde (kefir, meyve suyu gibi...) bu değişmiyor. mükemmel "ötesi" ekmekler oluyor. "Ötesi" diyorum, çünkü geçen gün peynir altı suyu ile yaptığım ekmek tam anlamıyla "tavan" yaptı, üst cama dayandı, kabaracak yer bulamayınca da hamur teknesinin kenarlarından taşma eğilimi gösterdi. Bu tür abartılı ekmek ne kadar düzgün ekmek sayılırsa artık... Diyeceğim o ki bu denemeyle gelişen bir durum.
Hamurun mayalanmaya başlamadan, henüz oluşan ilk hamur halini gözleyerek, duruma el koymalısınız. Hamur çok yumuşak olduysa ve tekne kenarlarına sıvanıyorsa un eklemelisiniz azar azar. Katı ise de ılık su tabii...
Kısacası hamur, karışırken teknenin tam ortasında yuvarlak ve kenarlara yapışmaz bir durumda olmalı, görüntüsü homojen olmalı, ipeksi bir dokusu olmalı. Eğer böyle ise ekmeğiniz mükemmel olacak demektir.

s.toprak 08-06-2011 15:26

1 Eklenti(ler)
Sevgili Mujgan, tesekkur ediyorum.
Henuz makineye cok yabanciyim, neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum,
yazdiklarinizi yapmaya calışacağım. Bu sabah dilimlenmiş ekmegin
kek demek daha dogru olurdu. Resmini cektim, ama resim ekmekten
daha basarisiz oldu. Mutfak aydinlik degildi, fotograf makinesinin otomatigi
de bir tuhaf ışıklandırmış. Ekmek buradaki kadar esmer olmadı, kepekli unla yapılmış
bir kek gorunumunde. Yumurta koymadım, azma ekmek şekersiz kek oldu.

s.toprak 08-06-2011 15:29

Bir de aciklamadigim bir sey var, su yerine mayalanmamış nohut mayasının suyundan kullandım. 1 tam 1/8 kap tarifte yazıldığı gibi, una ise tarifteki kadar 2 kucuk kasik sil
me instant kuru maya ekledim.

Müjgan 08-06-2011 21:04

İlk öğrencilik günlerinizde normal su kullanın. Ama bu su ılık olmalı :)

s.toprak 09-06-2011 13:40

Bu gun makinenin Ekmek Yapımı kitabına baktım,9. sayfasındaki ekmek dilimleri benim ekmeğim gibi kek görünümlü, belki de hatalı bir durum yok ne bileyim, bakıcaz bakalım :)

Kiraz 09-06-2011 13:56

Sevgili S.Toprak, hangi programını kullanmıştınız? Genelde en uzun süreli program (sanırım çoğu makinada 1 numaralı program), daha garanti sonuç veriyor. Nohut mayasının da "kek gibi" sonucunu verme ihtimali yüksek gibi geliyor bana. Bir sonraki denemenin ( nohut mayasız :)) sonucunu da yazar mısınız?

Müjgan 09-06-2011 13:56

Bu kekimsi görüntüyü kefir eklemekle kaldırabilirsiniz. Daha elastiki bir doku elde ediliyor... İlerleyen günlerde deneyin derim :)

soberman 09-06-2011 15:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan (Mesaj 819577)
Bu kekimsi görüntüyü kefir eklemekle kaldırabilirsiniz. Daha elastiki bir doku elde ediliyor... İlerleyen günlerde deneyin derim :)

Arkadaşlar,

kekimsi görüntüyü temel malzemeler kullanılarak yapılan ekmekte ortadan kaldırmak çok zor. EYM'de işlenecek hamurun kıvamı belli. Biraz cıvık hamur olması durumunda hemen sıkıntı ortaya çıkıyor.

Temel malzemeler kullanarak sert kabuk ve çiğnemlik doku için EYM'de yavaşlatılmış mayalamalı ya da EYM'de yoğrulmayan ekmek uygulamalarını denemenizi öneririm.

Sonucu sizi şaşırtacaktır.

Kiraz 09-06-2011 16:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi soberman (Mesaj 819632)

Bunu ilk fırsatta deneyeceğim.

akca86 09-06-2011 22:22

Ahhh bukonuya bayıldım.. Abimler ekmek makinesi aldığında çok sevinmiştim. Oraya gittikçe mis gibi taze ekmek yemek çok keyifliydi. Dediğiniz gibi kek tadını da alıyorsunuz.

Ben bir türlü bizim eve de aldıramadım makineden ama inşallah bağ evine aldıracağım ve orada heerşeyi taze taze yeme zevkine kavuşacağız.. İnşallah nasip olur.. :)

Bu arada tabii tariflerinizide takip ediyor olacağım. Teşekkürler emeklerinize..

soberman 10-06-2011 13:34

Bağ evinde EYM

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akca86 (Mesaj 819851)

.....

... inşallah bağ evine aldıracağım...

Bence bağ evine EYM yerine güzel, mini mini bir fırın yaptırın, sadece ekmeğinizi değil, her şeyinizi orada halledin :rolleyes:.

gulbirsen 10-06-2011 15:09

merhabalar,
ben de uzun zamandır ekmek yapma makinelerine bakıyorum.Acaba hangi marka daha iyi, kaç programlı olsun vs gibi.Başından itibaren okuduklarımdan anladım ki ister fırında ister makinede ölçülere dikkat edilerek ve el becerisi geliştikçe harika şeyler çıkıyor ortaya. Ben de yıllardır beyaz ekmeği bıraktım, tam buğday ve çeşitli tahıl ekmekleri alıyorum marketlerden. Ama en güzeli kendimin yapması ve yaratıcılığımı da ekleyerek sizlerle paylaşmak sanırım.
En kısa zamanda deneyip sizlerle paylaşacağım.

s.toprak 10-06-2011 19:53

Sevgili Kiraz,
EYM Sinbo 4705. Kullananlar memnun oldukları için onu tercih ettim.
Ilk denemem de 1. programı kullanmıştım. Bu gun ikinci denemede
2.yi kullandım. 2 olcu beyaz 2 olcu tam bugday unu, 1 +1/2 su kullandım.
Tuz yag ve sekeri yine daha az kullandım. Ekmek oldu sanıyorum :)
Sevgili Mujgan, simdilik sut ve sut urunu eklemekten cekiniyorum, cunku, dondurucuya
koymaz isem sut urunlu bir ekmeğin cabuk bozulabileceginden endise ediyorum.
Simdilik iki parçaya olarak kestiğim ekmeği pamuklu peçeteye sardım, bir parçasını ahşap
bir kutuya , ikincisini peçeteye sarılmış olarak plastik torbaya koydum.
Gece durumlarına bakıp ahsap kutu veya plastik torbada muhafaza etmeye karar vereceğim.Yarın belki buzdolabının normal rafına alırım.
Hepinize ilginiz icin cok tesekkur ediyorum.

nevsune 10-06-2011 19:55

Sevgili s.toprak, şunu iyice gördüm ki makinede kıvam tutturmak eldekinden daha zor sanki. Yıllardır makinede ekmek yaparım, o bir kere çok güzel sonuç aldığım ekşi mayalı ekmeğin dışında makinede o dokuyu önce ve sonra hiç yakalayamadım. Kaç kere yaptıysam, hep kekimsi doku oluştu. Cama kadar çıkan da öyle, az kabaran da.

Elde yaptığımsa pek şaşmıyor, istediğim o ekmek dokusunu çok az bir farkla yakalayabiliyorum. İşin garip tarafı, Soberman'ın sözettiği yavaşlatılmış ve yoğrulmayan ekmekleri de tam ters bir durumla makinede daha iyi pişirip, elde beceremiyorum.

Velhasıl, ekmek yapmak zor zanaat:)

s.toprak 10-06-2011 20:03

Sevgili Nevsune,
Cok haklısınız, EYm de ekmek pek ekmek gibi olmuyor galiba.
Simdilik makinada nohut mayası, veya eksi maya denemeyi goze alamıyorum.
Zaten son iki nohut mayam, hızlandırıcı olarak birazcık instant maya kullanmamakta
ısrar edince olmadı. Nohut mayası cok nazlı. Eksi maya ile ise pide daha iyi oluyor.
Eksi mayam dolapta, en kısa zamanda beslenmesi gerekecek, faaliyete gecmis. EYM almak isteyenlere geregi olmadığını söylerdim, ancak artık elde ekmek yapmak enikonu yorgunluk yapmaya başlayınca makine aldım. Iyi yaptım mı henuz bilmiyorum, hayırlısı bakalım zaman ne gösterecek göreceğiz.

s.toprak 10-06-2011 20:06

Bir de yavaşlatılmış ve yoğrulmayan ekmekleri makinede daha iyi pişirebildiğiniz
için şanslı olduğunuzu düşünüyorum, ben o aşamayı denemeye yakın zamanda cesaret
edemiyecegimi zannediyorum.

s.toprak 10-06-2011 20:21

Pamuklu peceteye sarılmış, ağzı kapatılmamış plastik torbadaki parca daha yumusak kalmış, iki parçayı ayrı ayrı peçeteleri ile plastik torbaya koyup ahşap kutuya yerleştirdim.:)

s.toprak 10-06-2011 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi soberman (Mesaj 820174)
Bence bağ evine EYM yerine güzel, mini mini bir fırın yaptırın, sadece ekmeğinizi değil, her şeyinizi orada halledin :rolleyes:.

Kıbrıs'ta iki kumbet seklinde fırın yaparlarmış, birisi ekmek icin,
yanındaki küçüğü kebap içinmiş :) Kıbrıslı arkadaşımın Facebook sayfasında böyle bir fırının resmi vardı.

akca86 11-06-2011 13:43

[QUOTE Bence bağ evine EYM yerine güzel, mini mini bir fırın yaptırın, sadece ekmeğinizi değil, her şeyinizi orada halledin QUOTE]

Vallahi bi konuşurum ama zaten bi tokat kebabı fırınımız olacak buna ek öyle bir fırın yaptırırlarmı sanmıyorum ugrasmak istemezler. Ama eym olursa ekmek yapma işiyle ben ugrasmak istiyorum açıkcası o zaman bişey diyemezler :)

s.toprak 11-06-2011 15:50

1 Eklenti(ler)
Bag evi icin Kıbrıs'tan örnek fırın, buyuk olan ekmek, kucugu kebap icinmis.

Kiraz 13-06-2011 09:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.toprak (Mesaj 820421)
Pamuklu peceteye sarılmış, ağzı kapatılmamış plastik torbadaki parca daha yumusak kalmış, iki parçayı ayrı ayrı peçeteleri ile plastik torbaya koyup ahşap kutuya yerleştirdim.:)

İki gün geçmeden plastik torbaya koymuyorum, bez torbadan memnunum. Kolayca sertleşmiyor ama sertleşince kızartıyorum, çok lezzetli oluyor. Bazı ekmek makinalarında ekmeği ısıtma programı da var, dilimleyip kazana koyuyorsunuz, toplu halde ısıtıyor, kızartıyor.

soberman 13-06-2011 23:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.toprak (Mesaj 820819)
Bag evi icin Kıbrıs'tan örnek fırın, buyuk olan ekmek, kucugu kebap icinmis.

Pizza fırınını unutmuşlar.

Bir de alçak tavanlı pizza fırını lazım :D.

s.toprak 03-11-2011 16:23

Merhaba,
Haziran'dan bu yana ekmek konusamadık sanıyorum.
Sonunda ekmek makinesinde tam olarak istediğim gibi olmasa da
her öğünde ekmek olarak tüketebileceğim tada yakın bir tad yakaladım.
Genelde Trabzon/ karadeniz ekmeği tadını seviyorum.
Kuru instant maya ile bu tadı yakalamaya zaten imkan yok.
Bunu kabul ettikten sonra, bari biraz daha ekmeğe benzesin dedim.
Tatlı olmasın, kek gibi kabarmasın, biraz dolgun olsun.
Şeker eklemekten vazgeçtim, maya şekersiz de mayalıyor.
Bir cup ölçek suyu cupta 0.5 cm kadar azalttım.
Sıvılara yarım cup AOÇ light yoğurt ekliyorum.
Tuzu zaten elimle bir tutam atıyorum, aşağı yukarı verilen ölçünün
yarısı kadar oluyor. EYM Ekmeğim de hiç fena olmuyor :)
Tam bugday unu kullanıyorum 3.40 dakika pişiren Sinbonun 3. programını seciyorum.
900 gr lık orta kızarmış ekmeğe ayarlıyorum.
Bir de mayayı küçük ölçeğe tam doldurmuyorum.

s.toprak 16-11-2011 20:02

Çııtır kabuklu nefis pofuduk ekmek:
- toplamı bir bardak ve biraz fazla ( su ile inceltilmis) yogurt (ayrandan birazcık daha koyu.)
-1 yemek kaşıgından fazla zeytin yağı
-üç parmakla tutulmuş bir tutam tuz
-4 bardak silme, Bim den alınmış tam bugday unu
-bir küçük ölçekten biraz az maya
Bu kadar.
Şeker yok, denedim, bu ekmek şekersiz de çok güzel kabarıyor.
Artık, ceviz, susam, çörek otu da yok,
çünkü makine yoğururken çok küçülüyorlar. Susam içinde hissedilmiyor bile, çörek otunun kokusu fazla gelebiliyor. Ceviz ise yoğurma sırasında küçük parçalara ayrılıyor. "Olsa da olur, olmasa da olur" oluyor.
Yoğurmalar bittikten sonra eklenen susam ve çörek otu pişirmeden sonra ekmeğin üstünden dökülüyor.
Pişkin olması için Sinbo da en uzun program, (2) Fransız ekmeği programı,
renk ayarı orta, büyüklük 900 gr.
Böylece ben ekmeğimi buldum.
Bu gün ekmeğe eklediğim yoğurt da AOÇ'nin pastorize sütünden yapılmış ev yapımı idi, ama bundan sonra hazır AOÇ light yoğurtla idare edeceğiz. AOÇ ya da Sütaş Light tüketiyorum.Çünkü evde yoğurt yapmak oldukça zahmetli.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025