![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-06-2007
Şehir: izmir-Aydın
Mesajlar: 126
|
İşte bu ya! Ben de son zamanlarda kendi kendime "İyice Ağaçlar.net müptelası oldun" diye kızmaya başlamıştım. Ama beni cezbeden bir çok şey var bu sitede. Başta çiçekler. Ne demiş şair: Göz gördü gönül sevdi seni ey yüzü mâhım Kurbânın olam var mı benim bunda günâhım Öyle ya benim de günahım yok. Tam çıkacakken şimdi de ekmek çıktı karşıma. Hem de ne ekmek. Annemin, kokusu burnumda tüten tatlı maya ekmeği. Ben de Aydınlıyım. Bizim köyde hala toprak fırınlarda yapılır bu ekmek. Ve ben hiç doyamam. Mayayla ilgili bildiğim bir iki şeyi yazayım dedim. Önce bu mayayı kuracağınız ve hamuru yoğuracağınız kapta süt ve yoğurt kokusu olmayacak. İkincisi Maya ve hamur hiç soğumadan işlem tamamlanacak. Soğuyunca maya bozuluyor. Bunun için sıcak su dolu kabın içine oturtulabilir maya. Ama su kaynamış olmayacak. Yoksa maya pişer. Son olarak nohutları kırmadan da yapabilirsiniz. Ah olmalıydı şimdi. Afiyet olsun arkadaşlar. Dostça kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|