![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-11-2009
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1
|
Nohut ekmeği yapmak için biraz sabırlı olmak gerekiyor. Mayanın gelmesi iki gün bile sürebilir. İlk mayayı elde ettikten sonra balıkçıların kullandığı strofor bir kutunun içine hamuru koyup yanına da bir kaba sıcak su koyup bütün gece bekletirseniz çok güzel kabarıyor. Her yapışta az bir miktar hamuru ayrı mayalandırıp sonra buzdolabında üstü kapalı bir kapta saklarsanız her seferinde tekrar maya yapmanıza gerek kalmaz. Birkaç turdan sonra kabarma daha da hızlı ve daha da iyi oluyor. Bu ekmek kolay kolay bayatlamıyor. Busdolabında bir aya yakın sakladığımı hatırlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|