agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-07-2007, 08:21   #11
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Dün aynı nohutu kokusunu denemek amaçlı yemeğini pişirmek için suda ıslattım. Normalde her zaman suda ıslattığım normal! nohutlardan o sözünü ettiğiniz kötü koku gelirdi bekleyince yani mayalanırmış . Bu organik olandan hiç gelmedi o koku. Demek ki organik! nohut üreticileri bildiğimiz nohuttan farklı birşey yetiştirmişler(organik diye herşeye atlamamak gerektiğini de öğrenmiş oldum böylece).

Şimdi hatırladım, babam Bolu dağlarındaki köylülerin (eskiden bizim araba Bolu dağlarında su kaynatırdı) maya olarak nohut kullandıklarını ama nasıl yaptıklarını bilmediğini söylemişti bir zamanlar. Ben o anda konuşulan iki konuyu karıştırıp, yoğurtta sanmıştım da ne alaka diye düşünmüştüm.

Bugün gidip bizim normal nohutlardan biraz alıp, yeniden deneyeceğim

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025