agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni54Beğeniler
  • 4 Gönderen
  • 4 Gönderen TigerX
  • 2 Gönderen bahcedenn
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-02-2015, 14:51   #1
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Galeri: 1
Elimden geldiğince, dilimin döndüğünce bu süreçte birlite olacağız...

Başlayabilmemiz için gerekli olan malzemeleri aşağıda belirtiyorum…
  • Tam Buğday Unu
  • Beyaz Un (Tercihen %0.55 kül oranlı, olabildiğince sarı renkli unlar)
  • Klorsuz İçme Suyu (Tercihen oda ısısında dinlendirilmiş)
  • Küçük Kase
  • Orta Boy Kase (veya Kapaklı Saklama Kabı)
  • Tahta Kaşık
  • Mutfak Terazisi; Mevcut değilse:
    • 5 ml ölçü kaşığı (Tsp = Çay kaşığı)
    • 15 ml ölçü kaşığı (TBsp = Temek Kaşığı)
    • 240 ml ölçü kabı (Cup = 240 ml Su Bardağı)
  • Kağıt Havlu
  • Ambalaj Lastiği

Malzemelerin temiz olması yeterlidir. Özel bir sterilizasyona gerek yoktur. Amacımız zaten, Ortamda ve Unlar üzerinde bulunan Maya ve Bakerileri canlandırmaktır. Çok fazla sterilizasyonla ortamdaki faydalı bakteri miktarını azaltmış oluruz. Sadece kase ve kaşığı sıcak suyla yıkasak yeterlidir.

Şimdiden herkese kolay gelsin...

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2015, 15:16   #2
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Katılımcılar:
1. Ozlem A
2. bahcedenn (Benim ekşi mayam var ama ben de sıfırdan bir ekşi maya başlatabilirim.)

Ozlem A ve uyap beğendi.
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
ekşi hamur, ekşi maya, ekşi mayalı ekmek yapımı


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025