Sevgili agaclar.net üyeleri,
Forumda halihazırda ekşi maya ile harika ekmekler yapan üyelerimiz olduğu gibi, daha ileri bilgi edinmek isteyenler, benim gibi bir başlayıp bir bırakanlar ve de hiç ekmek ya da ekşi maya yapmamış olan arkadaşlarımız da var.
Adım adım ekşi maya hazırlanması ile ilgili bir aktivite ile başlatmak istedik.
14 Şubat Cumartesi günü Ekşi Maya Yapımı Aktivitemizi başlatıyoruz.
Aynı gün başlayarak eş zamanlı bir aktivite yapmamızın nedeni, alınan sonuçları karşılaştırmak, neden benim ekşi mayam olmuyor diyenlerin dertlerine deva olmak
Yapmanız gerekenler: 1. Hangi unu kullandığınızı ve unun protein değerini yazın
2. Mayanın beklerken bulunduğu yerin özelliklerini (kabın cinsini, ısı, ışık vs) yazın.
3. Mayanızın her adımını fotoğraflayıp altına hangi aşaması (günü) olduğunu belirtin.
İlk ekşi maya denemesini
TigerX'in yöntemiyle yapıyoruz. Kendisi gereken malzemeleri ve yapım aşamalarını yazacak ve fotoğraflarınıza bakarak yorumlarını yazacaktır.
Kolay gelsin
