agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-02-2011, 13:45   #1
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
son bir mesaj daha

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Normalde ekmek makinesinde yapılan ekmekler kesilirken çok ufalandığı halde, dün gece peynir suyu ile yaptığım ekmek büyük gözenekli ve elastiki oldu. Keserken ufaklanma olmadı. Bu işi öğreniyoruz sanırsam )
Bu konuda belki ilginizi çeker diye son bir mesaj daha yazmak istiyorum;

EYM'de kıtır kabuk ve çiğnemlik doku için iki ilave yöntem önermiştim. Bunlar sırasıyla;

1. Yavaşlatılmış mayalandırmalı ekmekler

2. Yoğrulmayan ekmekler

Örnek Uygulama:


Tepe Kümbeti ve Maya Sönüm Yırtığı görülmektedir.


Ekmek sıcak kesilmiştir, bu yüzden özellikle kenarlarda doku akması görülmektedir.

soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025