agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-02-2011, 23:48   #1
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Evet, üşenmedim, elimde o ekmekten kalan son parçadan görüntü aldım

Name:  peynir suyu ile3.jpg
Views: 1581
Size:  23.2 KB

Işık yeterli değildi ama, idare edin artık )

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 05:17   #2
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Evet, üşenmedim, elimde o ekmekten kalan son parçadan görüntü aldım
....
Işık yeterli değildi ama, idare edin artık )
Çok güzel.

"Büyük gözenekli ve elastiki" ifadesi yanında "pamuk gibi" olduğu da görülüyor.

Bir çok sitede gluten yapısı yıkılmış ya da yeterli derecede yoğrulmamış ekmekler aynı şekilde "Büyük gözenekli ve elastiki" olarak anlatılır. Doku kesidine baktığınızda homojen olmayan, kenarlara doğru artan iri delikler görürsünüz, elastiki yapısı da vardır ama çiğnerken rahatsız eder ve damağınızda acımsı bir lezzet bırakır.

Hakikaten sizin bu işi öğrendiğiniz rahatlıkla görülüyor.

Tebrikler.

Buraya kadar olan kısım kolayı, bundan sonra öğretme safhanız başlıyor demektir.

Ne mutlu.

soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 13:31   #3
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Teşekkürler Soberman, bu işin sonu yok gibi görünüyor. Enstrüman çalmaya benziyor sanki... Her seferinde yeni, farklı birşey keşfediliyor. Bazen tesadüfler yardım ediyor. Mg. ölçeğinde tarifle yapılsa bile her seferinde farklı bir ekmeğin ortaya çıkacağı kesin. O günkü hava şartları, ruhsal durum bile bunu değiştirecektir diye düşünüyorum

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 14:36   #4
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Teşekkürler Soberman, bu işin sonu yok gibi görünüyor. Enstrüman çalmaya benziyor sanki... Her seferinde yeni, farklı birşey keşfediliyor. Bazen tesadüfler yardım ediyor. Mg. ölçeğinde tarifle yapılsa bile her seferinde farklı bir ekmeğin ortaya çıkacağı kesin. O günkü hava şartları, ruhsal durum bile bunu değiştirecektir diye düşünüyorum
Ustalık da burada başlıyor.

Daha malzeme seçimi ve yoğrulması aşamasında ortaya çıkacak ekmeği tahmin edebiliyor ve ona göre süreci yönlendirebiliyorsanız usta oluyorsunuz.

Tarifleri kurtaranlar mg ölçüsünden ziyade el-göz-gönül bütünleşmesi. Yoksa en meşhur artisan ekmek ustalarının kitap yorumlarında hamurun çamur gibi olduğunu, sağa sola bulaştırmaktan ekmek yapmaya yetecek hamur kalmadığını şikayet eden okuyucu çoktur.

Bu da inanın sadece bir süreç. Zamanla bu denli zor olmadığını anlıyorsunuz, ki siz de anladınız.

soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025