![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2010
Şehir: Düzce
Mesajlar: 1
|
Herkese merhaba. Mısır ekmeği bizim yöresel lezzetlerimizden biridir. Ben ananemden öğrendim. Yukarıda okuduğum tariflerden bazıları, biraz mısır unu keki edasında. Kendi bildiğimi sizlerle paylaşmak istedim. 5 bardak kadar elenmiş mısır ununa 1 bardak kadar buğday unu katılır. Mısır ununun yapışma özelliği olmadığı için buğday unu bağlayıcı olarak kullanılıyor. 1 tatlı kaşığı kadar yaş hamur mayası (toz maya **** hamur kabartma tozu değil.) suyla eritilip eklenir. Tuz da eklenerek ılık su ile muhallebi kıvamında yoğurulur. Ilık bir yerde mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalandıktan sonra 1 çay kasığı karbonat 2 yemek kaşığı suda eritilerek hamura katılır güzelce yedirildikten sonra yağlı tepsiye 2 parmak kalınlığında yayılır. Orta ısıdaki fırında ağır ağır üzeri katılaşıp kızarana kadar pişer. Denemek isteyenlere ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|