agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni50Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-10-2009, 16:51   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Erişte kesiyoruz

Köyümüzde hali vakti pek iyi olmayan aynı zamanda da işitme ve konuşma özürlü olan bir komşumuza kızlar erişte kesmeye karar vermişler, ben de gittim.

Önce bahçedeki maşinga yakıldı üzerine büyük bir tencere su konarak kaynatıldı ve bu tencereye kapak gibi kocaman bir tepsi ters olarak kapatıldı.
(genelde piknik tüpüne bağlanan saç üzerinde yapılıyor)

Daha sonra bir ölçek yumurtaya, bir ölçek su hesabı ile (kase dolusu kırık yumurta kadar, o kâseye su dolduruluyor) alabildiğince un (kulak memesi kıvamı) ve tuz da konarak hamur tutuluyor.

Bu hamur pazulara ayrılarak, tek tek açılıyor. Ve maşınga üzerindeki tepsi üzerinde pişiriliyor, daha ziyade kurutuluyor.

Altı adet hamur üst üste konarak şerit şerit kesiliyor. Her şerit de ince ince kıyılarak temiz bir çarşaf üzerine yayılarak iyice kurutulmaya bırakılıyor.

Yumurtanın köy yumurtası olması rengini hem daha sarı yapıyor hem de lezzetini arttırıyor.

Bugün kestik ve usuldendir diyerek bir tencere pişirerek beraberce yedik.


Hamurlar açılıyor.

Name:  PA072324 (600 x 450).jpg
Views: 1804
Size:  50.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025