agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-06-2011, 17:09   #11
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
ekmeksanati.com'dan bir arkadaşın yaptığı ekşi mayalı yavaşlatılmış ekmek çok güzel görünüyordu. Daha önce ekmek makinesinde instant mayayla denemiştim, elde de denemeye karar verdim.. Mayalanmanın yavaşlatılması doku üzerinde iyi etki yapıyor. Ekşi mayam çok keskinleşmiş artık, bu yüzden ekşiliği fazla belirgindi. Bir de herzaman üstü açık pişirirdim, bu kez tencerenin kapağını kapatayım dedim ama istediğim her zamanki yumuşaklık oluşmadı. Bir dahakine yeni yaptığım mayayla ve kapaksız pişireceğim. Ağırlıklı olarak organik tam buğday unu kullanarak bir riske girmiştim, yine de dokusu itibariyle oldukça iyi bir sonuç aldığımı söyleyebilirim.

Name:  P6140156.jpg
Views: 3228
Size:  28.6 KB Name:  P6140159.jpg
Views: 2890
Size:  37.4 KB

İlk yoğurmayı gece yaptıktan sonra buzdolabına bıraktığım hamuru sabah 5 sıralarında dışarı çıkarttım. 2-2.5 saat kadar sonra kabarma gerçekleşince 2. yoğurmayı yaptım, sonrası bildiğimiz usul. Denemekte yarar var.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025