agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-02-2011, 16:54   #11
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Ekşi maya konusunu burada yazacağız bittabii )

Su ve ve hamur halinde ikiye ayrıldı ise fermantasyon durmuştur. Hemencecik un ve su ekleyin. Ve mümkün olduğunca sıcak bir mekanda tutun. Benimki radyatörün üzerindeki ahşapta, sıcacık duruyor. Bu gün benimkinin 4. günü. 3. günde duraklama yaşadı ama un ilavesi ile yine köpürdü.
Ortam şartlarımız farklı olduğu için, davranışlar da biraz değişik olmalı, bu yüzden bizim yazdıklarımıza değil, mayanızın isteklerine dikkat edin derim.

Un ekledikten sonra, karıştırma işlemini sadece kavonozu çalkalayarak yapmak daha iyi oluyor, aklınızda bulunsun )

Not: Kavanozun ağzını da rulo havlu ve bir lastikle kapattım ben.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025