![]() |
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Deneme 1
Sevgili ekşi maya bu gün bayaca aktifleşince, ekmek yapmayı bir gün öne almış oldum. ![]() Saat 18' de yoğurup, bir kenara bıraktım. 2 saat bekleyip, pek bi kıpırtı göremeyince, sıcak su hazırlayıp, hamur leğenini onun üstüne oturttum. Saat 21'de de Defne'nin önerisi ile önceden ısıttığım porselen kapaklı bir tencereye koyup, kapağı kapattım. ![]() 20 dakika sonra kapağını çıkarıp, pişmesini bekledim. Fazla kabardığı söylenemez. İlk sefer için iyidir deyip, fotoğrafını çektim ![]() ![]() Daha sıcakken içini de merak ettiğim için hemencecik kestim. Kokusu muhteşem. Tam beklediğim koku ve tadda olmuş. ![]() Bir sonraki ekmek için ayırdığım mayadan, daha başarılı bir ekmek yapmak için umudum var ) |
|
|
|
|
|