agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Cherimoya (Annona cherimola) (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/9244.htm)

istcallst 02-05-2020 13:14

görünüşe göre perlit içine dikmişsiniz. Normal torf, kompost bahçe torak karışımı daha iyi olabilir

Mattürk 03-05-2020 11:03

Altında toprak var sadece üstünü kapladım sineklerden dolayı şimdi 8 ay oldu galiba ekeli böyle durması iyi
Yoksa üstündekileri alayım mı hava dilan almaz mı acaba diye düşündüm

Jezebel 03-05-2020 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mattürk (Mesaj 1587139)
Altında toprak var sadece üstünü kapladım sineklerden dolayı şimdi 8 ay oldu galiba ekeli böyle durması iyi
Yoksa üstündekileri alayım mı hava dilan almaz mı acaba diye düşündüm

Tam güneş isteyen tropik bir bitkiyi odanızda mutlu edemezsiniz.
8-10 saat güneş almasını sağlamalısınız, cam arkasından değil üstelik direkt güneş ışınları.
Haftalık gübrelemelisiniz.
4-6 metre olacak bir bitki, azıcık gübre ona yetmez.
Tarım malzemesi satan dükkanlrda granül gübre oluyor, sorun bulursunuz.

Mattürk 07-05-2020 09:29

Teşekkürler Verdiğini bildiler için

istcallst 29-05-2020 20:15

cerimoya tozlaşma

4 Eklenti(ler)
Çerimoya çiçekleri ve polen toplama
a resimde dişi çiçeği var
b resimde kurumuş çiçeği var, tozlaşma yapılmadı
c resimde yeni tozlaşma yaptığım çiçeği ve tırnakla kestiğim bir parçayı gösteriyor (bir daha dokunmamak için işaret olsun diye yapılıyor)
d resimde erkek çiçeklerden topladığım polenler

erkek çiçeği çekemedim

İlk önce çiçekler dişi olarak açıyorlar ve 36 saat içinde erkek oluyorlar. Polenler erkek çiçeklerden toplanıyor ve bir kaç gün buzdolabında kapalı kapta taze kalabiliyorlar, yalnız kaba bir paket silika koymak gerekir, nem olmaması için (bazen satın aldığımız ürünlerin kutularında oluyor).

Tozlaşma en uygun zamanı sabah erken saatlerde veya akşam üstü.
Ağacın büyüklüğne gore en fazla 25 meyve tavsiye ediliyor, çok sayıda meyve olursa boyları küçük olur.
Tozlaşma yapmak için ince bir fırça kulanabilirsiniz.
İngilizce ve ispanyolca youtubda video olarak izleyebilirsiniz, cherimoya hand pollination arama yapın.

Tozlaşma başarılı olursa dört ay sonra hasat olur.

Kaya3297 29-06-2020 19:17

Çherimoya

İyi günler ben ıspartada çiftçilik yapan genç bir girişimciyim
Tropik meyve yetiştiriciliği hakkında araştırmalarım sonucu ilgimi en çok çeken tropik meyveler arasında cherimoya meyvesi oldu benim bulunduğum bölgede toprak yapısı nemli ve cok güçlü bir yapıya sabit yazları 34 kışları -5 -6 dereceye düşüyor bu bitki bu bölgede yetiştirilebilirmi bu konu hakkında detaylı bilgi verebilirmisiniz şimdiden teşekkür ederim

istcallst 29-06-2020 19:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kaya3297 (Mesaj 1591923)
İyi günler ben ıspartada çiftçilik yapan genç bir girişimciyim
Tropik meyve yetiştiriciliği hakkında araştırmalarım sonucu ilgimi en çok çeken tropik meyveler arasında cherimoya meyvesi oldu benim bulunduğum bölgede toprak yapısı nemli ve cok güçlü bir yapıya sabit yazları 34 kışları -5 -6 dereceye düşüyor bu bitki bu bölgede yetiştirilebilirmi bu konu hakkında detaylı bilgi verebilirmisiniz şimdiden teşekkür ederim

Merhaba,
burada ingilizce detaylı bilgi alabilirsiniz;
https://www.hort.purdue.edu/newcrop/...mature%20trees.
En fazla -3 dereceye kadar dayanabilir, sanırım Isparta uygun değıl. Eğer ilginizi çekiyorsa kaymak ağacı daha dayanıklı.

Jezebel 30-06-2020 04:56

İmkanlarımız elveriyorsa uygun boyutlu bir serada yetişmesine engel bir durum yok.
Ticari boyutta rantabl olup olmayacağını bilemem.
Antalya’daki muz seralarını gördükten sonra bunun Anona için de yapılabileceğini düşündüm.
Belli aylarda ısıtmayı planlayabilir .
Enerji yönünden arazi elveriyorsa güneş enerji panelleri ısıtmakta kullanılabilir.
Cesaret edip büyük düşünmek gerekir.
Hepsi sahip olduğumuz toprağın ve maddi imkanların genişliği ile ilgili.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025