![]() |
pepino
Bugün ilk defa yetiştirdiğim pepino meyvasını yedim .bence güzel yetiştirmeğe değer hele buz dolabında soğutur yerseniz daha da güzel selamlar
|
pepinoyu %75 Perlit %25 torf ile 1 haftada'da kolayca köklendirebilirsiniz.
|
Alıntı:
Tavsiyelerine teşekkürler, deniz yosunundan bahsettim ama tropik sera perlitli torfta köklendirmeği önermiş öyle denemeğe karar verdim sonucu yazarım. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ben iki yıldır yetiştiriyorum hemde balkonda rutubetli havayı ve suyu çok sevdiğini söyleyebilirim ayrıca arsız olduğunu söyleyebilirim heryıl yeni çelik yaparsanız daha genç ve meyvası iri olur her fidede yaprakların arasında yeni filiz çıkıyor bunlarıda kopartırsanız bir miktar boya gider ve meyva daha rahat büyür harika tadı var kavun armut arası sizlerin evde veya bahcede yetiştireceğiniz için daha kokulu olur..herkese selamlar
|
1 Eklenti(ler)
bu yıl 11 adet meyva aldım vede yedim yenidende çiçekleme başladı adeti artıracağım galiba hadi inşallah..
|
merhaba...
Ben de pepino yetiştirmek istiyorum. Ne yapmam gerekir ? Pepinoyu nasıl bulabilirm ? |
Alıntı:
İstanbul'da fide bulman zor olabilir Sonbaharda çelik alacak arkadaşlarla temasa geçersen sana yeni çeliklerden gönderebilirler. Ne yapman gerektiğini forumda pepino ile ilgili yetiştiricilerden yararlanabilirsin. |
arkadaslar cuma gunu emınonu mısır carsısının yanındakı pazarda pepıno fıdesıne rastlayınca cok mutlu oldum.almak ısteyen arkadaslar temın edebılırler.fıdeler 5 ytl.
meyvelı buyuk pepınolarsa 35 ytlden satılıyor. |
Bendeki pepino fidesi yukarıya doğru değil,yanlara doğru genişliyor.Resimlerdekileri özellikle sırığa mı bağlıyorsunuz yoksa çeşidi farklı mı?
|
Çelik alıp torflu perlitte beklettiğim bütün dallar tuttu biraz daha geliştiklerinde geniş yere alacağım.Hakikaten çelik alma çok kolaymış.
|
Bunu yapmanıza bile gerek yok. Nane ya da sardunya gibi...
Nerede toprağa daldırsan tutuyor :) |
Bütün acemi yetiştiricilere pepinoyu tavsiye ediyorum.
Hem yetiştirmesi kolay hemde balkonda bile istenen verimi veriyor. |
selam
Alıntı:
|
Sarıgöl'de de pepino yetişiyor.Doğrusu bana da bir dal verdiler,suya ıslat kök salar dediler ama benim ki suda kurudu.Sonbaharda tekrar deneyeceğim.
Sarıgöl'dekinin adresi http://www.pepinocualisilak.com/ gerekli bilgiler var. |
arkadaşlar,
pepino ne kadar sürede çiçek açıyor, meyve tutuyor. pepinolarımı dikeli 1 ay oldu, küçük bir seram var şu an sadece 20-25 santim boyundalar. hasata en erken ne zaman başlanabilir? |
Alıntı:
Bendeki pepinolar henüz meyva verecek düzeye gelmediler ama sanırım yakında çiçeklenme olur. |
Alıntı:
Bende önce suya koydum fakat forumdaki arkadaşlar perlitli torfta daha çabuk köklenir deyince bu yolu seçtim.Bence de doğrusu bu. |
Ben de pepino yetiştirmek istiyorum. Bana kargo ile çelik gönderebilecek varsa, iletişime geçebilir mi? Şimdiden teşekkürler.
|
Alıntı:
Sn. yakutlu61 hala varmıdır acaba fide İstanbul Çiçekpazarın'da? Ben netten birkaç yere yazdım ama cevap alamadım henüz. Pazartesi bi bakmak lazım isteyen arkadaşlar varsa oradan kargolatıyım. |
Merhabalar, ben Yalova Altınovada yaşıyorum, takip ettiğim kadarıyla iklim şartları uygun ekonomik değeri, dönüm de tonajı hakkında bilgi verebilirseniz benim gibi istekli bir girişimciye çok yardım etmiş olursunuz, şimdiden çok teşekkürler...
|
Sayın Kiwici77,
aşağıdaki adreste birçok tropikal meyve ve fide tohum satışı yapılamkta. bende kaz üzümü fidelerini buradan aldım 2 gün içinde elinizde oluyor. http://www.palmiyemerkezi.com/egzotikmeyve.htm |
Alıntı:
|
Ağustos ayı hasadını da yaptım,sanırım eylül ayı için de 2-3 adet pepino daha dalından yemek nasip olur inşallah.Ancak kendi adıma tam bir hayal kırıklığı yaşadığımı itiraf etmek istiyorum.Pepino sizleri bilemiyorum ama kesinlikle benim damak tadıma uygun bir meyve değil.Şeker hastalarının ısrarla aramaları çok doğal,çünkü neredeyse sıfır şeker.Ham ve sulu bir kavundan farklı değil tadı.Üstelik 4 ayrı büyük saksıda farklı yöntemler uygulayarak(sulama sıklığı,keçi ve fenni gübre uygulaması,yarı gölge-direk güneş altı,gübre şerbeti uygulama v.b)bu sonuca vardım.Pudra şekeri veya bal dökülerek yenirse oldukça lezzetli ve farklı olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
|
Sevgili Lonicera,
Yinede mühim olan hasadı yapıp ürünü almış olman değilmi? Nekadarda tatsız olursa olsun kendi yetişrdiğin birşeyi yemek piyasadan alınan en tatlı meyvadan daha değerli bence. Umarım benimde hasat alma zamanım gelir.(Henüz benimkiler meyva verecek düzeyde değiller) |
Ben pepino yetiştirmekten vazgeçmiş değilim zaten Sn turco,hatta seneye deneme amaçlı tohumlarını bile ayırıp kuruttum.İnşallah seneye bir aksilik olmaz ise bu sefer reçellik ve turşuluk olarak deneyeceğim.Taze iken tükettiğimde çok daha farklı bir tadla karşılaşacağımı umuyordum.Sadece bunu dile getirdim,ama üretimden vazgeçmek yok tabi ki;)
|
Kışın balkondan içeri almayı düşünüyormusun yoksa İzmir'in havası fideyi kurutmaz deyip balkonda tutmaya devammı edeceksin?
Bende balkonda tutup poşede sarmayı düşünüyorum sence doğru olurmu ? |
Sevgili turco
Benim saksılardaki pepinoları,topraktan 10cm yukarısından kesip o şekilde muhafaza etmeyi düşünüyorum.2 saksıyı içeriye alacağım her ihtimale karşı.Diğerlerini ise kestikten sonra saksıyı çuvalla sarıp ,toprağı da samanla örtmeyi düşünüyorum.Bunları balkonda bırakacağım.Sonucu gözlemleyip ona göre önlemlerimizi alırız artık.İstanbul için her ihtimale karşı imkanınız var ise içeriye almanızı öneririm.Elinizde ne kadar fide var bilmiyorum.Birkaç fideye sahipseniz siz de denemek için aynı yöntemi uygulayınız.Ancak plastik poşet yerine keten çuval kullanırsanız daha iyi sonuç elde edersiniz.Bulabilirseniz saman veya kalın talaş ile toprağın üstünü de örtünüz.Ama dipten budamayı unutmayın fidenizi. |
Selam arkadaşlar benim pepinomda ikinci kez meyva göründü üzeri de çiçek dolu.İlk meyalarını aralamadığm için küçük olmuşlardı.Şimdi aralamalı mıyım?Bu işlemhangi aşamada yapılmalı bir bilen var mı?Şimdiden teşekkürler.
|
Benimkini de kırmızı örümcek bastı. İlaçladık şimdi tekrar çiçeklenmesini bekliyoruz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025