![]() |
Şimdi guava olduğu kesin iki farklı ağacım oldu.
Birinin yaprakları parlak ve beyaz çiçek açıyor (Strawberry Guava). Diğerinin yaprak yuzeyi damarlı ve alt yüzü hafif tüylü ( Psidium Guajava )Çiçeğini görmedim.:p |
Strwberry Guava 4 ayda mı çimleniyor bilgisi olan var mı?
|
Psidium friedrichsthalium (Cas Guava ) iki ay önce tohum ekmiştim yeni çimlendi
Red Strawberry Guava tohumuda ekmiştim henüz görünürde bir şey yok beklemeye devam. |
Benim de çilek guavaları ekeli iki buçuk ay oldu çimlenme süresi değişiklik gösterebilir diyordu ama bir kaç yerde 4 ay olarak okudum bir de tam olarak anlayamadığım karışık bir süreçten bahsediliyordu domuzların yemesi ve ondan sonra devam eden bir süreç :) ... Ben de beklemekten sıkıldım boş boş duruyorlar çimlenme ihtimali var mı merak ediyorum?
|
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Jezebel çok güzel açıyor nazar değmesin kokusu nasıl çok merak ediyorum?
|
Koklamak aklıma gelmedi ;)
Meyvesinin çilek kokulu olduğunu okudum. Akşam koklarınm sizin için. |
Maşallah.Ne güzel açmış.Benimki daha yeni filiz veriyor.Yaprağa çalışıyor.
|
Alıntı:
|
Kokusu yok bana göre, polen alerjim var o yüzden burnum tam alamamış da olabilir ;)
Makbul olan meyvesi. Benimkilerin ikisi de hediye. Tohumdan hiç denemedim. Sarı olanın fidanını bulmak mümkün galiba ;) |
Çilek guava daha çok hoşuma gitti tohum işi biraz zor galiba sanırım hayvanlar yedikten sonra artıklarından çıkan tohumlar kolay çimleniyormuş yani sizin tohumlardan istesek bile biraz uzun sürecek gibi gözüküyor ;)
|
Alıntı:
Hangi hayvanın sindirim sisteminden geçireceğiz? |
Bir kaç yerde domuz diye okumuştum :) doğal süreç bu şekilde işliyor herhalde bir çok bitkide bu var ama guavada özellikle bu süreç anlatılıyordu...
|
Vazgeçtim, biz çelik alalım ve köklendirlim sevgili artemisia10.
Siz "Propagation guava from cutting" arayın ;) öbür yöntem bizi aşar. Hem çok yavaş. Sevgiler. |
çilek guava gerçekten çok güzel tam çiçek alma sezonunu kapattım derken bak yeniden açıyorum neyse(gerçi bahçede yer kalmadı ama)
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Deneriz, mevsim ve yöntemini araştıralım, çelikten çoğaltırız, hiç bir mahlükata ve onun sındirim enzimlerine de ihtiyacımız olmaz:D |
Çok güzel olur :) sarıyı köklendirenler var çilek de köklenir muhtemelen ben biraz baktım yarı odun çeliklerden köklendirme yapılabiliyor fazla nem istediği için sisleme yapmak gerekiyor tercih edilen diğer yöntem de air layering bunu siz kendiniz için deneyebilirsiniz daha garanti olur. Yarı odun çeliklerle ben uğraşabilirim :D
|
4 Eklenti(ler)
Çok bereketli bir meyve STRAWBERRY GUAVA ( ÇİLEK GUAVASI )
|
Tüm çiçeklerimiz meyve oluşmadan döküldü;)
|
evde uğraşıp çimlendiremediğim guavalar, köyde kazara toprağa düşenler çimlenmiş çok enteresan köyde don falan pek olmuyor ama adana ya göre soğuk bir yer havalar soğumaya başlayıncaya kadar kalsa oradan söküp büyükçe bir saksıya eksem sıkıntı olur mu acaba teşekkürler
|
2 Eklenti(ler)
10 nisanda ektiğim guava tohumlarının son hali
|
2 Eklenti(ler)
Sarı guava nın çiçekleri, umarım meyve oluşumunada geçer;)
|
2 Eklenti(ler)
Bu sabah bangladeşten gelen guava meyveleri bakalım tadları nasılmış.
|
Arkadaşlar Guava yenecek bir meyve değil ben beğenmedim.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Taze meyveside, meyve suyu da çok güzel, ben mevsiminde her hafta mutlaka alıyorum pazardan.Ayrıca kek yaparken içine koyarsanız müthiş bir aroma veriyor keke...
|
Alıntı:
sizden bahar başında aldığım çilek guavam bol çiçek vermişti. Boyu şu an 50 cm civarında ve her dalda 3-4 meyve var. Meyve tutmasını hiç beklemiyordum. Teşekkürler. |
Alıntı:
Guava Fidanınızın bol çiçek açıp meyve tutmasına çok sevindim. Ülkemizde yetiştirilmeye çalışan Guava çeşitleri gerçekten çok güzel aromaya sahipler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025