![]() |
Arkadaşlar acayip merak ettim.Nasıl bir meyve o kadar ballandıra ballandıra anlatmışsınız ki.tadı nasıl acaba
|
Ben de guava ekmiştim ama çimlendi mi çimlenmedi mi karıştırdım. Yerlerini değiştirmekten tanıyamaz oldum. Sağolsun bir arkadaş tohum göndermişti.
|
Merhaba arkadaşlar bu guava ağacı soğuğa dayanıklı mıdır ?
|
Soğuğa dayanıklı değil.
|
Kırmızı guava, sarı guava'ya göre soğuğa daha dayanıklıdır. :D
|
elinde tohum bulunan arkadaşlar var mı acaba.bilgi verebilirmisiniz.
|
Alıntı:
|
Cevapladığınız için teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
sayın istcallst; bunlarda benim guavalarım.
|
cok guzeller!
|
teşekkürler.
|
Meyveler
2 Eklenti(ler)
İki hafta önce çekilen fotolar. Bu sene güzel meyve tuttu, hadi hayırlısı bakalım.
|
Kırmızıyı bilmem ama sarı guavanın tadı tak kelime rezalet.
|
Bol gübreli ve besin verimi ihmal edilmeyen guavaların tadı daha güzel ve şekerli oluyormuş.
|
Alıntı:
|
yesilsevene katılıyorum tadı kişiye göre değişir bana göre harika
|
selam arkadaşlar. bahçemde iki guava var dört yaşında biri bu sene çok ürün verdi. fakat ince[3cm] ve çok çekirdekli. komşuma verdiğim fidan iri[6cm] ve seyrek az çekirdekli oldu
|
2 Eklenti(ler)
Balkonumdaki guava ve bir tek meyvesi; çocuklardan kurtarmak için apartmanın bahçesinden, son kalan meyvesi ile balkona almıştım. Deveci armudu iriliğine ulaştı.
|
arkadaşlar ben bugün üye oldum neden daha önce böyle bir site olduğunu bulamadığıma yanıyorum neyseki artık bende üyeyim ben alanyadan yazıyorum desteklerinizi bekliyorum değişik buranın iklimine uyan meyve çeşitlerinden araştırıyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
|
Sayın Adem07 hoşgeldiniz.
Sitede revaçta olan bitkiler için sizin yöre cennet. Siz bize öğreteceksiniz. |
Alıntı:
Nasıl meyveler oldu mu?Tat nasıl.Sizce yetiştirmek için değer mi ? |
Öncelikle kokusu çilek kokusu gibi çok güzel ve odayı parfümlenmiş gibi kokutuyor. Tadı ise biraz kayısı, biraz çilek ve tropikal meyvelerden fejoa ile passion fruit karışımını da anımsatıyor. İrilik bakımından yumurtaya yakın büyüklüğe ulaşanlar oldu. Yetiştirmek için değer, tabii sera gibi koruma imkanınız varsa. Gerçi büyük saksıda ev içinde de meyve alabilirsiniz.
|
meyvesini henuz yemedim ama markette 1litrelik meyve suyunu aldim,, harika bir tadi ve kokusu var, sari guava suyu %25, haziri boyleyse taze meyvesi daha guzel olmali,,
|
Strawberry guava tohumlarını ekmeden önce suda bekletmek gerekiyor mu ?
|
Merhabalar
Ben yeni katıldım. Ve bu meyvenin tohumlarını dün internetten spariş ettim. inşallah gelince hemen değerlendircem. Hazır baharda geliyoken fırsattan istifade etmek lazım. Afyonda olacakmı diye çok merak içerisindeyim. inşallah olur bende mutlu olurum. tohumları Evimin terasına büyüüüüük bir saksının içerisine koycam. tam güneşin anlına :)) kışın burası soğuk olduğu için galiba içeri almam gerekir . Çok kıymetli bilgileriniz için teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Guava tohumlarım çimlenmişler yarın toprak, torf, perlit karışımıyla buluşturma zamanı .
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
benim guavalarım, küçük olan sn romantikten aldığım sarı guava ,diğeri elime geçen bir tohumdan ürettim, rengini şimdilik bilmiyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025