![]() |
Sevgili Oğuzhan hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim.:) Birki saksıda değil ama yağan yağmurlar haricinde kendimde sıkça suluyorum.Siz kendi bitkinizin çiçeklerini tozladınız mı? Diğer sayfalar da yaprakların döküldüğünü okuyunca çok üzüldüm.İç ortamda bulunması mu buna sebep oldu acaba.?
|
Tozladım gibi yaptım.Çiçek taç yaprakları döküldü.Hala sap duruyor.ama meyve olacak kısımda bir irileşme olmadı.Bir tanesini dışarı attım.Bir kısım çiçek açtı bir kısım yeni tomurlar oluştu.Bakalım meyve alabilecek miyim.?Merakla bekliyorum. :)
|
2 Eklenti(ler)
Bugün Romantik Serserinin bahçesini gezmeye gittim ve 3-4 yaşlarındaki feijoaları inceledik(harika görünüyorlardı hatta birinde tam 62 çiçek vardı) fotoğraf makinesini unuttuğum için cep telefonu ile bir iki resim çektim sadece
|
Ben iki feijo bahçeye diktim, ikisi de saksıda. Sürgün vermeye başladılar. Çiçeklenme henüz yok. Bahçedekileri kışın nasıl muhafaza edeceğimi şimdiden düşünür oldum.
|
Sayın nariçi ,
Eğer fidanlar 3 yaşından büyükse soğuğa dayanıklılığı daha fazla olur. -10 lara kadar rahat dayanır ama fazlasını deneyemedim :) |
Teşekkür ederim, burada geceleri -15, -20 olabiliyor. Üzerine örtü yapılsa zarar olur mu , küflenme yapabilir mi ?
|
sevgili Romantik Serserininin ellerine sağlık feijoları çok güzel bakımlı.Maşallah diğeyimde nazar değmesin.
|
Sayın nariçi,
Benim de bazı fidanlar için benzer endişelerim var. Ben küçük seracıklar yapmayı düşünüyorum bazı fidanlar için (Liçi gibi). Ama belirttiğiniz derecelere göre kışın iç mekanda durması gerekiyor. Size tavsiyem büyük saksılarda Feijoa yetiştirmeniz ve Kışın iç ortama almanız |
Alıntı:
Feijoalar kışın çok soğuğa maruz kalsa bile , en fazla yapraklarını döküyor, daha sonra baharla birlikte yeni yapraklarını çıkarıyor. Şu anda arazimizde 3-4 yaşlarında 65 adet Feijoa var, bunlar 2 farklı arazide, kışın -8 leri görüyor , çünkü akarsu yatağında. Ama bitkinin gövdesine hiçbirşey olmuyor. |
Alıntı:
|
sevgili Romantik Feijoalar ne zaman budamak lazım?
|
Alıntı:
Feijolarımızı eylül ayında çelik almak için az miktarda budama yapıyoruz. |
sevgili Romantik..
benim fidanlardan birisinde 7-8 adet meyva var. Henüz çok küçükler. Gelişmeleri çok uzun süreli olduğunu okumuştum. Ayrıca dalları uzun ve şekilsiz. Eylül ayında genel bir budama yapmam dahilide bitkiye zarar verirmiyim? saygılar |
Alıntı:
Meyveleri olgunlaşıp hasat edildikten sonra genel bir budama yapıp bitkinizi şekile sokmakta hiçbir sakınca yoktur. |
Sevgili Cengiz, Benim feijolar bol bol yapraklanmaya başladılar,çiçeklenme bu saaten sonra olabilirmi? Yoksa çokmu şey istiyorum? Fidanları kurtarmakla bu sene yetineyimmi? Sevgiler
|
Benim bir tane minik feijo vardı kurudu.
|
Güngör Bey, Önceki mesajlarımda fotoğrafladığım fidanlar yapraklandılar! Ben şimdide çiçeklensinler istiyorum.Bol su ve B5A kullandım.Ümidinizi yitirmeyin.Sevgiler
|
Sayın Sındırgılı teşekkürler.
|
Alıntı:
Feijoalarınızı kurtarmanıza sevindim ama bu saatten sonra çiçek olma imkanı yok, kısmetse gelecek yıl meyvesini göreceksiniz. |
Alıntı:
Feijoanızda hiç umut yokmu, Yaprakları dökse bile gövdesi yaş olabilir, gövdesini baktınızmı, Bu aarada Paulownialarınzın durumları nasıl ? |
Feijo tamamen kurudu paulownilar çok sağlıklı kocaman oldular.
|
Alıntı:
|
Benim 4 yaşındaki feijoa ağaç formunda olmasına ve yerde ekili olmasına rağmen sulamayınca yapraklarını buruşturuyor.Susuzluğa çok hassas bu ağaç.:(
|
ilk birkaçyıl susuzluğa hemen yaprak dökerek tepki vermesine rağmen köklenip iyice yerleşince susuzluğa töleransı artıyor.
|
Arkadaşlar bu gün aklıma bir fikir geldi. Parmak kalınlığında dallardan birine havai köklendirme uygulasak başarılı sonuç alabilir miyiz. Eğer alabilirsek hemen denemek isterim. Bu şekilde çok kolay üretebiliriz.
|
Çelikten çoğaltılabildiğine göre havai köklendirme ile daha kolay kökleneceğini düşünüyorum. Denemesi senden, tecrübelerini okuması bizden :)
|
Peki o zaman tomurcuk olmayan dallardan birinde hemen yarın deneme yapayım.Ancak köklendirme hormonum yok. Sorun olmaz umarım.
Bu arada tomurcuklarım açmaya başladı, müsait olduğum bir zaman da fotoğraf ekleyeceğim. |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Oğuzhan, 3 yaşındalar.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da söz verdiğim fotoğraflar.Biraz önce çektim.Akşam üstü tozlamaya başlayacağım.
|
arkadaşlar bu arada aranıza yeni katıldım.bendede 3 adey fejiodan 1 adet kaldı.digerleri kurudu.saglam olanında 1 adet meyve verdi.sulama aralıgı hakkında bilgi verirmisiniz.tesekkürler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025