agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Kaymak Ağacı, Feijoa (Acca sellowiana) (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/2788.htm)

Oğuzhan 25-05-2009 20:06

Sevgili Kuyucu,
Çalışmalarınızda başarılar.Merakla bekliyoruz.

kuyucu 26-05-2009 01:04

O kadar çok uğraşıyorum ki gerçekten. İnşallah başarırız

Oğuzhan 27-05-2009 23:08

Amin Amin.:)

Selim-i Ahir 28-05-2009 09:23

Sayın Kuyucu;
"Gelecek Mart" sipariş listesini oluşturmaya başladığınız an beni de ekleyin lütfen. Her türden iki fidan olmak üzere.

cagatayyucel 28-05-2009 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kuyucu (Mesaj 430433)
O kadar çok uğraşıyorum ki gerçekten. İnşallah başarırız

sayın kuyucu keşke ben de orada olsamda elimden geldiğince size yardım edebilsem. Allah kolaylık versin.

sındırgılı 05-06-2009 09:23

1 Eklenti(ler)
İskelet haline gelen kaymak ağaçlarım sürgün vermeye başladı

kopshtar 05-06-2009 10:55

Geçmiş olsun sn sındırgılı. Yaprak dökmeyen bir çalının bu şekilde toparlanması büyük başarı, tebrikler. Benim de geçen yıl sadece 1 ad. çiçek açan kaymak ağacımın üzeri bu sene neredeyse çiçekle kaplı. Her akşam yeni açanları kendim tozlaştırmaya çalışıyorum. Bakalım bu yıl kaymak meyvesi ile müşerref olabilecekmiyiz :)

Oğuzhan 05-06-2009 20:23

Arkadaşlar meyve oluşumunu merak ediyorum.Bendeki çiçeklerin yaprakları döküldü.Herhangi bir büyüme yok .İnternetten resim araştırdım.Çiçekten meyve oluşumu ve büyümesi evrelerini bulamadım.Gözlemleyipte resim çeken var mı ?

denizakvaryumu 05-06-2009 21:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kopshtar (Mesaj 438195)
Geçmiş olsun sn sındırgılı. Yaprak dökmeyen bir çalının bu şekilde toparlanması büyük başarı, tebrikler. Benim de geçen yıl sadece 1 ad. çiçek açan kaymak ağacımın üzeri bu sene neredeyse çiçekle kaplı. Her akşam yeni açanları kendim tozlaştırmaya çalışıyorum. Bakalım bu yıl kaymak meyvesi ile müşerref olabilecekmiyiz :)

Bursa'da bu kış eksi kaç oldu?

kopshtar 06-06-2009 00:58

Bursa'da bu yıl sadece 4-5 gece sıfırın altına düştü. -3'ün altını gördüğünü sanmıyorum. Çünkü her yıl donan ve kökünden süren minyatür acem borusu çiçeğim bu yıl donmadan büyümeye devam etti.

cagatayyucel 06-06-2009 19:13

benim bahçedeki feijoaların bulunduğu yer -11'e düşmüştü, kamkat ile aynı yerdeler, daha önce de söylemiştim guava tamamen kurudu, mayer limonlarım kurudu, kamkatım zarar gördü feijoalar hiç etkilenmedi.
Benim de feijoalarımın da üzerleri meyve dolu kısmet olursa ilk defa tadına bakacağız.

mirsat 09-06-2009 19:23

Samsundan iki adet aldık ve yerlerine diktik. İnşallah devamını da görürüz. Agacın 1 yaşında olduğu söylendi.

tolgahann 09-06-2009 19:42

4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar benim feijoamın alt sürgünlerinde sararmalar var.Yapraklar renkleri haricinde gayet sağlıklılar.Bu renk değişiminin sebebi demir eksikliğimi acaba,neler kullanmalıyım.Daha yeni aldım seradan, 1 ay oldu üzerinde tomurcuk benzeri oluşumlar da var.Umarım ölmez:(

Lonicera 09-06-2009 19:55

Burada da mı karşılacaktık:))Allah allah, bizim kaderimiz mi bir acaba sevgili tolgahann. Aynı durum bende de oluştu. Sararmadan sonra kenarları kahverengi olup kuruyacaklar. Ben nasıl çözdüm? Azot eksikliğinde de benzer belirtiler olabiliyor mantığıyla yola çıkıp önce azot uygulaması yaptım, ardından saçı kıbrıs ekledim. Sararmış yaprakları kurtaramadım ama yeni filizlerde benzer durumla karşılaşmadım.

tolgahann 09-06-2009 20:20

Sevgili Lonicera evet buradada karşılaştık.:) Acaba diyorum bitki seradan yeni geldi,yer değişikliğinden mi bu hale geldi acaba.Ulaşımda da bi hayli zedelenmişti.Azot uygulamasını ne şekilde yaptınız? Biraz daha bilgi verebilir misiniz?

Lonicera 09-06-2009 20:28

Sevgili tolgahann, bu bitkinin 6-7 Ph aralığında toprak isteği aklımda kalmış bir yerlerden. Bu sebeple toprağı asidik yapmaya yardımcı olsun diye amonyum nitrat yerine amonyum sülfat kullandım. Yaklaşık 5 litre sulama suyuna 3 tatlı kaşığı koydum. 1 hafta sonraki sulama suyuna da bir tatlı kaşığı demir sülfat kattım. Şimdilik sorunsuz gelişiyorlar.

İsterseniz bir süre bitkinizi gözleyin, yeni çıkacak yapraklarda sararma ve ardından kuruma oluşursa deneyin. Belki dediğiniz gibi yolculuğa veya yeni yerine verdiği tepkidendir.

tolgahann 09-06-2009 20:33

Çok teşekkürler Sevgili Lonicera bende deneyeceğim.Umarım bende de güzel bir sonuç verir.Bu arada 229.mesaj 4. eklenti sizce de tomurcuk mu? Biliyorum çok net değil ama umarım anlayabilirsiniz.

Lonicera 09-06-2009 20:38

Biraz bulanık çıkmış, tam olarak seçilmiyor ama sanırım yeni yaprak veriyor. Çıkarken birbirine yapışık gibi filizleniyor. Sonra sağa ve sola açılıyorlar. Bendeki henüz 1 yaşında olduğu için gözlemim bununla sınırlı. 3 yaşından itibaren çiçek verdiğini söylemişlerdi, sizin fide kaç yaşında bilmiyorum. Umarım ben yanılıyorumdur da çiçek tomurcuğudur. Sn oğuzhan'ın bitkisi çiçeklenmişti yanlış hatırlamıyorsam, belki o daha net cevap verebilir.

kopshtar 09-06-2009 20:44

Tolgahan; görünen kesinlikle tomurcuk. Bu sene sana bir faydası olmaz büyük ihtimalle ancak seneye bol bol çiçek açacaktır.

tolgahann 09-06-2009 20:44

Aldığım yer 4 yaşında olduğunu söylemişti.Bana inandırıcı geldi çünkü daha önce oldukça sert şekilde budanmış.En yakın zaman da yeni bir fotoğraf çekeceğim.Umarım tomurcuktur.:(

tolgahann 09-06-2009 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kopshtar (Mesaj 441617)
Tolgahan; görünen kesinlikle tomurcuk. Bu sene sana bir faydası olmaz büyük ihtimalle ancak seneye bol bol çiçek açacaktır.

Bu oluşumlardan 8-9 tane var.Normalde bu büyüklükteki bir bitkinin daha fazla çiçek açması gerekir ama yer değişikliğinden stres yaptı sanırım bizimki.İnşallah dediğiniz gibi tomurcuktur.Çiçekler meyveye dönmesede çiçeğini bile görmek yeter.:)

kopshtar 09-06-2009 20:51

Kesinlikle tomurcuk endişelenme. Benimki 3 yaşında sadece 1 çiçek açmıştı. Bu sene coştu maaşallah. Şimdi çiçek yapraklarını döküyor. Meyvelerin şişmesini bekliyorum. Çiçeklerini kendin tozlarsan bu sene bile meyve yiyebilirsin. Hatta keşke başka bir tozlayıcı dal bulabilsek daha garanti olurdu.

tolgahann 09-06-2009 21:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kopshtar (Mesaj 441626)
Kesinlikle tomurcuk endişelenme. Benimki 3 yaşında sadece 1 çiçek açmıştı. Bu sene coştu maaşallah. Şimdi çiçek yapraklarını döküyor. Meyvelerin şişmesini bekliyorum. Çiçeklerini kendin tozlarsan bu sene bile meyve yiyebilirsin. Hatta keşke başka bir tozlayıcı dal bulabilsek daha garanti olurdu.

Sevgili kophtar zaten 9 tane çiçek var onları da sulu boya fırçası veya elle tozlamaayı düşünüyordum.Tozlayıcı dalı tam anlayamadım bende bir tane bitki var.Okuduğuma göre erkek ve dişi organlar bir çiçekte mevcutmuş.Yine karıştı kafam.:o:o:o

kopshtar 09-06-2009 22:03

Kaymak ağacının kendi kendine döllenebilmesine rağmen farklı bir ağaç olursa meyve tutma oranı fazla olur diye okumuştum. Bilemiyorum akraba evliliği gibi bişey mi oluyor bu kendi kendine tozlama :D
Hep birlikte göreceğiz artık. Sonradan dökülmezlerse benimkiler meyveye dönmeye başladılar.

tolgahann 09-06-2009 22:12

3 Eklenti(ler)
Bunları biraz önce çektim.Flaş biraz fazla geldi ama daha net foto için yarını beklemek gerekir.O sabırda bende yok.:)

kopshtar 09-06-2009 22:20

Evet tam da dediğim gibi çift olarak açan çiçekler yüzünü göstermeye hazırlanıyor. Biraz daha sabır :P

tolgahann 09-06-2009 22:36

Sevgili kopshtar gerçekten içimi rahatlattınız.Umarım meyvelerini de görürüz.:)

Lonicera 10-06-2009 07:10

Sevgili tolgahann, gözünüz aydın. Şimdi daha belirgin çiçek tomurcuğu olduğu. Yeni yaprak sürgünü bu şekilde değil. İnşallah meyvelerini de görürsün.

tolgahann 10-06-2009 11:47

Sevgili Lonicera umarım dediğiniz gibi olur.Benimki çiçek için biraz geç kaldı sanırım Sevgili Oğuzhan'ınkine göre.:)

Oğuzhan 10-06-2009 11:52

Sevgili Tolgahann ,
Senin ki geç kalmadı benim ki erken açtı .Gayet sağlıklı duruyor.Birkaç sararma önemli değil .Onları bitkiden uzaklaştır.Sulamaya dikkat et.Suyu seven bir bitki.Sussuz kaldığı zaman yapraklar ve yeni filizlerde kuruma oluyor.Güle güle büyüt .

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025