![]() |
Mangosteen (Garcinia Mangostana)
Dünyanın en lezzetli meyvelerinden biri kabul edilen ( Kraliçe Meyvesi ) Mangosteene artık ayrı başlık açmak gerekliydi. Yağışlı tropik ülkelerin meyvesi.
Bugün Dubai den gelen meyvelerden birkaç tanesini yedim. Ne yalan söyliyeyim Ahududuna benzeyen bir tat aldım. Bugün ilk kez Liçi ve İlk kez Mangosteen yedim. Hangisimi daha lezzetli ? Liçi. ( Tek kelimeyle şahane-Krallara yakışır.) Mangosteene meyvelerinden çıkan tohumları üretim için ayırdım. Gelişimlerini buradan paylaşırız artık, Bitkiyle ilgili daha teknik bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1121 |
Alıntı:
|
Yetişirilmesi çok zor.
Meyvelerin tadına baktıktan sonra, hobi olarakta üretmeye değer olduğunu düşünüyorum. |
Bendeki fidelererin teki öldü tekiyse hala yaprak çıkartmadı bakalım nolacak. :)
|
4 mangosteen fidesinden 1'i belki bı kışı kurtarabilecek gibi görünüyor. Lemondrop mangosteen ve Seashore mangosteenler ise bu kışı galiba atlatacaklar. Neyse seneye daha tecrübeliyiz artık :)
|
Tohumların çimlenmesinden artık umudu kestim.
Tohumdan üretimde sıfır çektiğim ender bitkilerden biri. |
bir kez cimlendirmisdim, sasirtinca kurudu, bu sefer daha dikkatli olacagim, yukardada belirtildigi gibi LICI daha lezzetli bir meyve,
bugune kadar 5 kez bu meyveyi bulma firsatim oldu, ucunde meyve o kadar bozulmustuki tohumu bile curumusdu. taze meyve icin dikkat edilmesi gerekenler; meyve sapi yesil olmali, meyveye parmaginizla bastirdiginizda hafifce ezilmeli, meyve kurudugunda hindistan cevizi kadar sertlesiyor, meyve kabugunu tirnaginiz ile cizerseniz kirmizi bir renk tirnaginiza bulasmali, meyvenin raf omru kisa , eger taze olmadigina kanaat getiriyorsaniz meyveyi almayin, en azindan once bir adet alip tadina bakin , daha sonra gene alirsiniz, cok pahali bir meyve 35 EURO/kg, cimlendirmek icin taze tohum yaninda nemli ve sicak ortam cok onemli, ben cimlendirdigimde agustos ayinda cam kenarinda cimlendirebilmisdim, |
Mangosteen,liçi,vs samsun'da açılan METRO MARKETTE GETİRMİŞLER.
|
tadı harika tavsiye ederim....
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 263448 Bu da metrodan aldığım leziz mangostenim.çekirdeğini diktim bakalım buyutebilecekmiyiz.:p
|
meraba bana yardımcı olurmusunuz bnde mangosten tohumu var ama hangi topragı ve nasıl bi ortamda dikecegim artı yeşil seven pet pardakta dikmiş onun gibi yapsam olurmu arkadaslar
|
Çürümeye meyilli tohumu. O yüzden drenaj önemli. Vermikulite ekebilirsiniz..
|
teşekkür edeim
|
Bu meyvayı İstanbul'da bulabileceğim bir yer var mı?
|
1 Eklenti(ler)
|
çok lezzetli bir meyve
|
1 Eklenti(ler)
Gerçekten meyvelerin kraliçesi ismini hakediyor.. Umarım gider memleketinde yersiniz, sırf bunun için bile gidilir Asya'ya :)
Eklenti 558348 |
Bizim sitenin bahçesinde var sanırım çelikle üretilir mi acaba
|
Alıntı:
Türkiyede yetişen bir tür değil. Ekvator üzerinde yetiştiği yazılmıştı. |
3 Eklenti(ler)
İşte bu
|
1 Eklenti(ler)
İki fotoğrafı beraber yüklemedi.Arkadaki ağaçta Guava yerdekilerde meyveleri
|
4 tane mangosteen meyvem var nasıl çimlendirebileceğime dair hiçbir bilgi bulamadım. Bilgi sahibi olan var mı?
|
4 mangostan tohum yetiştirmem başarısızlıkla sonuçlandı. Gerçekten çok zor çimlenen bir bitki. Mango, avokado, kahve, hindistan cevizi, salacca zalacca yetiştirmeyi başardım ama bu bitkinin tohumları çok hızlı çürüdü. çürümeye aşırı meyilli
|
Bende de var tohum ama yorumları okudukça olduğu gibi kaldım diyorum ama denemeden de bilinmiyor.
|
Alıntı:
Paylasirsaniz sevinirim.. Sagolun.. |
Mangosten tohumu bende de var ama yetiştirilmesi ile ilgili hiçbir açıklama hala yok :(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Nasıl emin olacağız, benzerlik var. |
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar,benim de yıllardır mangosteen yetiştirme düşüncem vardı.Dubaiden arkadaş vesilesiyle getirttiğim meyve tohumlarından denedim fakat başaramadım , sanırım 1-2 gün suda bekletmek gerekiyor,ben bunu yapmamıştım o yüzden çimlenmedi diye düşünüyorum.
16 Ekimde Phuket'ten yanımda koli içerisinde toprağıyla birlikte 2 adet fidan getirdim,normalde daha büyüktü ama otelde koliye sığması için kesmek zorunda kaldım, resmini yükledim , bakalım kışın problem olacakmı, şimdilik tamamen odunlaşana kadar saksıda tutmayı planlıyorum. https://thumb.ibb.co/hrO1Lm/dn_1.jpg https://thumb.ibb.co/dfbXRR/dn.jpg |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025