agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Yalancı Pitaya (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/17437.htm)

Mutlu Kutlu 30-10-2010 07:41

Yalancı pitaya.

1 Eklenti(ler)
Çiçeği ve gövde yapısı aynı olmasına rağmen kesinlikle meyve tutmuyor. Normal pitaya çiçek sonrası meyve büyütme aşamasına geçerken, yalancı olan çiçek açtıktan sonra meyve tutacak kısmı sarartıp döküyor. Artık eminim 2 tür pitaya var.

Bu yalancı pitaya'yı erkek pitaya diye isimlendiremeyiz, pitaya tek başına meyve tutan bir çiçek yapısı var. Kendi kendini tozlar.

Resimde normal meyve tutmuş pitaya ve yanında sararıp dökülmüş olan yalancı pitaya.

Allah'tan bu yalancı pitayadan hiç çoğaltmadık. Fideleme işlemini sadece meyve aldıklarımızdan yapmıştık. Kısaca elinizde pitaya fidanı varsa meyve almadan, onun gerçek pitaya olduğuna emin olamıyorsunuz.

agozce 31-10-2010 01:04

Aşı yapılabilir mi acaba? Böylece gelişmiş gövdeleri kullanabiliriz :))

Mutlu Kutlu 31-10-2010 06:27

Aşı yapılabilir mutlaka, ama aşı konusunda tecrübeli ve deneyimli olmak lazım.

agozce 31-10-2010 23:30

Kaktüs aşısı tekniği ile- formda vardı- bir denemek lazım.

Mutlu Kutlu 17-11-2010 14:54

Kurbanlık pitaya:)

3 Eklenti(ler)
Bugün kurban bayramının 2 ci günü.

Bende olgunlaşan pitaya'yı kesem dedim. Tadı yine aynı,

A.Şahin 17-11-2010 15:02

O nasıl bi görüntü öyle :) Sanki dünyanın en güzel yiyeceğiymiş gibi görünüyor.

Mutlu Kutlu 17-11-2010 16:22

Görüntüde öyle, zamanla insan alışıyor birkaç sefer meyve alınca ve yiyince. Meyve üretimi yapanlar çoğalsada herkes yiyebilse keşke.

İlçe pazarında papaya meyvesini yeni yeni alıştırdım insanlara. 10-15 papaya müdavimi oldu şimdiden.

hasansahin 14-03-2013 09:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu (Mesaj 539896)
Karadeniz de kesinlikle dış ortamda yetişmez. Antalya da bile deniz kenarısında bir şey olmazken, denizden 5-10 km uzakta kışın dondan ölüyorlar. Karadenizin nem ve rutubetide olumsuz etki yaratır sanırım. Sonuçta kaktüs, sıcak ve kurak yerleri seviyor.

Teşekkür ederim.

antalyanın neresinde yetiştiriyorsunuz birde size nasıl ulaşabilirim fidelerden almak istiyorum yerinde de görmek isterim sahin07@hotmail.com.tr adresinden iletişime geçerseniz sevinirim tebrik ederim bu arada

gulsahdemir07 08-09-2013 21:18

pitahayam için bilgi

2 Eklenti(ler)
İyi akşamlar arkadaşlar yaklaşık 2 yıl önce pitahaya fidesi satın aldım şuan resimdeki durumda boyu 1 metreyi biraz geçtikten sonra sürgünü kestim bu yaz yan dallar verdi sanırım bunlar meyve dalı ancak bu dallar çok sık gibi geliyor bana bilgisi olan arkadaşlardan ricam nasıl bir budama yapmalıyım? Ayrıca bu sürgünleden kesip çoğalttım belki 20 tane yeni fidem oldu onlarda bunun kadar büyür umarım...

bayex 25-12-2013 08:56

http://img42.imageshack.us/img42/8319/asls.jpg

dış ortamda 2. ci sensinde olan fidanların üst kısmında sarı sarı bişiler oluıyor. ilacı nedir ne yapmalıyım...

Mutlu Kutlu 26-12-2013 07:31

Sanki dondan etkilenmiş gibi, erime çürüme gibi birşeyler olmadıysa çok önemli değil.

Birde tahta kazığa bağlamışsınız, tahta nem tuttuğu için pitayanın yakın gövdesini bakterilendirebilir. Ben ince demir cubukları kazık niyetine kullanmıştım.

Dış ortamda mutlaka don a maruz kalıyorlar 10-15 gün önceki donlar çok kötüydü.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bayex (Mesaj 1232580)

dış ortamda 2. ci sensinde olan fidanların üst kısmında sarı sarı bişiler oluıyor. ilacı nedir ne yapmalıyım...

iyi-birinsan 09-09-2014 12:30

Gaziantep bu ürün için nasıldır örtü altı sera ile yetiştirme düşünülürse

Zulfikaroglu 17-01-2015 11:47

Sevgili dostlar, Öncelikle merhaba.
Forumda birçok konuyu takip ediyorum. Ve şu anda Pitaya yetiştiriyorum. Pitayalarım bildiğiniz üzere bir katüsü türü. Çeliklemeyi, ve çiçeklemeyi gözle görülür biçimde artıran güzel bir karışım veya ciddi bir gübre var ise bilgi vermeniz çok müteşekkir kalacağım.

Jezebel 27-01-2016 14:07

1 Eklenti(ler)
Millet neler yapıyor, biz uyuyalım :p

Eklenti 593679

İlk iş bu saksıdan yapacağım :)

onurgondem 20-03-2017 11:26

herkese merhaba bir sorum olacak. pitaya çeliklerini köklendirip ardından büyütmek için sadece torf kullansam olur mu? normal bahce topragı olmadan torf icinde yetiştirebilir miyim?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025