![]() |
Alıntı:
|
merhaba-ben alpay-sonunda yurt dışından pitaya meyvesi getirebilecek bir arkadaş buldum-arkadaşım meyveleri almış(kilo 10 euro' imiş)ama kendileri 1 hafta sonra gelebiliyolar-acaba bu meyveleri deepfrezdemi **** normal dolabtamı saklamalı?????ordaki taylandlı satıcı deepfreze at demiş-bana tuhaf geldi eridimi derhal dağılır ve çekirdekleri bi işe yaramaz diye düşünüyorum-sizlerce ne yapmalıyı-teşekkürler
|
Sn. Alpay Aksoy,
Pitaya meyveleri serin bir ortamda 1 ay kadar dayanır sanırım. Deepfreze koyduğunda meyve ve tohumlar haliyle zarar görür. Dış ortamda çürüse bile çürüğünü getirsin arkadaşınız, nasıl olsa tohumlar canlı kalır. |
2010 pitaya
2 Eklenti(ler)
2010 sezonunun ilk meyveleri tuttu. Normal meyve tutma dönemini bu yıl 3 ay erkene alabildik. Bu durumda meyve tutma ve hasat dönemi yılın 6 ayına yayılmış oldu.
Geriye yılın diğer 6 aylık dönemi kaldı, hedef 12 ay boyunca meyve alabilmek. 2010 sonu hasat döneminde 50-100 arası meyve alabileceğimi ümit ediyorum, şimdilik elde var 3 meyve. |
Mutlu abi tebrikler, pitayaların bulunduğu alanın daha geniş açıdan fotosunu koyar mısın? Sera içinde mi yoksa saksıda mı? Ben de sera içinde sabit olarak dikmek istiyorum, tavsiyelerine ihtiyacım var. Bunları kışın 2. kat örtü altına alacağım. Bu arada sarı guavalar meyve tuttu. Çilek guavaları ise çiçekleri döktü, bu sene meyve tutmadı.
|
1 Eklenti(ler)
2 kat sera içerisinde ve 20 lt lik saksılardalar. Toprağa dikilmeleri gelişim açısından iyi olabilir, fakat kışın taban suyu ile ilgili problemlerle karşılaşıldığında ölüm kaçınılmaz olur.
Aşağıdaki resimde pitaya ormanı şeklinde görülüyor. Saksılarıyla fotoğrafladığımda, bitkilerin büyüklüğünden dolayı resim anlaşılmazlaşıyor. |
Tamamdır abi görmek istediğim buydu. Bunlar için en iyisi saksı ve demirden destekle kafes yapmak.
|
Mutlu abi şimdidien afiyet olsun.
Sarı meyveli pitaya varmı abi sende tad olarak en iyisi diyebilirim. :) |
Değişik yapıda bir kaç pitayam var, bakalım meyveleri ne renk çıkacak. Bekleyip göreceğiz artık.
|
Bende geçen sene tohumdan çıkan ve 10 cm civarı olanlardan bazıları güneşi görünce 60 cm boya ulaştılar. 5 çeşit vardı bende ama 10 sene sonra görürüz artık ne renk çıkacak :))
|
Abi senin besinlerden versem kaç yılda meyve alırım. :D:D
|
O besinlerden bana versen, bu yıl meyve verir hale gelirdim. Ben nerden bileyim ne zaman meyve verir:))
Bitkinin ruh haline bağlı:) |
Abi keyfi yerinde baya boylandı,senin gibi bende 20 lt'lik saksılara alıcam.
Resimlerini yüklerim. :) |
Taze pitaya çiçekleri.
2 Eklenti(ler)
Akşam açan pitaya çiçekleri, 5 dakika önce çekilen resimleri. Sıcak sıcak servis yapmak lazım, soğuyunca pek bir şeye benzemiyor:)
|
Cherimoya'da meyve tuttu sonunda:)
Meyve henüz fındıktan birazca büyük, hele bir büyüsün resim karesini doldursun sonra resimlerim. Alıntı:
|
2010 ilk pitaya hasatı,
2 Eklenti(ler)
4 çiçekten 2 tanesi meyve tutamadı düştü. Kalan 2 çiçek meyve tuttu, 1 tanesi olgunlaştı. Fazla şişmanlamaktan çatlayınca, kesip yemek zorunda kaldık.
Önümüzdeki eylül ayına kadar yeni çiçek tomurcukları olacağını sanmam. Eylül ayında 50 civarında çiçek bekliyorum, bakalım kaç tane meyve alabileceğim. |
Tadı nasıl abi sonunda birşeylere benzetebildin mi? Şeker ya da aroma yoğun mu?
|
çok güzeller meyvelerin görünüşü..bende almak istiyorum da adana sıcagında yetişirmi?ü
|
Mutlu abi bir sorum olacak; çelikler malum sürekli yeni dal veriyorlar. Bunları köklendirmek için uyguladığın yöntem nedir? Nasıl bir toprak karışımı kullanıyorsun? Benim geçen sene tohumdan ürettiğim parmak boyunda ve kalınlığındaki fideler 10 ay sonra acaip miktarda yan sürgün verip bazı kolları da yarım metreyi geçerek kalınlaşmaya başladılar. Bu nedenle yanlardan çıkan küçük parmak boyundaki sürgünleri ayırıp köklendirmek istiyorum, tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.
|
kabuğunu soyuyormuyuz yemek için , yoksa içinden kaşıkla mı yiyoruz?
çok güzel görünüyor... |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Yerken insan çok değişik duygular yaşıyor, hani 3-5 sene çikolata şekerli bir şey yememişsinizde sonra birden bire kaliteli bir çikolata yemişsiniz. Piyangodan onca bilet arasında en büyük ikramiye sizin bilete isabet etmiş gibi. Epey bir duygu fırtınası yaşıyor insan. |
Yerken insan çok değişik duygular yaşıyor, hani 3-5 sene çikolata şekerli bir şey yememişsinizde sonra birden bire kaliteli bir çikolata yemişsiniz. Piyangodan onca bilet arasında en büyük ikramiye sizin bilete isabet etmiş gibi. Epey bir duygu fırtınası yaşıyor insan
çok heveslendirici bir mesaj olmuş, teşekkürler..:) |
2 Eklenti(ler)
Selam arkadaşlar
bu siteye yeni üye oldum biribirinizle paylaştıklarınız benim için çok yararlı oldu . Bu sayede bahçemde yıllardır duran kaktüsümün farkına vardım seneler sonra tomurlar verdi acabam benimkiside pitayamı bana yardımcı olurmusunuz resimleri gönderiyorum :confused: |
Evet sizinkide pitaya, bakalım hangi renk meyvesi olacak.
Bu ay pitayaların çiçeklenme ayları, akdeniz iklimi için. Alıntı:
|
Abi ilk başta bu pitayalar'da diken aralığı çok oluyor ama sizinkiler'de ben pek diken göremiyorum. :)
Birde Ege bölgesinde iyi bir bakımla kaç senede çiçek açar abi? |
bende olan ve sizin sayenizde pitaya olduğunu öğrendiğim kaktüsten kıbrısta çok bulunmakta ama kise bu kaktüsün böyle meyve verdiğini bilmiyor .Bende ne renk meyve vereceğini merakla bekliyorum.İlerleyen günlerde sizinle paylaşırım selamlar
|
Ben bunların pitaya olduğunu pek zannetmiyorum, olsa bugüne kadar kıbrıstan mutlaka meyve alan-gören olurdu. Pitayayı tanıdıktan sonra bir çok kaktüsün benzediğini söyleyebilirim. Çiçek açtığında yakından fotoğraflayabilirseniz belki karşılaştırma şansımız olur.
|
Tomurcuk olarak pitaya, ama açınca ve meyve tutunca belli olur. Pitaya'ya yapı ve çiçek olarak bir çok benzeyen bitki var.
|
hayırlı olsun.
|
Pitaya'larda son durum.
2 Eklenti(ler)
Bu yıl pitaya meyve tutumu ve tomurcuklanma olarak epeyce geniş bir zamana yaydık. Bu durumda şimdilik haziran-ocak arası meyve hasatı yapabileceğiz.
Hala açmak üzere bekleyen tomurcuklar var. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025