![]() |
Kilitli poşet içinde ıslak kağıt havlu içinde çimlenmeye bırakın. 1 hafta içinde çimlenme gerçekleşince minicik fidelerin köklerini toprak içine alın, kısa sürede büyümeye başlayacaktır. Bu konuyu ilk mesajdan itibaren okursan faydalı bilgilere ulaşırsın.
|
Öncelikle teşekkürler YeşilSeven,
Konuyu baştan aşağı okudum ancak şu bilgilere ulaşamadım; 1- Ne tür toprak kullanmalıyım pitaya'yı eker iken 2- Ne sıklıkla sulayıp ne sıklıkta güneş görmesini sağlamalıyım 3- Ve yetiştirme esnasında herhangi bir ilaç verip vermeyeceğim Bu yukarıda saydığım bilgileri açık olarak konu içerisinde bulamadım. Biraz acemiyim henüz yetiştireceğim ilk bitki olacak kendisi. Yardımlarınız ve uğraşlarınız için teşekkür eder verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. |
Ben Mutlu abimin önerisi;
Perlit+ Keçi gübresi+ Bahçe toprağı Olmak üzere bü üç karışıma diktim. Meyve almış birinin önerisi olarak siz'de bunu deneyin bence. :) |
Teşekkürler tropik deneyeceğim mutlaka
|
Bodrum'da bahçeme diktim bir tane, inşallah uzun seneler'de olsa meyve alabilirim. :))
|
Bütün mesajları okudum baştan sona oldukça merak uyandırıcı. İnsan benimde olsun diyor:)
|
gerçekten çok ilginç bir meyve bende tohum siparişi verdim gelince dikeceğim ama adana şlartlarında mart ayınımı beklesem tohum ekmek için.taze çıkan bitkiler 0 dereceye dayanırmı acaba?Adanada havaların 0 derecenin altına düştüğü fazla görülmüyor.Dış ortamda **** sera ortamında kaç senede meyve alınabiliyor acaba?Tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.Bu arada yetiştiren arkadaşlardan büyütüp meyve alan oldumu acaba?
|
Çukurovada olması gerekir. Bir tür kaktüs. Orada da incir kaktüsleri doğal olarak olduğuna göre buda olabilir.
Ben de serada bir tane denemek istiyorum. Çiçekçilerde kaktüs olarak satılıyor mu acaba. |
Arkadaşlar sera dışında mümkün olmaz. 0 derecenin altına düşmesine gerek yok 0-5 derece arasında bile ölüyor.
|
Bende de buna benzer bir bitki var ne olduğunu bulamadım bir türlü.. Yaprak yapısı andırıyor sanki..
http://agaclar.net/forum/attachment....1&d=1288525675 |
Bu bitki genel anlamda kaktüs şartlarında yetişmiyor mu? Görüntüsü evlerde bulunan kaktüslere benziyor. Sıcak isteği olacağı belli de nem isteği de çoksa serada olur. Aksi halde kışın ancak odaya almak gerekir.
|
Alıntı:
|
merhabalar
ben Sinop'ta yetiştirmeyi düşünüyorum. ama iklim olarak Sinop'a benzer bir şehirde denemesi yapılmış mı merak ediyorum
|
Alıntı:
|
pitahaya tohumu siparis veren arkadaslar,, meyve bulmaya calissinlar,, cok daha karli cikarlar,, bir meyvede binlerce tohum var,, meyveden alinan tohumlar 2-3 gunde cimleniyor,, kucuk fidanlarin 5 C`nin altinda dondugu dogru degil,, Benim 2-3cm boyundaki filizler -3 C de dayandi. Toprak kesinlikle nem tutmamali, yoksa curuyor.. Ben meyvesini Bulgaristan`da buyuk marketlerde herzaman bulabiliyorum,, , elimde fazlasiyla tohum var (beyaz olandan) Tropik cesitlerle takas yapabilirim,, Nisan`da Istanbul`a gelecegim,, Hala meyve varsa baska meyvelerle takas yapabilirim,,
|
Pitayalarım var gövde oluşturuyorum.
|
dun, Carrefour icerenkoy`de taze meyve vardi. 14,99TL/adet. icinden yuzlerce tohum cikar ve buyuk cogunlugu kolayca cimlenir. internetten tohum siparis edenlere tavsiye edilir.
|
1 Eklenti(ler)
Saksısını değiştirene kadar idare edecek.. :rolleyes:
|
O ne yapmış öyle, tırmanıyor resmen. Çok şeker, bir o kadar da ilginç görünüyor ama. ;)
|
sahidende tırmanıyor gibi görünüyor... bu kök benzeri şeyler saksı küçük olduğu içinmi çıkıyor acaba???
|
pitaya dan meyve alamayacağımı düşünsemde büyütmeye çalışıyoruz. Acaba diğer kaktüs çeşitlerine aşışasak
|
Alıntı:
ben de tohumdan pitahaya yetiştirmeye çalışıyorum ama çok yavaş gelişiyor. yaklaşık 10 cm oldu ve büyümesi çok yavaşladı. nerde yanlış yapıyorum anlayamadım :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Geçenlerde bir internet sitesinde bu fotoğraf gözüme çarptı paylaşayım dedim. Adamlar pithayayı saksıda yetiştirmişler ve uzamasına izin vermeyip budamışlar yine de gayet güzel meyve vermiş. Bu şekilde çok daha kolay evde ve saksıda yetiştirilebilir.
http://farm3.static.flickr.com/2345/...g?v=1201984877 |
Bu bitki nedense bana çok özel görünüyor, çok seviyorum. Tohumdan çimlendirmeyi başardım, şimdi yaklaşık 3-4 mm ;) Ama büyüyeceğinden emin değilim :(
|
Çok fazla yan dal veriyor acaba bunları kullanarak bitkiyi nasıl çoğaltabilirim. Birde şunu söylemek istiyorum fazla su vermeyin ilginç bir şekilde hemen sararıp, çürümeye başlıyor.
|
hemet metro marketten meyvesini almak lazım.
|
Meyve tadı sizi hayal kırıklığına uğratmasın, şeker oranı eser miktarda diyebiliriz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025