![]() |
Arkadaşlar 1 saat boyunca yediğimiz her şeyi tatlı hissetmemizi sağlıyan meyvenin ismi neydi?
|
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Bir kaç yeni görsel daha ekleyeyim, tropikal çimlendirme sezonu bitmeden:)
|
Dostum Bari bende de natal plum var 8-10 yaprak oldu ama inan gelişimi çok yavaş. Çalı formunu alması herhalde yıllar sürecek.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
En Güzel Tropikal Meyve
Arkadaşlar 2 erkek babası oldum, bunlardan daha güzel meyve tanımıyorum :p Bu forumun tropikalcileri olarak bunu da burda açıklıyorum, kimse boşuna mango liçi diye uğraşmasın :D
|
Gözünüz aydın Sn Yeşilseven sağlıklı analı babalı büyüsünler. :))
|
Allah analı babalı büyütsün, çok güzel haber..
|
ALLAH analı babalı büyültsün. Mutlu mesut yaşarsınız inşallah.
|
Sn. Yeşilseven, Allah analı babalı büyütsün. Bir erkek ve bir kız babası olarak onların tadı bambaşka...
|
Alıntı:
|
Sağolun dostlarım, teşekkür ederim.
|
ALLAH hayırlı nasipli kılsın onları sizle beraber afiyetli bir yaşam diliyorum.
|
Merhaba, burası yeri mi bilmiyorum kusura bakmayın bu yüzden:( Ben 3 sene önce taylanda tatile gittiğimde orda yediğim meyvelerin çekirdeklerini bir peçeteye sarıp saklamışım. Bir kaç ay önce buldum bir kenarda. 3 tanesini pamukda çimlendirip diktim bir saksıya. Baya bir büyüdüler ama ne olduklarını bilmiyorum. Sanki bana ejder gözü dedikleri bir meyve gibi geliyordu.(Logan sanırım) ama burada olmadığını öğrendim. Eklediğim resimlerden ne olduğunu çıkarabilirmisinz acaba diye merak ediyorum? Çünkü baya bir heveslendim yaşatmaya büyütmeye, ama ne olduğunu bilmediğim için şartlarını bilmiyorum. http://img62.imageshack.us/img62/7816/091021142256.jpg
|
Tamarinde benziyor. Zaten normalde tropik tohumlar o kadar uzun ömürlü olmuyor.
|
teşekkür ederim "bari" :) Resimlerine baktım gerçekten Tamarind miş. Çekirdekleri olarak 3 sene bekledikten sonra bu hale gelebiliyor demek.
|
Antalya'da diktiğim tamarind geçen kışı bahçede geçirdi,büyümeye devam ediyor.
|
2 Eklenti(ler)
Chocolate sapotenin tohumlarıda, tıpkı pawpaw gibi çimlendiğinde toprak yüzeyine çıkıyor.
|
Bahricim bizim chocolate sapoteden daha çıt çıkmadı. Annone çekirdeklerinin de çimlenmesi aynı gibi.
Mangonu nemli torf ile poşet içine koyup ara ara havalandırıp ılık tutarsan daha hızlı çimlenir. |
bursa da neler yetiştiriyorsunuz.bilgi verecek arkadaşlara tesekkürler.
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Forumu biraz araştırıp okursan öğrenebilirsin. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bitkilerin gelişimleriyle ilgili görseller ekleyeyim...
|
5 Eklenti(ler)
Devamı,
|
Gelecek sene bahçe ister artık bu bitkiler :)
|
Alıntı:
o kadar çok sayfa var ki ben günlerdir okuyorum ama hepsini aklımda tutmam imkansız. Böyle güzel bir sitenin bence en önemli özelliği bilgileri paylaşmak satış yapmak değil :)) |
Alıntı:
Okumak o kadar önemli değil, okuduğunu anlamak önemli. Burda arkadaşım çocukları olduğundan mecazi olarak en güzel meyvenin o olduğundan bahsediyor. Öteki tarafta hangi meyve bizde yetiştirelim deniyor. Buna okuyalım deyince kötü bir uslüp olarak değerlendiriliyor. Forumun temel amacı bilgi paylaşmak.. En önemlisi doğru yerde doğru şeyi yazmak konunun bütünlüğünü bozmamak, zaman zaman az da hepimiz yapıyoruz. Şu an olduğu gibi. Satış ****** yapılacak ki, üyeler hiç bir yerde bulamadıkları bitkileri tohumları satın alabilecek. Bir çok internet sitesinde tanesi nerdeyse 1 tlye satılan yer kirazı tohumunun bu sitede ücretsiz dağıtıldığını biliyormusunuz? Evet forumun temel amacı bilgi paylaşımı, daha ilk mesajında bir şeyler (tohum-çelik) istemek değil!! |
Sayın bari,siz satışa devam edin,çokta yararlı oluyor yanlış anlamayın buda gerekli. Ancak çok şükür bu sitede paylaşım yapan bir çok arkadaş var.Cömert olan birçok arkadaştan temin edebiliyoruz,ihtiyacımız olanları.İstek yapıldığında sağolsun arkadaşlar kırmıyorlar,ellerinde varsa,paylaşımcı ruhlarını ortaya koyuyorlar bu bir.
İkincisi tropikal meyveler başlığı altında doğum haberi olucağını tahmin edememişim özür dilerim.Ben onları bir meyvenin tohumunun çimlenişi olarak mecaz bir şekilde dile getirildiğini düşünmüştüm.Yanlış anlamışım kendisinden ve forumdaki diğer arkadaşlardan çokca özür diliyorum.Bir daha sormayacağımı belirtip konuyu kapatmıştım ama görülüyorki siz hala uzatıyorsunuz varsa bir probleminiz benimle bence forum dışı halletsek bunu çok daha iyi olur. Üçüncüsü elimde olmayan bir bitkiyi yetiştirmeden,o bitkiyle ilgili bir paylaşım içerisine giremeyeceğim,kusuruma bakmayın.Öncelikle bu bitkiyi bir şekilde edinmem gerekiyorki,bu konuda belli bir tecrübem olsun di mi? Eğer diğer başlıklar altında paylaşabilir misiniz diye yazdığım mesajlardan bahsediyorsanız(-ki benimle çok ilgilisiniz herhalde,takip ediyorsunuz) evet haklısınız.Nedeni yetiştirip tecrübe kazanıp bilgileri o şekilde paylaşmak.Benim sizin gibi ticari kaygılarım yok.Herhangi bir satışını yaptığım ürünüm de yok.Balkonumda yetiştiricem hepsi bu.Tohum alsam nolur,almasam nolur. Ayrıca ne yazıcam hayatımda görmediğim Miracle Berry'le ilgili. Ben burada hangi bitki olduğunu sordum ki Miracle Berry'miş o,bir şekilde öğrendim.Bir istekte bulunmadım bu konuda,tohumunu vs.. istemedim.Sadece adını sordum.Evet herkes gibi bende elimde olmayan türleri istiyorum ama bu başlık altında istemedim.Sizi rahatsız ediyorsa bu,moderatör arkadaşlar istek yapılmasını yasaklayabilir.Mesajlarımı silebilirler.Üyeliğimi iptal edebilirki hergün birçok arkadaş,tohum dağıtıyor ya da istiyor.Bu da forumdaki birçok arkadaşın üyeliğinin iptali demek.Niçin böyle öfkelisiniz,ne yaptım size? İnsanlar dağıtıma girerse satış yapamıyacağınızdan mı korkuyorsunuz? Soru sordum.Saatlerce bu forumda olamıyorum.Herşeyi takip edemiyorum,bazı başlıklardaki tüm mesajları okumak gününüzün bitmesine neden olabilir. Sizin gibi tecrübemde yok.Öğrenmek için sormam gerekiyor.Siz cevap vermek zorunda değilsiniz.Kişisel ileti değil ki bu.Foruma sordum ve cevabımı sizden ters bir şekilde alıp konuyu kapattım.Niçin devam ediyorsunuz hala? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025