agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Tropik ve ilginç Meyve ağaçları (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/1121.htm)

Gardenias 12-03-2016 00:44

Jaboticapa = Brezilya Üzüm Ağacı

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cagatayc78 (Mesaj 870208)
valla yetiştirenin büyüyünce dışarı dikip denemesini tavsiye ederim duyduğuma göre bu ağaç dayanıklı bir ağaçmış -4,5 dereceye kadar dayanıklı çilek guava ile neredeyse benzer dayanıklılık bütün akdeniz kıyı vilayetleri ve hatta izmirde yetişme şansı var.
ben bir tane psidium guinese (pembe) guavayı yetiştirip akdenize gönderdim 1 senelikti bakalım fethiyede sağ kalabilecekmi göreceğim.birde şu an çilek guava yetiştiriyorum yanında longan bakalım ekeceğim. liçinin yüksek nem ve sıcaklık ihtiyacı nedeniyle ülkemizde mersin gazipaşa alanya dışında şansının olmadığını ancak longanın daha az nem istemesi ve 1 derece dahi olsa liçiye göre daha fazla soğuğa dayanması nedeniyle dışarıda şansı olduğu söyleniyor.Longan bakalım e-bayden bir ihale kazandım tohumlar geldi göreceğim bakalım onuda yetiştirip büyüyünce çilek guava ile birlikte akdenize postalayacağım.
birde şu bitkiyi yetiştiren biri varmı acaba bu nasıl bir tropik ağaçsa -12,2 dereceye kadarda dayanıklı dedikleri kısaca türkiyenin bütün kıyı şeridinde yetişebilir ancak hızlı büyüyen ve işgalci bir ağaçmış o sebeple floridada pek sevilmiyormuş.adı java eriği Syzygium cumini.
Shop
Java Plum, Jambolan Plum Syzygium cumini
Bu arada virtue jabotica tohumu istiyorsan şu siteye bir bak derim ben diospyros dignya (siyah trabon hurması) siparişi verdim 1 haftada elime geçti tohumların 5ini kendime aldım 5inide devletimize katkı olsun zeytinburnu tıbbi bitkilere gönderdim,daha tohumları ekmedim bir ekeyim göreceğim bakalım iyi kalitedemi.
Fruit trees seeds - Fleur-des-Tropiques

------------------------

Jaboticapa; diğer deyişle Brezilya Üzüm Ağaçları, aynen Jack Fruit gibi ağacın gövdesinden direkt meyve veriyorlarmış.Çok yavaş büyüyen bir tür.Çok fazla sulama istiyor.Sürekli çiçek açıyor ,ama normal mevsimsel yağışlarla yılda 1 defa meyve veriyor.Eğer çokça sulanırsa yılda 6 defa meyve veriyor.Meyve verme yılı değişiyor.İlk meyvesini 6 yaşında da verebiliyor 20 yaşında da..
Zone 9b-10a-10b-11 e yetişebiliyor.Zone 9 b de görülen kış değeri maximum -3 derece soğuk.Demek ki Türkiye'de Güneyde Akdeniz sahili boyunca yetişebilecekler..
Ahududu gibi meyvesi aşırı derecede boyama yapıyor..Neredeyseağaçların sürekli sulanmaları gerekiyor..

siflera12 02-12-2017 06:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gardenias (Mesaj 1446309)
------------------------

Jaboticapa; diğer deyişle Brezilya Üzüm Ağaçları, aynen Jack Fruit gibi ağacın gövdesinden direkt meyve veriyorlarmış.Çok yavaş büyüyen bir tür.Çok fazla sulama istiyor.Sürekli çiçek açıyor ,ama normal mevsimsel yağışlarla yılda 1 defa meyve veriyor.Eğer çokça sulanırsa yılda 6 defa meyve veriyor.Meyve verme yılı değişiyor.İlk meyvesini 6 yaşında da verebiliyor 20 yaşında da..
Zone 9b-10a-10b-11 e yetişebiliyor.Zone 9 b de görülen kış değeri maximum -3 derece soğuk.Demek ki Türkiye'de Güneyde Akdeniz sahili boyunca yetişebilecekler..
Ahududu gibi meyvesi aşırı derecede boyama yapıyor..Neredeyseağaçların sürekli sulanmaları gerekiyor..

Bursa da yetişmeye uygun tropikal bir ağaç [emoji4]

GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

usta5 25-12-2017 00:09

Aziz cesur kardeşim garuda watsaptan görüşebilir miyiz müsait olunca 0546 843 77 35 Üzeyir Tuna.

siflera12 22-04-2018 21:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz (Mesaj 55378)
Arabistada yetişiyormuş bu meyve **** tohum. Sallandığında içinden tohumun oynadığına dair sesler geliyor, hakkında bilgi bulamadım bilen var mı acaba... Çok enteresan bir şeklide var kalbe benziyor. Yumruktan büyükçe bir hacimde. Elimde bitkisine dair başka bir resimde yok. Daha önce gören duyan var mı acaba?

Eklenti 5677

Üzerinden çok geçmiş ama Matoa Fruit sanırım

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

samandıra 01-10-2018 19:25

Cocos nucifera hakkında detaylı bilgilendirme yapabilecek olan varmı?

http://www.agaclar.net/forum/egzotik...tm#post1548756

Gokhan79 26-12-2020 22:50

Bursa malesef zor ama sera icinde olabilir gibi

Gokhan79 26-12-2020 22:54

Bu meyveyi bir brezilya restoranında tatma fırsatı bulmuştum. Dondurması vardi. Sahibine bu meyve hani ağacın üzerinde gövdesinde yetişen siyah üzüm gibi olan meyvemi diye sormuştum. Italyada 20 yıldır kimsenin bunu bilmediğini söyledi. Sipariş ettim meyvesi olsaydı keşke çok merak ediyorum demistin. Yok dedi ama sonra sanırım reçel komposto konserve nereden bulduysa 1 adet döndürmenin üstüne koymuştu jaboticayi. Tadi bizim bildiğiniz siyah uzum

Sadikus 28-10-2022 23:20

Tropik bitki takası

Arkadaşlar koleksiyonumda fazla vanilya bitkilerim var. Elinde kakao fidanı olan bir arkadaş varsa vanilya takası yapmak isterim.

Dolaşık işler 28-04-2023 19:00

Koşul 12-05-2023 12:28

1 Eklenti(ler)
İç anadoluda yetişir mi? http://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/45452.htm
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeşilSeven (Mesaj 442808)
Daha önce getirttiğim tohumlardan sadece biri çimlenmişti (mart ayında). Şimdi mayıs ayında sıcaklarla 6 adet çimlendi ama 4 adetini iyice derin bri saksıda büyütmeyi başardım galiba. Fazla suyu sevmiyor, 10 cm civarı boya ulaştılar. Meyveleri yeşil eriğe benzeyen bir tür. Yeni tohumlarım yolda, onlarda daha tecrübeliyiz artık :)

evandevan5 11-07-2023 15:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sadikus (Mesaj 1618137)
arkadaşlar koleksiyonumda fazla vanilya bitkilerim var. Elinde kakao fidanı olan bir arkadaş varsa vanilya takası yapmak isterim.

kakao bitkisi aldım ama bir tane var sadece. Kakao bitkisini alabilieceğiinz yer
facebookta yeşil yolumuz mersin isimli kişi satıyor.
0507 746 45,33 -
-----
bende vanilya bitkisi bakmak istiyorum. Elinizde var mı?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025