![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2008
|
konuyu açtığınız için teşekkürler Tropiksera, anona ağaçları (Cherimoya, soursop, sugar apple and custard apple) hakkında biraz araştırma yapmıştım. ağacın genel olarak geçirgen (kumlu) toprak ve yağmur sevdiği, rüzgardan isse hoşlanmayan, tohumdan çimlendirme yapıldığı takdirde verim düşüşü olacağı ancak iyi bir ağaçtan aşılama yapılabileceği söyleniyordu. tohumdan çimlendirme konusunda ilginç bir durum var, tohumları 92 derece sıcaklıkta 10-15 dk bekletilmesi belirtilmiş. tabi yazılı bilgi bir yere kadar. anladığım kadarıyla sizin tecrübeleriniz var bu konuda. bunları da paylaşırsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-07-2008
|
Alıntı:
92 C Derece banada biraz mantıksız geldi , tahminimce 92 F olabilir. O da 33 C dereceye tekabül etmektedir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
92 c
46 sayfalık Annano başlığıyla hazırlanmış bir belge. ingilizce olduğu için tam olarak içeriğini anlayamadım ama 92 C yazan sayfanın resmini ekliyorum. hem tam metni hem de alıntı yaptığım site; http://www.icuc-iwmi.org/files/Publi...ona_Manual.pdf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
tohumlardan biri kendisini gösterdi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen hexus : 15-09-2008 saat 23:23 Neden: imla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kaynatırsanız Embriyo zarar göreceğinden dolayı çimlenme yeteneğini kaybedecektir. 92 C derece sıcaklık sabit tutulmalıdır. Termometre ile kontrol edilmelidir. Aslında tropik bitkilerin çimlendirilmesi için en iyi yöntem '' Bottom Heat'' yöntemidir. Yani alttan ısıtmalı toprak kullanılmalı. Cherimoya 21 C derece sabit sıcaklıkda 25-30 gün içersinde çimlenebilmektedir. Çimlendikten sonraki şartlar ise normal şartlar olmalıdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|