![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Alıntı:
şu yerlere bir bakın isterseniz. http://tropikalbitkiler.blogspot.com...etistirme.html birde şu forumdaki ingilizce yazıya çimlenme bazen 1 yılı bile bulabilir diyor. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1910 |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2011
|
Alıntı:
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. bir süre beklememe rağmen tohumlar çimlenmedi ben de başka birinden tekrar tohum aldım. şimdi çimlenmeye başladılar. Musa velutina olarak geçiyor. acaba bu tür ankarada iç ortamda yetişebilir mi? |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın fkopar, musa velutina saksıda 1,1,5m boy yapan bir muz olup iç ortamda rahatlıkla saksıda yetişir hatta biraz çekirdekli olsada meyvede verir.gönül rahatlığı ile yetiştirebilirsiniz yalnız saksınız biraz büyük bir saksı olsun (25-30 cm çaplı veya daha büyük saksılardan) ilk başta torf ve az miktar yıkanmış dere kumu ile karıştırarak yetiştirin gübrelemeyi ilk başta yapmayın.yoksa sonu benim ilk aldığım musa california gold gibi olur. mümkünse çimlenme ve biraz büyüme sonrasında vitamin çubukları vardır onlardan kullanabilirsiniz birde güneşli ve sıcak bir yerde dursun, çok fazlaya kaçmamak kaydıyla 2-3 günde bir sulayın.biraz daha büyüdüğünde sebze coşturan tarzı sıvı gübreler vardır su ile karıştırıp muzunuza diğer çiçeklerle bir verebilirsiniz.iyice büyürse az bir gübre verebilirsiniz. gelelim benim muzlara.. yukarıda belirttiğim istanbulda dışarıda muz yetiştirip meyve verdirten kişiden allem edip kallem edip bir muz fidesi istedim allah razı olsun o muzların diplerindeki fidelerinden birini ücretsiz verdi, site bahçesine gömdürdüm bakalım durumu ne olacak.ilk resim,ikinci resimde benim saksıda duran ve dışarıda bulunan musa texas star muz fidesi biraz saksısını büyüttük büyüyor ama bu sene değil önümüzdeki sene anlaşılan meyvesini alacağız. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. tohumdan çimlendirdiğim pembe muz şu anda 2. yaprağını açtı. yerini ne zaman değiştirmemi tavsiye edersiniz. torf ve dere kumu karışımı oranı konusunda bir öneriniz var mı? saksı konusuna gelince, bahsettiğiniz gibi büyük saksıya hemen çimlendirme sonrasında mı alacağım, yoksa dönem dönem saksıyı büyüterek mi yapacağım. şu an elimde birkaç tane 4-5 litrelik, 22 litrelik ve 47 litrelik saksılardan var. bu arada sizin resimdeki muz fidanı kaç yaşında? gelişiminin hızlı olup olmadığını merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
çok güzel büyüyorlar.4-5 gün sonra saksılara dikerek muzlarınızı şaşırtabilirsiniz yerine alabilirsiniz saksıda %70 torf %30 dere kumu olabilir aman gübre koymayın. (4-5 litrelik saksının çapını tam bilmiyorum saksınız 20 cm çapında ve derinse olabilir) 10-15 litrelik saksılar kanaatimce daha uygundur -22 litrelik ise saksınız ise muz için kesin uygundur. musa velutina biraz küçük olduğu için 47 litrelik saksıya gerek yok ancak muz çok büyürse saksının yetmeyeceği anlaşılırsa çok ileride kullanın. her saksıya bir fide gelecek şekilde dikmenizde yarar vardır.eğer saksıya dikim sonrasında bir kısım fideleri bahçeye dikecekseniz önümüzdeki bahara kadar beklemeniz gerekir.saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
cevabınız için teşekkür ediyorum... |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Yakın bir arkadaşım Alanya'ya bir yakınını ziyarete gitmişti. Bugün Konya'ya geldi. Ve yanında iki adet 70-80 cm boylarında muz fidesi getirmiş. Aldığım en güzel hediyelerden biri Fideleri hiç bekletmeden 35 litrelik saksılara diktim. Şimdilik kapalı cam balkonda duruyorlar. Saat 17.30'da balkon sıcaklığı 14 dereceydi. Balkon yüksekliği 2.75 metre civarında. Muzu yaşatabilirsem bu yükseklik yeterli olur mu? Bir de yazın meyve yeme şansım var mıdır? Kaç sene de meyve veriyor? |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|