![]() |
|
![]() |
#181 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben bu şekilde yaptım ve 4-5 gün içinde çimlendi .şuan 3cm civarında ama yaprağı sanki ölecekmiş gibi duruyo. toprağa ekerken çekirdeğin filiz kısmı yukarı dik gelecek şekilde ektim. Düzenleyen athena -asena : 04-02-2010 saat 18:33 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, bir tane ekili bir tane de suda bekliyordu ikisini de yeniden yapılan tarife göre diktim. Ancak dikkatimi çeken toprağa doğru alta gelen taraf sanki (kotiledon) iki yaprak gibi. O taraf yukarı gelse nasıl olur acaba? Yarın bir tane daha alıp öyle dikip deneme yapayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel kuvvetli bir filizlenme var, bunun nedeni nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
evet benim mango da kurudu. nerde yanlış yapıyom bilmiyom, yer kirazı , rr ler, hünnap, guava, maruçya, hepsi 5-6 cm kadar oldu daha sonrada kurudular. bütün hevesim gitti. ama yılmayıp gene deniyecem . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Bende mango aldım yeni. Yemek için ayırayım derken iç ana çekirdeği çıktı direk. Bu kötü mü oldu acaba bende bir kaç günlük ılık suya koymaya varar verdim. Oradan alıp direk toprağa dikmeyi düşünüyorum. Uygun mudur acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Mango normal toprak-torf sevmiyor, ben de bunu yeni ogrendim. Bir cok kez cimledirmeye basardim, fakat fideler 1 aydan fazla yasamadi. Yarisi kum, yarisi perlit olacak. Bende kum yoktu, ozelikle bunun icin perlit aldim ve yarisi topark yarisi perlit - bu sekilde diktim ve gercekten suanda mangolarim mutlu gorunuyorlar. Ingilizce bilenler icin bu bilgilere buradan aldim: http://www.cloudforest.com/cafe/forum/35121.html Cimlendirmek icin ikinci resime bakin, bu sekilde topraga koymak gerekiyor, sonra kabi sefaf naylon icine koyuyorum, saglikli tohumlar bir kac gun icinde filizleniyorlar. Düzenleyen istcallst : 12-03-2010 saat 17:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Üzerini tamamen örtmüyormusunuz? Bir de uç kısmındaki filizi nerede veriyor? Su içerisinde mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
Bir yerde okumustum, tohum yarisi toprakta olacak sekilde dikiyorum (2 nolu resimdeki gibi topraga koyuyorum), daha ileride buyuk saksiya gecince tamamen ortmek lazim. Toprak kulaniyorum, su degil. Düzenleyen istcallst : 13-03-2010 saat 10:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
Bugün mango aldım hem yaz aylarındayız tutar gibi geliyor bana ![]() Birde sizce bu havalarda balkonda güneş almayan fakat ışık alan biryerde olması iyimidir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence iyidir, benimkiler 30-40 cm olmuslar ve suanda tam guneste. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-02-2008
|
merhaba herşeyden önce alınan meyvenin çekirdeği önemli yani şans ben çay sürgünü toprak ve torf karışımıyla yaptım 12 meyveden 7 tane çimdendire bildim ayrıca çekirdeği yan koydum bunlarıda ilerde aşılı fidemden aşılacacam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
Yahu benim suya koyduğum kabuk sağlam çıktı aman ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2008
|
Syn Kuzen38 acaba mangolarınızı nereden aldınız? Ben hiç bir yerde bulamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2008
|
merhaba ben izmirde yaşıyorum.İzmir mango meyvesini nerde bulabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2009
|
Benim mangom!!!
Arkadaşlar bundun 4-5 ay önce marketten mango almış ve çekirdeğini doğrudan toprağa dikmiştim. Ve bir gün toprakta minik bir yeşillik gördüğümde çok şaşırmıştım. Ama ben mangodan ümidimi kestiğim için yanına çam dikmiştim. Şimdi ikisi yan yana. Kardeş kardeş büyüyorlar. Fakat Mangomun yapraklarında çillenme var. İnşallah kurumaz...Ve bundan sonrası için tecrübeli arkadeşların yardımına ihtiyacım var. İkisini ne zaman ayırmalıyım ve bunu nasıl yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
bugün mango aldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Gaziemir kipada bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
|
Tanzanyada bu sekilde kesiyorlar mangolari. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Yeni Üye
|
sn.kuzen38 merhaba bende aşılı mango fidanlarını nereden aldınız ögrenebilirmiyim.teşekkürler şükran erikman |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2011
|
Buraya uzun zamandır gelen giden yok ama benim bi sorum var. sizlerden ektilenerek bende çekirdekten mango yetiştirmeye çalışıyorum. bu gün merakımın kurbanı olup köklenmeye başlayan mangomu saksısından çıkardım gelişimini görmek için. ancak çıkarıp tekrar yerine koymaya çalışırken siya sivri kök oldğunu düşündüğüm parçası kırıldı ama tam kopmadı. ben de toprağı örtüp beklemeye koyulacağım sizce yaşama şansı var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
Size bekleyip görmekten başka seçenek kalmamış. Benim geçen yıl çimlendirdiğim bir mango (diğerleri öldü) kışı yapraklarını koruyarak geçirdi. Aynı yerdeki muz ve papaya daha hassas gözüktü.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2011
|
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Herkese merhaba. Az önce ilk mango mu ektim. Nasıl yaptığımı anlatayım yanlış bişey varsa düzeltin. Marketten torf aldım. Umarım doğru almışımdır üzerinde torf yazıyordu. Ufak bir saksıyı dolduracak kadar ölçtüm ve ayırdım. Bu ayırdığım toprağı spreyle iyice nemlendirdim ve saksıya doldurdum. Daha sonra bir gün beklettiğim mango çekirdeğini sert kabuğundan çıkarttım. oceanheart 'ın gösterdiği şekilde dik bir şekilde saksıya yerleştirdim. Üzerini kapattım (Acaba kapatmayacakmıydım). Biraz daha spreyle su sıktım. Umarım tutar çok heyecanlandım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|