![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-12-2015
|
Bir türlü filizlenemeyen avokado
Herkese merhaba Foruma avokado başlığı altında ilk kez yazıyorum. Bende bundan 2 ay önce kadar avokado çekirdeğini çimlendirmek için suya koydum fakat bu süre zarfında çekirdek çok yavaş gelişme göstererek sadece kökten gelişme gösterdi .Fotoğraflarda da görebilirsiniz. Yeni yeni üstten filizlenme başladı bu süreci hızlandırmak için ne yapmak lazım? Ayrıca sizin deneyimlerinize göre toprağa almalı ve köklere dikkat edersiniz uçlarda tüy gibi şeyler var onlar nedir acaba? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2016
|
Avokadom 1 hafta önce yağan şiddetli yağmurlar neticesinde yaprakları komple sarkı. ve şimdide sararmaya başlıyor. Galiba avokadom geberiyor. Ne yapmam gerek? yaşı 2 yaşında ve balkonda saksıda yetiştiriyordum. gerçi bişey de yapmıyordum ona yetiştirmekte denmez hani. öyle saldım çayıra mevlam kayıra hesabı. şimdi balkonun yağmur almayan yeri ne koydum. ekstradan bir vitamin falan filan vermem gerekmi. lütfen acil cevap yazın. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-12-2015
|
1 sene sonra Avokadom
Alıntı:
1 Sene aradan sonra foruma yeniden giriş yapıyorum. Sayın Jakin cevabını için teşekkür ederim. 1 Sene aradan sonra tekrar avokadomun son halini fotoğraflarıyla gönderiyorum. Yorumlarsanız sevinirim gördüğünüz eksikleri vs. Yaprak uçlarındaki kahverengileşmeler neden kaynaklanabilir acaba. Budamam gerekir mi tavsiyeleriniz nelerdir? |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2020
|
Ben e 1 yıl kadar önce çekirdekten yetiştirdim. Şu an 120 cm boya ulaştı ve 4 yana 30-60 cm aralığında yan dalları da çıktı. Budama konusunda pek bir şey göremedim şu aşamada budamak gerekir mi ya da nerelerden budama yapmak gerekir? Ayrıca aşı konusunda da doğru zaman nedir şu aşama uygun mu yoksa bir süre daha beklemeli mi? |
|
|
|
![]() |
|
|