![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
selam artık bende yazışmalara katılacağım herkese selamlar her konuda bana soru sorabilirsiniz genelliklede avokado ve meyve bitkileri ile ilgili... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
|
bende 4 ay önce tohumu ekmiştim. geçen hafta çıktı 4 tane dal çıkıyor gerçekten çok güzel her gün güneş görüyor. 3 günde 1 suluyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2007
|
Sevgili adabayrakoğlu, Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Oğlunuza acil şifalar diliyorum.Geçmiş olsun. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2007
|
Daha bir haftadır suda toprağa ekmek için erken mi acaba?
Avakado çekirdeğim anlattığınız yöntemle bir haftadır suda ama bi gelişme yok. Sadece su dışında kalan, üst kısmı sanırım susuzluktan dolayı çatladı ama kök aynı boy duruyor ![]() Toprağa eksem süreç hızlanırmı? Yoksa bardak içinde bırakmaya devam mı? Saygılar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın spring fotoğraf yükleme imkanınız varsa daha doğru yanıt alırsınız diye düşünüyorum. Benim avakadom en az 20cm kök saldı ve 15 cm civarı filizlendi ben ondan sonra ektim. Şu anda 65-70 cm civarında. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
meyve tohumları yapısındaki sert kutikula tabakasından dolayı çatlamazlar. ancak ayrılırlar. avokado tohumu 2 parçalı olup içindeki embriyonun gelişmesinden dolayı çatlamaktadır. korkmanıza gerek yok. siz suyunu 2 günde bir değiştirin ve ılık bir yere koyun yeter. ayrıca dış tohum çenekleride bitki fotosentez yapmaya başladığı dönemlerde atılır. umarım yardımcı olmuşumdur. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
|
çatlamaya başladı :(
bir haftadan fazla oldu kökte gelişme yok ama tepesi çatladı, bir kaç güne kalmaz ikiye ayrılır gibime geliyor ![]() saygılar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Spring minicik bir kökünüz olmuş tebrikler yalnız bardaktan pet sişeye geçirin bence. Çok ucun ucuna duruyor. Zaten çok hızlı büyüyor. Ben ikiye ayrılmaması gerekiyor diye biliyorum. Çekirdeğe bir paket lastiğini sıkmadan geçirin. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
|
Tam 12 oldu bardağın içine koyalı. Sanki o minik kök ilk günden beri var. Pek geliştiğini sanmıyorum, sadece ikiye ayrılmaya başladı. Ufak bir saksıya ekmeğe gerek varmıdır? teşekkürler |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
|
valla iç kısmında pek birşey görülmüyor ![]() çürüyene **** ikiye ayrılana kadar beklemeyi düşünüyorum. Kısmet artık ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
AVAKADO için, Aklıma takılan birşey var. Çekirdekten üretilen meyva ağaçlarının meyva veremeyeceği **** aynı lezzette meyvayı vermeyeceği, bunun için muhakkak aşı yapılması gerektiği doğru mu ? Aşı için bu avakadonun birebir özellikte olan aşıyı nerden bulucaz ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zaten İstanbul veya İzmit'te dışarıda yaşayacağı da şüpheli. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Mahir arkadaşım, üzüldüm bak şimdi... Hayatımda ilk kez bir avakado yedim. İthal meyvalar cazip gelmemişti bana. Taa ki burada okuyup,merak duyana dek. Sonra, dün aldım ve yedim. Tadını çok beğendim. Peki ne olacak şimdi. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fidanını(saksıda da olsa) görmek, yetiştirmiş olmak bile güzel değil mi? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
|
sizce gelişme doğru yoldamı?
bir ayı geçti gibi resimle görüldüğü gibi kök iyi güzel gelişiyorda yukarda pek bi hareket yok. nerdeyse ikiye ayrıldı ayrılacak? daha bekletmek gerekiyormu suda? Saygılar |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
bu duruma kaç ayda ulaştı **** yılda? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
|
Daha öncede resmini yollamıştım. Halen aynı şekilde duruyor. Resimler daha önce yazdığım yazılarda var. Ne yapmalıyım? Biraz daha sabırmı dersiniz? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Yıl olmadı. 4-5 ay gibi bir zaman oldu herhalde. Sıcak odada duruyor, çimlenirken de sıcak odadaydı. Suyunu ara ara değiiştirdim. Hergün gözüm üzerinde bekledim. Tohumun alındığı meyvenin olgunluğu da önemliymiş. Öyle yazıyordu ilk sayfalarda. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Haklısınız Mahir bey.. Hatta şöyle de diyebiliriz; ** Fidan değil, Filizini görmeden paça sıvamak diye buna denir Filizi görünce fidan diye tuttururum, Fidanı görmek nasip olursa da ağaç, ağacını görürsemdeee hani bunun meyvası diyeceğim ))İnsanız işte. Merak ve isteklerimiz bitmez ki ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2006
|
Avokadomun yaprakları kuruyup düşüyordu ve artık açmamış tomurcuklarda kuruyordu, ben de tam ortadan kestim şimdi iki yerden sürdü bakalım ne olacak. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
avakado
Klimalı odadaysa klima kurutuyordur. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2006
|
Klima yok da evim aşırı sıcak oluyor bir ihtimal ondandır diyorum, sizinkiler nerede duruyor direk güneş alıyorlarmı yoksa balkona mı koysam ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|