agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Egzotik Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni46Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-11-2009, 19:07   #691
Ağaç Dostu

sındırgılı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-12-2007
Galeri: 13
Perlitte köklendirmeye aldığım çelikler,Tüm gözler patladı ama köklendilermi bilmiyorum.1 hafta daha bekleyip,köklenmişseler saksılara alınacaklar,

Eklenen Resimler

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2009, 19:17   #692
Ağaç Dostu

Süha Şendoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2007
Galeri: 38
Sevgili Nariçi,
Haklısın bahçede fazla dayanacağını bende tahmin etmiyorum bahçeye aktarmada biraz geç kaldım.

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2009, 19:27   #693
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Perlitte köklendirmeye aldığım çelikler,Tüm gözler patladı ama köklendilermi bilmiyorum.1 hafta daha bekleyip,köklenmişseler saksılara alınacaklar,
bence perlit gibi meteryelerde köklendirip sonra parsellere dikmek iyi olmaz
küçük kutucuklara ayrı ayrı dikip daha sonra toprağanı düşürmeden kutucuklardan direk parsellere dikmek başarıyı arttırı kantindeyim

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2009, 20:34   #694
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2009
Galeri: 1
Hiçbir özel işlem uygulamanıza gerek yok ben meyvelerin ağırlığından kırılan dalları kesip su şişesine koymuşdum, sonrada hiç bakmamıştım. Dün bir baktım ki çeliklerin hepsi köklenmiş, hemen sudan çıkartıp ekimini gerçekleştirdim.

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2009, 21:45   #695
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Galeri: 70
Sayın Sındırgılı ve Sayın İdris Şenol perlitte köklendirme konusunda biraz daha bilgi verebilir misiniz? Mesela perlitte köklendirme de perlit içerisine başka bir madde ilave edilecek mi? Perlitte köklendirmede perlit içine dikimden önce ve dikimden sonra perlit nasıl sulanmalıdır? Bu konularda bilgi verirseniz mutlu olurum. Zira sizden öğreneceğim bilgiler ışığında bende bu yöntemi denemek istiyorum.

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2009, 15:34   #696
Ağaç Dostu

Süha Şendoğan's Avatar

On gün önce bahçeden seyrelttiğim dallar normal katkısız tekrar köklendiler perlite ihtiyaç kalmadı tabi hava şartları uygun gitmesi işi kolaylaştırdı.

Eski 28-11-2009, 17:39   #697
Ağaç Dostu

sındırgılı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-12-2007
Galeri: 13
Elimde perlit olduğu için onda köklendirdim.Şimdi onları ufak saksılara şaşırtacağım.Köklenmeleri için özel bir uygulama yapmadım.5 litrelik pet su şisesini ikiye böldüm.perlite dalları diktim.Üzerini kesilen parçayla kapattım.Sprey sulama yaptım.Havalarda şansıma sıcak gitti,köklendiler.Asıl bundan sonrası önemli.Bahara kadar evde kalacaklar.Sonra yerlerine dikilecek.Eğer yaşatabilirsem.

Düzenleyen sındırgılı : 28-11-2009 saat 18:25
sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 13:20   #698
Ağaç Dostu

Süha Şendoğan's Avatar

Balkondan bahçeye aldığım Pepinolar çok hızla gelişip çiçeklendi ve nihayetinde resimlerde görülen meyvaları oluştu.
Büyük olanı koparıp tadına bakmak kaldı.

Eklenen Resimler

Eski 12-12-2009, 16:12   #699
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2009
Arkadaşlar bende köklü satın akdığım pepino fidesinde gövdeden çıkan 10-15 Cm kadar sürgünleri sıyırtma yöntemiyle koparıp toprağa ekiyorum hepsi tutuyor. Biraz suyu fazla seviyor gibi. Bence bitkinin gücüne gitmesin ama arsız bir bitki . öyle fazla özen istemiyor.
Fazla soğuktan hoşlammıyor.10 derecenin üstü yetiyor. Herkese Selamlar....

amatör hobici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 16:39   #700
Ağaç Dostu

isolet's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2009
Benim pepinom ortasındaki dalı çok garip büyüyor idi bende onu koparıp yanına diktim. Bir de baktım ki tuttu. Ama pepinom çok dallanıp budaklandı. Bu bir sorun teşkil etmez dimi. Çünkü ben birinden tek dal aynı domates gibi yetiştirin dedi bana. Dallı olunca acaba meyvesi yerine yaprağına mı güç verir.

isolet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 16:52   #701
Ağaç Dostu

şahin05's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2009
Ticaretinide yaptığım bol sulu kavuna benzer bu meyvenin, şeker hastalığına iyi geldiği söylenir satıcılar tarafından, bu meyve antalya kumlucada bolca yetişir , bende sizler gibi heveslendim , fidesinden aldım getirdim ,fidesi canlı kaldı büyümeye meyletti ama , meyve felan veremeden rahmetli oldu.

şahin05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 17:06   #702
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Benim pepino kapalı balkonda olduğu halde yapraklarını birşeyler yiyor , ama ne olduğunu anlamadım.

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 17:18   #703
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Pepinonun saksısını içeri aldım, toprağına biraz kükürt ektim. İki gündür yaprakları sararmaya başladı! Dokununca dökülüyorlar, acaba neden?
Ortam değiştiği için mi?
Daha az güneş gördüğünden mi?
Kükürt koyduğumdan mı?
Bu durum da kuruma olasılığı var mı?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 17:25   #704
Ağaç Dostu

şahin05's Avatar

böcek tir.

Eski 12-12-2009, 17:26   #705
Ağaç Dostu

şahin05's Avatar

Bu bitki antalyada bile serada yetişiyor , gerisini varın siz hesab edin.

Eski 12-12-2009, 18:58   #706
Ağaç Dostu

tamaşa's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
Benim pepino kapalı balkonda olduğu halde yapraklarını birşeyler yiyor , ama ne olduğunu anlamadım.
Yaprakları kontrol ederseniz büyük ihtimal tırtıl yaprak renginde oldugu için zor fark ediliyor.

tamaşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 19:29   #707
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Olabilir sevgili Tamaşa tekrar kontrol edeyim teşekkürler

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 20:15   #708
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2009
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şahin05 Mesajı Göster
Bu bitki antalyada bile serada yetişiyor , gerisini varın siz hesab edin.
Sn. Şahin05,

Ama kış aylarında Antalya'da seralarda yetişmektedir, yazın ise marmara bölgesinde, kıyı karedenzide rahatlıkla yetiştirilebilmektedir, aşırı sıcaklarda ise çiçeklerin meyveye dönüşmemesi gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 20:21   #709
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Pepinonun saksısını içeri aldım, toprağına biraz kükürt ektim. İki gündür yaprakları sararmaya başladı! Dokununca dökülüyorlar, acaba neden?
Ortam değiştiği için mi?
Kükürt koyduğumdan mı?
Kükürt uygulaması hakkında kısa bilgi vermek isterim.
Toprağa verilen kükürt mutlaka toprağa karıştırılmalıdır. Kükürdün ilk gübre ile birlikte verilmesinde bir sakınca yoktur. Toprağa verilen kükürt toprak sıcaklığına, topraktaki kükürt bakterisi miktarına ve toprak rutubetine bağlı olarak birkaç aylık bir zaman içerisinde toprağın pH değerinin azalmasına sebep olur. pH değeri istenilen seviyeye indirilmiş toprağa kaç sene sonra kükürt uygulaması yapılması gerektiği sulamada kullanılan sulama suyu kalite özelliklerine ve topraktaki biyolojik aktiviteye bağlıdır.

Eski 12-12-2009, 20:26   #710
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Ortam değiştiği için mi?
Kükürt koyduğumdan mı?

Dış ortam sıcaklığı ile ev ortamı veya balkon ortam sıcaklıkları arasındaki fark aşırı derecede fark etmesi gerekmektedir pepinonun bu şekilde tepki verebilmesi için. Pepino aşırı sıcaklık isteyen bir bitki değildir, pepino çok nazlı bir bitkide değil, büyüdüğünü fark ettiğinizde yapmanız gereken kaliteli bir toprağa aktarmanız ve saksısını genişletmeniz yeterli olacaktır. İthal torfa diktiğim pepinolarım mükemmel bir şekilde geliştiler.

Eski 12-12-2009, 20:30   #711
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi isolet Mesajı Göster
Benim pepinom ortasındaki dalı çok garip büyüyor idi bende onu koparıp yanına diktim. Bir de baktım ki tuttu. Ama pepinom çok dallanıp budaklandı. Bu bir sorun teşkil etmez dimi. Çünkü ben birinden tek dal aynı domates gibi yetiştirin dedi bana. Dallı olunca acaba meyvesi yerine yaprağına mı güç verir.
Kes kes çelik yap hiç tutmam demiyor. Budamaya (Çileye çok dayanıklı...

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 20:33   #712
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Pepinonuzu zaman zaman büyüme hızına göre dallarını budamak suretiyle terbiye etmeniz gerekecektir, yaprakları kalınlaşan ve yeni filizler vermeye başlayan yıpranmış yapraklarını elle toparlamanız gerekmektedir. Tek gövdeylede çoklu gövdeler ile büyütebilirsiniz. Tabi tek gövdeyle meyve daha zengin bir şekilde topraktan gerekli besinleri alır.

Eski 12-12-2009, 20:56   #713
Ağaçsever

selmaa's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2009
Thumbs up Budama

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtuncer54 Mesajı Göster
Sn. tamaşa,

Biraz sıcak ortamda pepino çeliklerinizin tutma ihtimali her zaman için vardır, hayır meyva tutumu ile saksı arasında bağlantı kurmak doğru olmaz ama şöyle demiş olsaydınız meyvalarım küçük bunun nedeni ne olabilir? O zaman saksınızın hacmi küçük olduğundan meyve kendisine yetecek düzeyde topraktan verim alıyor diyebilirdim, ayrıca pepinoyu saksıda yetiştiren değerli üyelerimize tavsiyem geniş, hacimli saksılarda yetiştirilen pepinoların boyutları gözle görülür derecede verim değişimleri gözlenmektedir. Meyveler üzerinde gelişim halindeyken rahatlıkla budama yapabilir, kalınlaşmış yaprakları koparabilirsiniz. Bu konuda tereddütünüz olmasın uzun süredir bende pepino yetiştiriyorum.
Sayın mtuncer54 anladığım kadarıyla pepino her mevsimde budabiliyor her mevsimde de meyve veriyor. Deneme amaçlı bende saksıda yetiştirmek istiyorum.

selmaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 20:58   #714
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Teşekkür ederim, Sayın mtuncer54 ve Samsunlu55. Bu kışı atlatırsam bahara iyi olacaklar. Ben meyvelerden tohum da alıyorum, çimlenme başarılı olursa kışın fide koruma sorunu kalmaz. Ancak tohumdan çıkan yeni fideler aynı yıl meyve verir mi? Onu da deneyeceğiz.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 21:28   #715
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selmaa Mesajı Göster
Sayın mtuncer54 anladığım kadarıyla pepino her mevsimde budabiliyor her mevsimde de meyve veriyor. Deneme amaçlı bende saksıda yetiştirmek istiyorum.

Budama için tabi büyümenin olması veya gözlemlenmesi gerekmektedir.

Sakarya için yaz mevsiminde meyve tutumu daha kolaydır, kış mevsiminde ise bazı problemler ile karşılaşıldığı için yazın sonuna doğru meyve tutmuş fideler uygun ortamlarda (Seralar) yetiştirilebilmektedir. Yine dediğiniz üzere kışında yetişmiş oluyor. Saksıda pepino yetiştirmenizi tavsiye ederim.

Eski 12-12-2009, 21:31   #716
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Teşekkür ederim, Sayın mtuncer54 ve Samsunlu55. Bu kışı atlatırsam bahara iyi olacaklar. Ben meyvelerden tohum da alıyorum, çimlenme başarılı olursa kışın fide koruma sorunu kalmaz. Ancak tohumdan çıkan yeni fideler aynı yıl meyve verir mi? Onu da deneyeceğiz.
Bazısı tohumun biraz daha geç büyüdüğü söylüyorlar ben denemedim, çiçek açtığı sürece ve uygun sıcaklık değerlerine kavuştuğunda meyve vereceğini düşünüyorum. Aynı yıl meyve alabilirsiniz.

Eski 13-12-2009, 16:49   #717
Ağaç Dostu

isolet's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2009
Benim pepinomun üzerinde çiçek oluşumu var neden acaba? Ama ucu kurudu düzgün ısıyı sağlasa idim çiçek açar mıydı?

isolet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2009, 16:56   #718
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2009
Galeri: 5
Alıntı:
Benim pepinomun üzerinde çiçek oluşumu var neden acaba? Ama ucu kurudu düzgün ısıyı sağlasa idim çiçek açar mıydı?
Sayın isolet, havaların ılıman geçmesinden dolayı bitkilerde şaşırmış durumda!...

kalambaklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2009, 18:43   #719
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Pepino belirli sıcaklığa kavuşunca çiçek açma eğilimine girmektedir ama sonunu getiremeden güçsüz kalarak düşmektedir. Gün içerisinde ve gece saatlerinde sabit bir ısı ile kontrol etmeniz gerekecektir.

Eski 13-12-2009, 19:07   #720
Ağaç Dostu

siniroluyorum's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2009
Acaba pepino tohumlarını erken ekip zamanı gelince bahçeye geçirsem meyve verecek boyuta ulaşabilir mi biliyorsunuz kışları burada biraz sert geçiyor?

siniroluyorum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025