![]() |
|
![]() |
#151 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
tabi suyunu da ayarlayıp öyle dikeceğim birde pepino soguk havayada duyarlı bakalım hayırlısı olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Yukarıdaki fotoğrafları görmüştüm,benim kastettiğim en güncel haliyle çekilmiş resimlerdi.Üstteki resimlerde oldukça mesafeli çekilmiş meyvalardan.Üstlerinde mor çizgi var mı bilmiyorum.Fileden güneş alıyor olabilir ama direk güneş istediğini biliyorum pepino'nun.Madem bulunduğun yerde tanınmıyor pepino,bence daha fazla çiçeklenmesi için uğraşma artık,mevcut meyveleri bir an önce olgunlaştırıp civarda meyva tanıtımı ve pazarlaması işine el atmalısın,tanıtım için de numune götüreceksindir mutlak..Bunun için de direk güneş görmeli diye düşünüyorum pepinonun.Mor çizginin oluşmasıyla bitmiyor,ayrıca tümüyle renk değişimi de yapacak(yeşilden koyu kreme doğru)..Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
iki çeşit biri olgunu olan kırmızı örümceği öldürüyor digeri yumurtasını öldürüyor bu ilaçları ziraat ilaçları satan yerlerden bulabilirsin hatta arada bu ilaçı uygularsan örümcek olmaz sebze üretiminde iyi oluyor hiç kırmızı örümcek bulmuyor ****** aşırıya kaçmadan kullanmak gerekiyor 18 litlelik depo ya 10 veya 15 gram katılıyor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
dogru degilmi resimleri çekip yükleyeceğim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Arkadaşlar benim pepino çiçek açıyor ve sonra meyve tutmadan çiçekleri döküyor. Acaba tozlayıcı başka çeşit mi gerekli? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu.
|
zooteknist pepinolarının çiçeklerini dökmemesi için yapacağın birşey yok tozlasması için baska çeşit yok havaların sıcak olduğundan döküyor pepino sıcak ve soğuk havaya çok duyarlı ondan çiçekleri dökülüyor benimkilerde dökülüyor üzerine file çektiğim halde olumlu sonuç yok sonbahar aylarında meyve tutar havalar serinlemesi lazım yazın sıcak bölgelerde olmayacak gayet serin yerleri seviyor. Gündüzleri aralarını ıslatarak serinletebilirsen olur belki ama meyvesine su deyince leke yapıyormuş ben fazla ıslatamıyorum meyveler leke olacak diye sonbaharda olan meyveleri soguktan koruman lazım ama pepino koparıp koyarsan durduğu yerde olgunlaşıyormuş ****** yeteri kadar büyüdükten sonra koparmak lazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu.
|
meraba
arkadaşlar yeni meyvelerim ve yeni tutanlar ikinci resim çiçeğin meyveye döndüğü şekli sıcaktan dökülmez ise meyveye dönecekler büyük ihtimalle dökülmezler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu.
|
önemli değil ceveb için bilmediklerimizi paylaşacağız paylaşırsak daha iyi üretim yaparız bu resimlerde büyük olan meyvelerim yorumlarınızı da bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Pepino burada yetiştiricisi var yanlız fideleri biraz pahalı ben fideleri Trabzon'dan getirttim üye pepino61 bu işle uğraşıyor banada sn.iklimsiz tavsiye etti gerçi kargo ücreti biraz pahalıya geliyor ama pepino herzaman bulmak mümkün olmuyor.Seneye benim fideler meyva verirse tohum gönderirim inşallah.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kırmızı örümceklerle mücadelenizi neyle yapıyorsunuz ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu.
|
meyvelerim ve yeni diktiğim pepinolarım ve daha önce diktiğim pepinolarım bu resimler pepinolarımın bir kısmı birde arkadaşlar pepinonun tohumunu nasıl üretiliyor neresinden alıyorsunuz meyvesinde tohumu yok benim bildiğim tohum neresinden alındığını bilen varsa yazabilirmi simdi den teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Turco size söylemeyi unuttum Todor'un size sözünü vermiş olduğu bir adet pepino fidanı bende size kavuşacağı günü bekliyor, gelmeden bir gün önce söylerseniz işyerine getiririm benden alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
ben bu yazı gecirttikten sonra kışın sera ortamında devam edecegim, anladıgım kadarıyla sıcagı fazla sevmiyorlar çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda benimkiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Alıntı:
Benim gözlemime göre, sonbahar da meyve tutmuş pepino kışı bu şekilde bitki üzerinde geçerince, yani olgunlaşma süresi uzadığında tohumlar olgunlaşıyor. Yazın daha erken olgunlaşan pepinolarda tohum olmuyor, tabi bu tamamen benim gözlemim başka nedenlerde etkili olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu.
|
kırmızı örümçek için hexorun 5 ec farmec1,8ec birde basra olursa bu ilaç faydalı oluyormuş basudin bilinen bir ilaç ama fazla miktar atılırsa yakar dikkat edin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Bunlarda benim pepinolar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Özderede bir seradan birbuçuk ay önce 25 YTL ye alıp bahçeye diktiğim pepinomun o sırada ceviz kadar olan meyvaları şimdi portakal büyüklüğüne ulaştı.Bu arada tadına da baktık.Kavun ananas salatalık arası bir tat.Ama kavun kokusu ve tadı daha baskın.Şu anda yeniden çiçeklenmek üzere. Çiçek açtığında fotoğrafını yüklerim.Çekirdek pek hissedilmiyor sonradan mı oluşuyor bilemiyorum.Çağla çekirdeğinin evi gibi bir yumuşaklık var sanki ama daha oluşmamış.Şimdilik izlenimlerim bu kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
agaclar.net
|
Alışveriş yazışmalarını burada yapmamanız gerekiyor. Mesajları buraya taşıdım: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9425 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu konuda henüz acemiyim basra nedir acaba Adem bey ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu.
|
basra pepinonun üzeride siyah renk te böceklerdir bunu diyorlar veya yeşil renkte güllerin üzerinde çok olur bunlardan bahsettim bir çeşit böcek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Ağaç Dostu.
|
pepinocu
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu mesaj gözümden kaçmış bende merak ediyordum benim fide nerede diye. Nezaman müsait olursanız gelip alırım. Sevgiler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Yukarıda fotoğraflarını eklediğim pepinolarımdan birisini bugün dayanamayıp yedim.Tadı salatalık-kavun arası bir lezzete sahip.Her ikisini de çağrıştırıyor.Vakitsiz hasat edildiği için olsa gerek henüz tam tatlanmamıştı.Çok az pudra şekeri ilavesiyle tadı mükemmel oldu.Sanırım tam olgunlaştığında tadından yenmeyecek.Ayrıca içindeki çekirdek oluşumu bana seneye tohumdan üretme fikrine sıcak bakmamı da sağladı.Çekirdekleri tahminimden daha büyüktü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
selam adem09 benim pepinolar ağaç atında değil ama seyreltme yapmadım o doğru.Çiçek konusuna gelince ne zaman yapıyor bilmiyorum belki sizin de belirttiğiniz gibi sıcaktan etkileniyor.Deneye deneye bulacağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Pepinoyu çimlendirmemin üzerinden 2 ay geçtiği halde 5-6 yapraklı ve 4 cm bo yunda kaldı .Büyümemek için adeta büyük bir çaba içinde . Ne yapmam lazım ? Büyütebilen arkadaşlar var ise yardım rica ediyorum ! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|