![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-12-2009
|
Alıntı:
Sevgili Mtuncer54 Elimde şuanda guava,tohumları var onları şimdi eksem olurmu? Guavalarınız çok güzel güle güle büyütün. Nasıl ekmem gerekiyor onuda söylerseniz çok memnun olucam. BİRAZ FAZLA SORDUM GALİBA? ![]() Bilginize şimdiden teşekkürler. Sevgiyle kalın. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Biraz araştırırsanız forumda tüm bilgiler var... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Mesajınızı şimdi gördüm, Guava tohumlarını sera ortamında, belirli ısıda tutarak ekiyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım ama ev ortamında biraz daha sıcak ortam gerekmektedir. Ama yine denemek isterseniz ben cocopeat ve tatlı su kumunu kullanarak bir karışım oluşturuyorum. Kum yerine perlitte tercih edebilirsiniz. Tavsiyem 3 ölçek cocopeat veya torf kullanıyorsanız 1 ölçekte perlit veya tatlı su kumu kullanabilirsiniz. Tatlı su kumunun çeliklerde köklendirmeye olumlu etkileri bulunmaktadır. Bu karışımı viyollere aktararak guava tohumlarını 1-2 gün nemli peçetede bekletiyor daha sonra viyollere aktarıyorum. Bilgilerim dahilinde yardımcı olmaya çalışacağım. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-12-2009
|
Sevgili Mtuncer54 Verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim.Bilgiler dogrultusunda tohumlarım bu gün toprakla buluştular. Tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum. Sevgiyle kalın. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
İnşallah tüm tohumlarınızdan çok güzel sonuçlar alırsınız. Saygılarımla. |
|