![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Sayın cennet bahçesinin yolladığı bütün tohumlar çimlendi ve toprak üzerine çıkmaya başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
akdeniz iklimi hariç guava meyvesini yetiştiremessiniz. batı karadenizde kışlar çok sert geçmeyip 1 mt guava donuyorsa iç kesimlerde hiç yetişmez . iç mekanda yetiştirdiğim üç adet guavayı hangi şartlarda büyüdüğünü bilmediğimden dış ortamda (kışın) donmasına neden oldum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
dışarıda ama üstü kapalı idi her halde guavada begonvil gibi soğuğa gelmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Gerçekten çimlendirmeniz beni çok mutlu etti. Güle güle büyütün. İyi bayramlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Saygı deger romantik! Öncelikle Ailenizle Huzur icinde bir bayram gecirmenizi dilerim Guava Hakkında bir bilgi almak istiyrum! yardımcı olursanız mutlu edersiniz! Guava tohumlar topraga ekildikten sonra ne zman sasirtma yapilmalı! ? hangi mevsimde toprakla Bulusturulmalı? ben ekmiş bulundum ve su an boylarti 5 cm civarına geldiler ne yapmamı onerirsiniz? ne zmana kadar beklemem uygun sasirta işlemi icn saygılar. Sayın triple, Bende Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar. Ailenizle birlikte sağlıklı-huzurlu ve mutlu günler dilerim. Guava Tropik bir bitki olduğundan havalar ısınınca dikim uygundur. Nisan ayı gibi. Ama siz dikmiş ve 5 cm boya ulaştırmışsınız bu zamanda büyümesi yavaş olacağından, saksınız yeterliyse belli bir süre bekleyin Mart ayı gibi havalar tam ısınmadan şaşırtma yapmanız bence daha mantıklı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sayın kuyucu gönderdiğiniz guava tohumlarından iki tanesi çimlendi diğerleri de sanırım yolda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Edirne' de yetişmez. İç mekanda denemenizi öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Evet donlarda kuruyor. Yazın tekrar filizleniyor ama bu sürekli tekrar ettiğinden fidan bir türlü gelişemiyor. Bunun yerine size Bodur Guava öneririm oda ortamında az büyüyen. Tohumunu ilgilenen arkadaşlara sormak lazım. Bende 2 adet fidan vardı , 1 tanesi odamda ve gayet sağlıklı, hatta bu sene çiçek bile açtı ama meyve vermedi. Diğeri ise maalesef geçen kış pencereyi açık unuttuğumuz için soğuktan donup kurudu. Bunları Guava' nın ne kadar hassas olduğunu göstermek için anlatıyorum. Bodur Guava' lar 10 derecenin altında hayatta kalmakta bile zorlanıyorlar. Diğer taraftan, Yalova' da dış ortamda dikili olan sarı Guava' lar kışın kar yağmamasına rağmen uçları donar iken daha tropik olan pembe guavalar ise kışı çok rahat geçirdiler. Fakat gelişimleri çok yavaş. Faydalı olmuşumdur umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2010
|
Guava
saksıya guava ektim, tek tane olur mu? 2 3 tane beraber mi yetişir? bir filizi ne kadar büyükken kesip ekebilirim? lütfen yardımcı olun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Yeni Üye
|
bana guava tohumu gönderebilecek var mı? nasıl? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Yeni Üye
|
mümkünse sarı guava |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Tam anlaşılmıyor! Filizden maksat nedir? Mevcut fidanın sürgününden mi demek istorsunuz.! Bu durumda tohum değil çelik dikiminden soruyorsunuz! dal sürgününden dikmeye çelik köklendirme deniyor. Bu da ekim değil dikimdir. Bu konuda önceki mesajları baştan itibaren okumanızı tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Çimlendirdiğim Guava tohumları uzun zamandır böyle duruyorlar yaprak vermeden nedeni ne olabilir acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Kış sezonunda bitkilerin gelişimi yavaş olduğu için olabilirmi acaba sayın Günebakan . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Olabilir sn Cennetbahçesi teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. kuyucu'nun göndermiş olduğu Guava tohumlarından 2 adeti çimlendi yaklaşık 5-6cm boya ulaştılar, serada bu aylardada büyümeye devam etmekteler, yarın fotoğraflarını çekip foruma yükleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu.
|
Isının etkisi malum bitkiler üzerinde önemli bir şekilde farkedilmektedir. Kış aylarında büyüme minimum seviyede. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Maaşallah nazar değmesin sayın mtuncer54. Sıcak havalarda çok hızlı büyüyeceklerinden emin olabilirsiniz. Şu sıralar sadece sıcak tutun yeter. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu.
|
Amin Sn.Kuyucu, eksik olmayınız, evet sera sıcaklığının yeterli geldiğini düşünüyorum. En önemli noktada bu dönemde havaların don yapma tehlikesine karşı ortam sıcaklığının iyi derecede sehir etmesi.Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2010
|
meraba ben guava fidanı almak istiyorum kredi kartıyla izmir seferihisardayım burda olursa daha sonra 15 tane alıcam bana detaylı bilgi verirmisiniz bekliyorum teşekkürler kenan-salman@hotmail.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Öncelikle hoşgeldiniz, forumda arıyorum kısmına bu arayışınızı tüm ilgili kişilerin görmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca foruma yeni kayıt olan üyelerimizin bu kısımda kendilerini tanıtmaları gerekmektedir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2009
|
Merhaba arkadaşlar, Ben guava meyvesini arıyorum,papayayı carrefourda buldum fakat guavaya rastlayamadım,İstanbul'da guava meyvesini bulabileceğim bir adres varmı önerebileceğiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-12-2009
|
Alıntı:
Sevgili Mtuncer54 Elimde şuanda guava,tohumları var onları şimdi eksem olurmu? Guavalarınız çok güzel güle güle büyütün. Nasıl ekmem gerekiyor onuda söylerseniz çok memnun olucam. BİRAZ FAZLA SORDUM GALİBA? ![]() Bilginize şimdiden teşekkürler. Sevgiyle kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|