![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
Sayın cağatayyücel, guava'nız tam ölmemiş korkmayın.Sadece gövde soguklardan biraz darbe almış ama yine dibinden filizlenir, çünkü aynısı benim başıma geldi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
/
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
bu habere sevindim. peki meyve verir mi desem çok mu ileri gitmiş olurum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Çin Guavası denilen yeni bir tür fidan getirdim. Söylediklerine göre 1,5-2 m ' yi geçmiyormuş. Minyatür bir Guava türü. Yakında resmini çekip siteye koyacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Merakla bekliyoruz.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
/
|
sayın kuyucu meyveleri de mi küçükmüş? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
çok özel bişi sitemiyor, ancak biraz geç çimleniyor guava. torf bol nemli olsun. bir de ben genel kalorifer peteğinin üzerinde tuttum. çilek guavasını ise arkadaştan aldın onu çimlendirmedim. ancak o da aynıdır büyük ihtimal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Çin Guavası
Arkadaşlar bunlardan 2 tane getirebildim. Gelişimini takip edip herkesi bilgilendireceğim. Hem yaprakları çok küçük hem de meyvelerinin küçük olduğunu söylüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Yaprak yapısı ve şekli farklı.Değişik bir tür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
/
|
sayın kuyucu bu olabilir mi acaba sizin guava (Psidium cattleianum littorale) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Satan kişi bana boyunun en fazla 2m olduğunu söyledi. Psidium cattleianum littorale 6m ye kadar uzayabiliyor benim bildiğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Sayın Mahon67 arkadaşımızdan sonbaharda aldığım, kışın soguklardan etkilenen saksıdaki sarı Guava yaprak diplerinden yeni sürgünler vermeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2006
|
Tohumu nasıl ekmelı
GUAVA ToHUMU VAR ELIMDE EKCEGIM AMA EKMEDEN HERHANGI BIR ISLEM YAPMAK GEREKIRMI TOHUM KAC DERECEDE FILIZLENIR. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
/
|
bahçede ekili olan guava tamamen kurumuş kökleri bile kurumuştu. Saksıda olanın yaprakları döküldü ama şimdi yeni sürgünleri var. Kışın üzerlerini basit bir sera ile örtersek yaşayabilirler bu sene de onu deneyeceğim inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Alıntı:
Benim Guavalarda soğuktan yaprak dökmüşlerdi, üstlerindenn hafiften budama yapmıştım, şimdi (havalar ısınınca )her yerinden yaprak patlatmaya başladı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Sera ortamında diğer bitkilerle aynı miktarda sulama yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Pembe ve Sarı Guava ile ilgili son gözlemler
Arkadaşlar, 2 yıl süren yetiştirme çalışmaları sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum. Yalova iklimiminde 1,5 yıllık bir Sarı ve 2 tane de Pembe Guava fidesini kışın dahi (gerçi bu kış pek kar yapmadı) dış ortamda bıraktım ve sonuç olarak Sarı Guavaların yapraklarının dökülmesi dışında hala canlı olduğunu ve tomurcuklarından tekrar patlattığını gözlemledim. Daha dayanıksız olmasını beklediğim Pembe Guavalarda ise yapraklarındaki renk değişimleri dışında bir etki göremedim. Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi, eğer 2-3 yıl sera ortamında fidanları muhafaza edersek bitkinini dayanıklılığı artacağı için dış ortamda daha iyi yetişeceklerdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Apartmanın arka avlusunda saksı içerisindeki sarı guava fidanları eski yapraklarını döküp yeni dal ve yaprak çıkarıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Bahçemde hem 2 sarı guava, 1 adet çilek guavası fidanı var. Ayrıca PSIDIUM guineense "Guyana guava", PSIDIUM cattleianum "Strawberry guava", PSIDIUM guajava "Guava" ve ismini şimdi hatırlayamadığım bir iki türü daha çimlendiriyorum. Çimlendirmesi çok basit, kilitli poşette nemli kağıt havlu ile kalorifer üstünde yaklaşık 2 haftada çimleniyorlar, kök sürgünü hemen oluşup, gövde fotosentezle yeşillenmeye başlıyor. Bunda sonra küçük viyollere aldım. Çimlenmesi en kolay tohum cinsleri olduğunu söyleyebilirim. Bu cinslerden biri oldukça iri fakat bunlar henüz çimlenmediler, yakında fotolarını ekleyeceğim. Benim de kanaatim fidan 3-4 yaşına gelne kadar kesinlikle soğuktan korunmalı. İster sera içine alınmalı isterse fidanın etrafı balonlu naylonla sarılmalı, tabi bitki havasız kalmayacak şekilde olmalı. Aydında bazı hassas limon fidanlarını bu şekilde korurduk. Yakında çimlenen tohumların fotolarını ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar; geçen yıl benim guavam bol bol meyve vermesine rağmen bu yıl sadece bir tane meyve oluşturdu. Geçen haftaki çok şiddetli rüzgar sonucu onu da döktü. Sonuç olarak bu yıl şifa niyetine de olsa bir tane bile guavam yooook. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
tadı neye benziyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
bilgi verecek arkadaşları bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Sayın karagoz, Daha önceki sayfalarda tadı ile ilgili bilgiler olması lazım. Eğer bulamazsanız anlatmaya çalışırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaçsever
|
benim guavalarım
tropik seradan fidan olarak aldığım guava önce tüm yapraklarını dökmüştü. kaybettim diye düşünürken yeniden filizlendi. şimdi yaprakları hızla büyüyor. ama ilginç bir şekilde dallanmıyor. dallanması için ne yapmalıyım.? ayrıca tohumdan ektiğim guavalar büyümeye başladılar. ama çok zor büyüdüler. neredeyse 5 ayda bu duruma geldiler. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Nihayet Şubat ayı sonunda ekmiş olduğum 5 adet kırmızı guava tohumundan 2 tanesi çimlendi. Geçen süre tam olarak 3 ay. Dile kolay, bir ara çıkarıp atmayı düşünmüştüm. Tohumları ekmeden önce epey zımparalayıp inceltmiş, daha sonra sıcak suda 24 saat bekletmiştim. Darısı tohumdan deneyenlerin başına ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Ben de kilitli poşet içinde çoğu guava türünü bir haftada çimlendirdim ancak viyole alınca nerdeyse hiç büyümüyor. 2 cm büyüklüğünde fidecik şekliden öylece duruyor, şaştım kaldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|