![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
syn nariçi, o resimdeki feikolar saksıda oldugu için meyveleri küçük. Toprakdaki fekio'larımızda meyvelerimiz, armutun yarısı kadar ve doyurucu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
/
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
sayın kuyucu nereden getirtiyorsunuz? Ve bu türlerin isimleri nedir acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Türler, Apollo ve Triumph . Getirtmek için birkaç yerle konuşmalarım devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Apollo ve Triumph |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
Amerika'da en popüler çeşidin "Nazemetz" olduğunu okumuştum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
/
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
sayın kuyucu eğer fazla getirtebilirseniz bende satın alabilirim. İnşallah getirtirsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız Selçuk Bey , Nazemetz de diğer önemli bir tür. İnşallah en kısa sürede temin edebilirim. Şu anda almayı düşündüğüm yerde üretimde görünüyor. Satışa çıkar çıkmaz getirteceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2008
|
arkadaşlar sayın hulusi samancı bana dun 4 adet faijo yolladı bugün dıktim gerisi allaha kaldı nasipse yeriz.. bu arada ben Ordu'ya diktim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Arkadaşlar feijoanın tadı müthiş, yemeyen arkaadaşlara mutlaka tavsiye ederim. Bir abimizin 40 adet arazide 3 yaşında feijoa ağacı vardı, bu sene 10 ağacı meyve vermişti, yemek nasip oldu. [Kaymak Ağacı] neden dediklerini çok güzel anlamış oldum. Ekmeğin üzerine sürün yeyin diye boşuna dememişler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar maalesef Avustralya' da Feijoa fidanlarını satın almama rağmen, kargo şirketleri kabul etmediği için getirtemedim. Bu konuda benimle tecrübelerini paylaşabilecek arkadaşlar varsa çok sevineceğim. Aksi takdirde Avustralya' ya gidip bizzat getirmeyi bile düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Sayın kuyucu, bahsettiğiniz feijoa çeşitlerini bende aramaktayım. Ama yurt dışından nasıl getirtebiliriz bilemiyorum. Acaba bu çeşitlerden aşılamak amacıyla çelik getirtebilirmiyiz. Belki bu, daha rahat getirtilebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Alıntı:
İlk siparişler benden olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Benim romatikten aldığım kaymak fidanları kapalı yerde bulunuyordu, yeni sürgünlerini vermeye başladılar, arada iyi havalarda güneşe-açık havaya çıkarıyorum. Bir kaç yıl iyice kuvvetlenince bahçeye dikmeyi düşünüyorum. Hava şartlarına dayanabilsin diye! Ne dersiniz bu ağacı iyi tanıyan arkadaşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Türkiye'de (bildiğim kadarıyla) cins feijoa yok. Olan fidanların hepsi tohumdan yetişme ve özellikleri birbirinden farklı. Yalova'daki enstitüde bile durum aynı. Belkide dediğiniz gibi yurtdışından gelen birisine beraberinde getirmesini rica etmek en pratik çözüm olabilir. Kolay gelsin, Haberlerinizi bekliyoruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Yalova' daki enstitüye bende mail atmıştım. İtalyadan getirtme şansınız varsa orda mevcut olduğu doğrultusunda yanıt aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Selim-i Ahir, Şu anda benim 20 civarında dikili Feijoa fidanım var fakat. Pek ticari çeşit olduğunu sanmıyorum. egome 'nin dediği gibi İtalya' yı da kontrol edeyim, olmazsa Avustralya 'ya gidip kendim getireceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Siz getirin çoğaltın bizede satarsınız.Haberlerinizi bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Feijoa meyvesinin hem tadına bakmak hemde tohumunu almak için meyvesini nerede bulabiliriz. Arada büyük marketlere bakıyorum ama henüz rastlamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Sayın mtuncer54, Feijoa ticari olarak henüz tanınmış bir meyve değil (Türkiyede) ama ben eminim ki ticari tür getirilip üreticiliği başlandığında en az Kiwi kadar popüler olacaktır. Fidesini satan çok sayıda arkadaş var ama daha önce belirttiğim gibi bu satılan türler daha çok peyzaj amaçlı, çiçeklerinin olağanüstü güzel olmasından ve her daim yeşil bir ağaç olmasından dolayı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Kaymak ağaçlarım açmaya başladı.Meyve tutar mı bilmiyorum.Ama gerçekten çiçeğinin güzelliği bile yeter .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim.Toprağı devamlı nemli bırakıyorum.Toprak çok kuruduğu zaman yaprak kuruması oluyor.Fidan gübresi veriyorum.15 günde bir 1 çay kaşığı. Bu gübre humuslu toz ve top şeklinde .Arada yapraklara su püskürtüyorum.Umarım en yakın zamanda sizinkide açar.Gübreden bulamazsanız haber verin yollarım . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Gübre içeriği için aldığım yere gitmem lazım.Çuvaldaki bilgileri alır sizi bilgilendiririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar nihayet ticari türler geliyor . İnşallah gelecek hafta elimde olacaklar. Meyvesi ile ilgili olarak da bu sene isteyen arkadaşlara kısıtlı miktarlarda şimdiden rezerve ederek satmayı planlıyorum. Meyveler Kasım ayı gibi hasat yapılıyor. Fidanları ise bu yıl talep toplayıp yine sınırlı sayıda isteyen arkadaşlara yıl sonuna kadar ulaştıracağım. Satış kısmına ayrıca bu konu için başlık açacağım. bilginize |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaçsever
|
Çok güzel bir haber Sn. Kuyucu. Hangi türleri getiriyorsunuz acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|