![]() |
|
![]() |
#451 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
2 Ay önce çimlendirmeye aldığım Feijoalar, Bundan sonra gelişimleri hızlanacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
/
Giriş Tarihi: 28-04-2010
|
sayın romantik çimlendirme hakkında bilgi verebilirmisiniz.takip ettiginiz yolu anlatabilirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Alıntı:
Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Ağaç Dostu
|
Bütün arkadaşlara feijoa konusunda bir tavsiyeyi tekrar hatırlatmak istiyorum. Sanırım daha önce ki mesajlarda sayın romantik de belirtmişti. Feijoalar yanmış hayvan gübresini çok ama çok seviyorlar. Ben bu yıl denedim çok güzel sonuç aldım. Benim feijolar bu yıl müthiş gelişiyorlar. Bu yüzden herkese tavsiye ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Ağaç Dostu.
|
Tohumdan bitki çimlendirmedeki esas kurallardan biri tohumların tazeliği, 2. Kural ise tohumları büyüklükleri kadar çukur açmak. Fazla derine giden tohumlar çok uzun zamanlarda çimleniyor veya çimlenmiyor. Sulamayı ihmal etmemek. Birde yapabilirseniz, ektiğiniz tohumları günün en sıcak saatlerinde sulamak, çimlendirmeyi artırır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Ağaç Dostu
|
Sayın romantik açıklaman için teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2009
|
Sayın romantik. kaymak ağaçlarımın ikisi de aynı boyda. fakat bir tanesinde onlarca tomurcuk variken. diğerinde hiçbir tane yok. nedeni ne olabilir acaba!.. Birde çiçek açan ağacımın meyve tutma şansı ne kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Tek çiçek açan bir bitkide meyve alabilmek için bitkinin tozlamasına yardımcı olmanız gerekmektedir. Bu işi de suluboya fırçası ile siz yapacaksınız. Bütün çiçeklere tek tek süreceksiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemde 3 adet var. 3 senedir meyve veriyorlar. Mükemmel bir lezzeti var. boyları 2 myi geçti. Ağacın yayılımıda 2.5 m civarında. Karadenizede uyumlu. Bizimkileri ruslardan almıştım.6 sene önce.30 cm. idiler. Son 2 senede B5A kullandım verımde arttı Bu meyvaların verebilmeleri için aynı bahçede en az 2 adet olması lazımmış. 1 adet verimsiz oluyor. Bu türler birbirini çaprazlama döllüyormuş. Tek olupta verim alanı duymadım. Örnekleri var. Bende çelikleme yaptım hormon ile ve tuttular. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
|
Benim de tek fidan da çiçeklenme var, diğeri ancak kendisini toparlıyor. Bugün kulak temizleme ile tozlama yaptım, fakat ümitli değilim. Sonbaharda ondan da çelik almalı. Gerçekten de çiçekleri güzelmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2008
|
Benim fejoyaları hafta sonu ziyaret ettim. Tam çiçeklenme dönemindeler. her ikisi de çiçek ve meyve bağlamaya başlamıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
/
Giriş Tarihi: 08-06-2010
|
arkadaşlar bende resimleri ekleyecegim ama bu sene fejıolar oldukça iyi gelişiyorlar.oldukça iyi verim alacagız sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
/
|
havalar yagmurlu gidiyor.gübreyide yeni verdim.oldukça iyi görünüyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Umutlarımı, şimdiden bir dahaki seneye taşımam gerekiyor.. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Hepsi çok güzel görünüyor.Çiçeklerini görmek bile güzel.İnşallah meyve tutumu olur. Başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
/
|
çiçeklenme oldukça güzeldi.fakat meyve tutumu aynı güzellikte olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Bunlar da benimkiler, bu kis cimlendirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
/
|
sanırım tasıyamayacagı meyveleri üzerinde tutmuyor.bende yakın takibimi sürdürüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Merhaba arkadaşlar.Resimdeki ağaç acaba kaymak ağacımı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Pek benzemiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2008
|
Benim bildiğim feijoların yaprak yapısı daha kısa ve biraz daha daire şeklinde, gövdeside kahverengi ve odunsu oluyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-08-2006
|
Benim sayın romantikden aldığım bir feijom var. Tozlaşmasında sorun olmaması için farklı türler birlikte yetiştirilmesi öneriliyor ama ben mevcut ağacın türünüde bilmiyorum. Rastgele başka bir feijo ağacı dikmem yeterli olurmu? Kendine verimlidir denilmiş ama tek ağaçtan verimli olmasada meyve alınabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın acroparpa, Feijoa ağacı çok güzel çiçekler açar ama bu çiçeklere ne hikmetse arılar gelmez, bu yüzden tozlandırmayı artırmak için 2 ağaç öneriyoruz. 2 ağaçta rüzgar ve sinekler tozlanmayı sağlar. Tek ağaçta çiçek açar, tek ağaçtanda meyve alabilirsiniz. Tek ağaçta açan çiçeği, sulu boya fırçası ile çiçeklerine tek tek sürerek tozlanmayı siz sağlayabilirsiniz. Feijolar tohumdan yetiştirildiği için, hepsi farklı tür çıkacaktır. Tohumdan dikilenlerin meyve yapısı, şekli ve tadıda birbirinden farklı olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Ağaç Dostu.
|
İşte size doğanın mucizesi Feijoa, Tohumdan dikilen 3-4 aylık bitkilerimden bir tanesi boyuna posuna bakmadan çiçek açmaya çalışıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın musa 78, Feijoanızın gelişimine sevindim. Feijoalar Haziran ayının ortasında çiçek açmaya başlarlar. Sizin Feijoa bu sene süpriz yapması çok zor. Ama gelecek yıl mutlaka sizi bol çiçekli bir şekilde karşılayacaktır. Sağlıcakla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|