![]() |
|
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
|
Alıntı:
Muz Enzimi, Yaklaşık 10 tane muz kabuğunu ( ben Anamur muzu kullandım..) ve 2 tane muzu küçük küçük doğradım (blender dan da geçirilebilir), 5 litrelik bir pet şişeye, 2 gün dinlendirilmiş suyun içine attım. 2,3 dilim ekmek, 2,3 kaşık yoğurt, 1 çy bardağı kadar pekmez ve 2 kaşık EMA koyup güneşe bıraktım. Ağzına, iğneyle delinmiş bir balon kapattım ve balonu çıkmaması için sıkıca bağladım. Yaklaşık 1,1.5 ay sonra, Gaz çıkışı bittiği zaman olmuş demektir. Sulama suyuna 5 lt.ye 1 çay bardağı ölçüsünde karıştırarak verdim. EMA yoksa da fark etmiyor. (veya 1 çay kaşığı kuru maya diyor konunun uzmanları) İçine biraz yonca yaprağı veya teze ot da konursa, azotta sağlanmış olur.Ayrıca muz potasyum ve azot içeriyormuş,ben de buradaki arkadaşım agozceden öğrendim ![]() Bu arada küçük bir not benim bitkilerde arada bir soluyor gibi oluyor,sonra canlılaşıyorlar,ilkbahara kadar bir şekilde dayandırmaya çalışacağım onları;siz de dayandırabilirseniz bir sorun olmaz bence ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|