Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi crazytutor
Teşekkür ederim charlaux. deneyeceğim. Bu arada agozce nin muz enzimini gözden kaçırmışım. O neydi acaba?
|
Buyrun;
Muz Enzimi,
Yaklaşık 10 tane muz kabuğunu ( ben Anamur muzu kullandım..) ve 2 tane muzu küçük küçük doğradım (blender dan da geçirilebilir), 5 litrelik bir pet şişeye, 2 gün dinlendirilmiş suyun içine attım. 2,3 dilim ekmek, 2,3 kaşık yoğurt, 1 çy bardağı kadar pekmez ve 2 kaşık EMA koyup güneşe bıraktım. Ağzına, iğneyle delinmiş bir balon kapattım ve balonu çıkmaması için sıkıca bağladım. Yaklaşık 1,1.5 ay sonra, Gaz çıkışı bittiği zaman olmuş demektir. Sulama suyuna 5 lt.ye 1 çay bardağı ölçüsünde karıştırarak verdim.
EMA yoksa da fark etmiyor. (veya 1 çay kaşığı kuru maya diyor konunun uzmanları)
İçine biraz yonca yaprağı veya teze ot da konursa, azotta sağlanmış olur.Ayrıca muz potasyum ve azot içeriyormuş,ben de buradaki arkadaşım agozceden öğrendim
Bu arada küçük bir not benim bitkilerde arada bir soluyor gibi oluyor,sonra canlılaşıyorlar,ilkbahara kadar bir şekilde dayandırmaya çalışacağım onları;siz de dayandırabilirseniz bir sorun olmaz bence
Bir de benimkiler daha filiz ancak 3. aylarını dolduracaklar,2 aydır da içeridiler zaten