agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Egzotik Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-06-2011, 18:12   #1
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice Mesajı Göster
Rambutan çok güzel bir meyva ama iklim isteklerini karşılamak imkansız gibi görünüyor.Kaç tane çimlendi?
Maalesef şu ana kadar sadece 1 tanesi çimlenebildi.Ben bir kez daha denemiştim uzun zaman önce ancak üstüne çok fazla su gelmesinden dolayı ölmüştü.Bu deneyimden edindiğimse rambutanların çok zor çıktıkları; fakat ortalama koşullarda kolayca yetiştirilebilen bir bitki olduğuna inanıyorum iyi bir bahçıvanın eline geçtiğinde.Bu arada yazın dışarıda,kışınsa yarı camlı odada bakmayı düşünüyorum;bu da arkadaşlarımız için bir alternatif olabilir diye düşünüyorum.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2011, 19:13   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-06-2010
Rambutan kolay çimlenmiyor.Vermikulitte bile çürüdü.Bıcık bıcık bir hal alıyor tohumlar.

Virtue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2011, 19:25   #3
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Virtue Mesajı Göster
Rambutan kolay çimlenmiyor.Vermikulitte bile çürüdü.Bıcık bıcık bir hal alıyor tohumlar.
Merhaba,
Rambutanı çimlendirmeyi başarmış biri olarak birkaç tavsiye vermek istiyorum;bakarsınız filizlenir. Benim oturduğum arazi ormanlık bir yerde ve bu yüzden de kahverengi orman toprağı yani halk diliyle evimin yakındaki toprağı kullandım.Rambutan çekirdeklerinden yaklaşık 6 tane yerleştirdim ve 1,5 ay kadar bekledim,zaten araştırmalarıma göre min 1 hafta maksimum da 1 ayda tamamlanması gerekiyor çimlenme işlemi.2 sefer denedim bu işlemi,kış ayında içeride denemiştim ve kaloriferin yanında tutup hep sıcak su bezlerini yanına koyarak 1 hafta da başarılı bir şekilde çıkartmıştım fakat yanlışlıkla üstüne su döktüğümden hassaslaşmıştı.Fakat Nisan ayında ektimlerim hep dışarıda kaldı ve yaklaşık 1 ay,1 aydan biraz daha uzun bir sürede çıktı.Hani bunun rambutan olduğuna emin misiniz diye soracak olursanız gövde ve yaprakları kalın Umarım size yardımcı olabilmişimdir.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025