![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2005
|
Ananas üretimi
marketlerde satılan ananasları nasıl ekebiliriz.Bunlqardan tohum elde edip yetiştirme şansımız varmıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2006
|
Alıntı:
1 ) Marketten yaprakları en yeşil olan ananası seçmeniz gerekiyor , ayrıca en ortadaki yaprakları hafif asılarak kopup kopmadığını kontrol edin.kopmuyorsa uygun bir ananas seçtiniz demektir. 2) Yaşil kısmı meyvenin bir parmak altından kesin ( meyva ile birlikte) , sonra etli kısımları temizleyin.alt taraftaki fazla yaprakları temizleyin ( resim 1 )ve kısa bir süre kuruması için bekletin , 3-4 saat kadar 3 ) daha sonra suya koyun ve köklenmesini bekleyin ( suya oksijenli su ve çok azda köklendirici koydum )( resim 2 ) 4 ) köklenince topraga dikin.(resim 3-4) 5 ) sular iken yaprakların üstüne de biraz su dökün ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen bilgekaan : 21-11-2006 saat 22:54 Neden: resimleri görünür hale getirdim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2008
|
Bu güzel bilgileri paylaştığınız için çok teşekkür ederiz.Bugün ben de deneyeceğim.Şu an kurutma safhasındayım.Eğer başarırsam sizlere bir fotoğraf gönderirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-09-2008
|
bilgekaan arkadaşımızın konusuna affına sığınarak ekleme yapmak istiyorum. Ananas çok ilgimi çeken ve yemekten büyük zevk aldığım bir meyve bende yetiştirmeyi düşündüm. Çekirdekten yetiştirmeyi düşünüyordum ama buradaki durumu görünce iki türlü de denemeye karar verdim. Ananas hakkında kısa bir araştırma yaptım. Buraya yazan arkaşların bazılarında ısı ve iklim sorularıyla karşılaştım belki cevap veren olmuştur (bütün cevapları okuyamadığım için bilmiyorum) yine de araştırmamadan kısa bilgiler vermek isterim. Ananas ilk Güney Amerikada bulunmuş sonra İngiltere ve Fransaya taşınmış oralarda da yetiştirilerek yayılmış. Buradan da anlaşılacağı üzere ananas için sıcak bir iklime gerek yok. Çekirdektende yetiştiği bilinmektedir, fakat bilgekaan'ın ve diğer arkadaşların deneyimleri gösteriyor ki çillendirerek yetiştirmek daha pratik ve hızlı bir yol. Bende başarıya ulaşacak olursam sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım. Sağlıcakla ve esen kalın ağaç dostları... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-07-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-07-2010
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2011
|
Arkaşlar nereye yazacağımı bılemedıgım buraya yazmaya karar verdım kusura bakmayın artık ama ananasla ilgili bütün yazıları okudm ve kısa bır arastıma yaptım bugun üzerine bazı arkaşlarımız 2 **** 3 meyve alabılırız dıye yazılar yazmıslar ama '' Bir ananas bitkisi hayatı süresince yalnızca bir meyve üretmektedir.'' diye bir bilgiye ulaştım paylaşmak istedim sadece. forumda acemi oldugum ıcın buraya yazmak istedim tekrar kusura bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2005
|
teşekkürler hemen deniyeceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bilge süpersin.Meyveleri yeriz inşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Elfogi, Kök çıkması 1-1.5 ay sürdü benimkinde.Toz hormon sürüp doğrudan torfa dikersen köklenmemin daha hızlı olacağını düşünüyorum. Daha denemedim ama torfa dikmeyide deneyeceğim insallah en yakın zamanda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2007
|
teşekkürler harikasınız dilek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
sanırım ananasta ısı önemli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2006
|
ananasın içinde kabuğa yakın bölümde küçük çekirdekler var sanki , bunlardan da üretmek mümkün olurmu acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2006
|
ananasta yeni oluşum
aldığım ananaslar nedense (muhtemelen soğuk depolarda uzun süre kaldığı için) biraz geçmiş oluyor ve tepe yaprakları iyice gevşemiş oluyor.köklendirmek için diktiğimde iyice kendinden geçti ve merkezdeki yapraklar çürüdü.daha sonra ben de kalan yaprakları sağlıklı 2 tane kalana kadar söktüm.yeni kök oluşumu var ve kalan 2 yaprak da iyi görünüyor.yeni oluşumun gövdenin yanlarından gelmesini bekliyorum ama ne kadar beklemeliyim ve beklemeye değer mi? (aslında bu soruyu belkide ananas başlığına yazmalıydım ama emin olamadığım için buraya yazdım) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2006
|
aslında zaten toprakta şu anda.kök gelişimi olduğuna göre bir süre sonra yanlardan yeni bir sürgün verebilir diye düşünüyorum ama yine de bir bilene sormak lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2007
|
ananaslarınızı yetiştirdiniz mi. bilgi verirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-09-2006
|
Arkadaşlar benimde dikkatimi çeken çekirdekler daha olgun, sararmış tarafta var. Ben 4-5 taneyi ektim bakalım ne olacak ![]() Düzenleyen bahcıvan : 04-02-2007 saat 22:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2007
|
Arkadaşlar bende taze ananas aldım, anlatıma göre alt yaprakları temizleyip birkaç saat kurumaya bıraktım. acaba suyun içerisinde ne kadar beklemesi gerekiyor? kökleninceye kadar deniyorda acaba bu süre çokmu uzun yoksa 1 hafta gibi kısamı? toprağı geçirgenmi olmalı az geçirgenmi? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi? Şimdiden çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2007
|
Maalesef adresini kaydetmediğim yabancı bir sitede ananasın tam yaprak bülümünün bitişinden değil 1 - 2 santimetre kadar daha aşağıdan(meyva kısmından) keskin bir bıçakla kesilerek toprağın üzerine oturtulması yöntemiyle üretimi fotoğraflı olarak gösteriliyordu. Ben niyetlenmiş ancak taze görünüşlü yapraklara sahip bir ananas o dönemde bulup alamamıştım, sonra da konuyu unuttum. Ananas yetiştirmeye çalışan arkadaşlar bu yöntemi de deneyip bilgi verebilirlerse sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben genelde ananası suda köklendirip (2 ay kadar sürüyor) sonra toprağa dikiyorum.Şu anda elimde iki tane toprakta dikili , iki tanede suda bekleyen var(kökleri yeni çıkmya başladı).Kök oluşumu başlayınca suyuna gübre karıştırıyorum az miktarda,kök oluşumunu hızlandırıyor. Ayrıca yabancı sitede yazdığı gibi ananasın üst kısmını kesip bir gün bekletilince başarı şansı çok düşüyor.Ben keser kesmez bekletmeden suya koyuyorum.Bekletilince yapraklar hemen yeşilliğini , canlılığını kaybediyor. Yaz ayında havalar iyice ısınınca bahçeye koyabilirsiniz.Yeter ki gece sıcaklık çok fazla düşmesin. Yaprakları spreyle sulayabilirsiniz, ama çok fazla sularsanız yapraklar arasında su kalırsa bitki köklenmemişken göbekte çürümeye neden oluyor. Düzenleyen bilgekaan : 05-06-2007 saat 16:41 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilgekaan siz hiç meyve alabildiniz mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Kendi yetiştirdiklerimden alamadım çünkü en yaşlısı 8 aylık.Ama yıllar önce evimizde bir tane vardı ve portakal büyüklüğünde meyve oluşmuşken taşınırken taşıyan adamlar kırmıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2010
|
ananas yetiştirme
Alıntı:
bu sitede ayrıntılı bir şekilde her aşamasıyla anlatılıyor. sanırım yardımcı olur ![]() http://www.rickswoodshopcreations.co.../pineapple.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
selam ! ben ananası 3 gün önce dediğiniz şekilde yaptım. inanamıyorum ama 3 günde kök vermeye başladı haftaya hemen dikeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ananas |
|
|