![]() |
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,merhaba. Sizlerin çalışmalarını okuyunca ben de en kısa zamanda denemeye karar verdim.Bu arada netten okuduğum çeşitli bilgilerden sizlere de yararlı olacağını zannettiklerimi kısaca yazıyorum: -Ticari üreticiler bile,tohumdan değil,sizlerin anlattığı gibi kesme usulü köklendirme yaparlarmış. -Marketten alırken,yine sizlerin belirttiği yaprak çekme işlemine ilave olarak,ortada taç yapraklarının olup olmadığına bakın diyorlar.Bazı üreticiler,tekrar üretimde kullanılmasın diye bu taç yapraklarını çıkarırlarmış. -Keserek köklendirme yapanlar olduğu gibi,bu yolla kesik kısımda kalacak meyva artıklarının aşırı köklenmeye yöneleceği nedeniyle,yaprakları elle tutarak ve burarak,meyvadan daha temiz bir gövde kısmı ile çıkaranlar var. -Eski yaprakların ölmesi gayet normalmiş.Yeni çıkan yapraklar başarı işaretidir derler. -Yapraklarda kırmızılık olmasını aradım.Bulabildiğim 2 kırmızı olayı var.1) Eski kuru dalların altında kırmızı örümcek olabilirmiş ki,olsa görürsünüz.2) Yaprakların göbek kısmında,botanik bilgim olmadığı için,çiçek içinde çiçek açma olayı olurmuş (inflorescence) ki bu normal bir şeymiş. -Sıcak havalarda dışarıda tutmak hızlı gelişme için gerekliymiş. -Ana gövdeden meyva alındıktan sonra bir veya iki meyva daha alma ihtimali varmış. -Ana gövdeden çıkan sürgün de bulunduğu yerde bir meyva verirmiş.Sonra kesilip köklendirilebilirmiş. -Ancak tek bir gövdeden 2-3 meyva almak çok şans işidir deniyor. Geçerliliklerini bilmiyorum,ben de sizler gibi deneyip,gelişmeleri buraya yazacağım. Kolay gelsin Düzenleyen tugo : 14-08-2007 saat 01:38 Neden: yazım hatası |
|
|
|
| Etiketler |
| ananas |
|
|