![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2007
|
Dün akşam baktığımda kakao tohumlarımda bayağı bir gelişme olduğunu gördüm. Toprağı yukarı itmiş ve alttan kökler büyümeye başlamış. Fırsat bulursam resimlerini çekerim. Diğer tohumları da ektim ancak onlarda ( kahve ve liçi) henüz bir gelişme olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Foto gönderirseniz seviniriz. Kahveler için hiç acele etmeyin çok zaman alıyor. 2 ayda nerdeyse 1,5-2 cm kök yapıyor. Sabırlı olmak gerekir. Liçiler için herhalde 1-2 hafta gibi daha kısa bir süre olması gerekli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Liçilerimin 2 tanesi çimlendi ve uzadı. Ama kahvelerde hala gelişme olmadı. Dediğiniz gibi biraz daha sabretmem gerekecek sanırım. Fotoğraflarını çektim ama bilgisayara yüklemeyi unutuyorum maalesef. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2009
|
Alıntı:
büyüme hızı orta derecededir diye çevirebiliriz. Benim tavsiyem eğer kakao fidanınız varsa ilk bir iki yıl direk güneş altında bırakmayın ve kışın sıcak ortamda tutun ve unutmayın kakao bir yağmur ormanı bitkisidir yani tam bir tropiktir bu sebeple suyu sever nemi sever fakat drenajı iyi bir toprak kullanılması gerekir yoksa çürütürsünüz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Drenaj ise toprağın su tahliye kapasitesidir.İyi drenajlı toprak suyun fazlasını çabucak saksının altından tahliye edecek böylece toprağın çamurlaşıp aşırı su tutup kökü boğmasını ve çürümesini engelleyecektir ve böylece nemli toprak seven bitkiniz hem nemli toprakta kalacak hemde çürümeyecektir sürekli sulamanıza rağmen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Toprağı kendinizde hazırlayabilirsiniz veya o adla satılırmı bilemiyorum ama bu işten anlayan birine hazırlatabilirsiniz.Ayrıca forumda toprak hazırlamayla ilgili güzel bilgiler var. araştırdığım kadarıyla özellikle sıcaklığa dikkat 13 derecenin altı ve 33 derecenin üstü tehlikeli. İdeal olan günlük 18-33 derece arası. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Gerekli şartları sağlandıktan sonra meyve verme ihtimali yüksek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
özellikle kış aylarında evledeki ısıtma sistemleri çalışınca nem oranı aşırı derecede düşmektedir insanı bile rahatsız edecek seviyelere |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Hobi amaçlı aldım ![]() |
|
![]() |