![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2009
|
kakao agacı tohumları nazik tohumlardır taze olması gerekir ve hava şartlarına duyarlıdır eğer taze tohum temin edebilirseniz çimlendirmemeniz için sebep yok hatta evde bile yetiştirilebilir diye okumuştum bu sene bende deneme yapacam ev içinde yetiştirmek için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
yurtdışından temin edebilirsin(tohumlar oldukça pahalı) güvenilir bir site olmalı çünkü tohum çok taze olmalı ve çok hızlı ulaşmalı tohumun net yaşam süresini bilmiyorum fakat çok kısa bir süre öğrendiğim kadarıyla( bir çok tropik bitkide olduğu gibi) kakao Türkiyede dış ortamda yetişmesi mümkün olmayan bir bitki ancak ısıtmalı serada veya ev içinde uygun sıcaklık,nem ve ışık sağlanırsa yetiştirilebilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
bence boşuna iki kişlik masraf etmeye gerek yok çünkü çimlendirmede olumlu sonuç alma ihtimali çok düşük siteler konusuna gelince forumlarda birçok yurtdışı site hakkında yorumlar var onları inceleyebilirsin çünkü onlar benden çok daha tecrübeliler bu konuda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2007
|
Ben de 10 gün kadar önce www.fruitlovers.com sitesinden kakao ve kahve tohumu siparişi vermiştim, bugün elime geçti. Kakao tohumları çimlenmiş haldeler. Bu sitenin adresine girip bakılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Alıntı:
Bir de bu site oldukça pahalı ancak tohum kalitesi hakkında bilgi verebilir misiniz tabi eğer başka tohumlar da sipariş verdiyseniz? Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
kakao, kakao fidanı, kakao meyvesi |
|
|