![]() |
|
|
|
|
|
#1 | ||
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2019
Şehir: izmit
Mesajlar: 6
|
Alıntı:
Alıntı:
Düzenleyen Formaldehit : 07-02-2019 saat 20:53 Neden: Alıntı hataları telafi edilmiştir. |
||
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,144
|
Alıntı:
Bu Kitapta Hindistan cevizi (Cocos nucifera)nin bir tuz sever bitki olduğu notu var ve 58 deci Siemens=5800 mili Siemens= 5800000 uSiemens~ 46,4gram/Litre maksimum dayanabildiği tuz yoğunluğu. Ancak, belirtmekte yarar var, bu tuz sadece sodyum klorürden oluşmuyor. İçerisinde iyon zıtlaşmasına neden olup bitkiyi hayatta tutan kalsiyum, magnezyum gibi başka elementlerde barındırıyor. İkinci olarak, tuz bitkilerin düşük sıcaklıktan zarar görmelerine engel olan bir faktör değildir. Bunun için abscisic asit (dormin) veya siyanür asidi gibi bitkileri kış koşullarında dinlenmeye sokan kimyasal maddelere ihtiyaç var. Hindistan cevizi kabuğunda siyanür-glikoz kompleks molekülleri bulunmuş: Effect of ethyl acetate extract from husk fiber water of Cocos nucifera in Leishmania braziliensis infected hamsters Konak Belediyesi İzmir - Kadifekale fidanlığında çalıştığım dönemede, fidanlıkta açıkta dikili Cycas revoluta palmiyeleri vardı. Sıcaklık sıfır derecenin altına düştüğünde bile zarar görmediler. Bunun sebebi siyanür-glikoz molekülü sentezi yapabilmeleridir. Hindistan cevizinde bu tür moleküller oluşturduğu biliniyor ama seviye durumlarının karşılaştırılmasına ilişkin bir makale bulamadım. Siyanür uygulamayı asla düşünmeyin, kendinizi zehirleyebilirsiniz. |
|
|
|
|
![]() |
|
|